booked.net

Share

Eco_Maracineni2.jpgPe canalul oficial de comunicare al Primăriei Mărăcineni a fost postat un anunţ care ar putea fi considerat unul normal – o invitaţie la o acţiune pentru ecologizarea mediului – mai ales că astfel de acţiuni au devenit, şi pentru autorităţi, exerciţii de curăţenie de primăvară.

 Aflăm, însă, de la autorităţile locale că este vorba despre una dintre cele mai mari acţiuni de acest gen, care a fost organizată nu numai la nivelul Primăriei Mărăcineni.„Sunt convinsă că vom convinge mulţi oameni să agreeze ideea noastră, spune Costin Bianca, funcţionar în cadrul aparatului primarului şi cea care şi-a asumat proiectul. Vom avea şi parteneri, pentru că va fi vorba despre o logistică importantă: saci de diferite dimensiuni, mănuşi, utilaje pentru transportul deşeurilor ş.a. Primul parteneriat încheiat este agrementul cadrelor didactice, care au fost de acord să suprapună activităţile Şcolii în Săptămâna Verde celor propuse de Primăria Mărăcineni”.   

„Ce faceţi vineri, 26 aprilie 2024?Primăria comunei Mărăcineni şi Şcoala Gimnazială „Înv. Clemenţa Beşchea” Căpăţâneşti vă invită la cea mai mare acţiune de ecologizare organizată în comuna noastră: „VINEREA VERDE”!

Ce facem?Vom strânge gunoiul reciclabil din natură pentru a proteja mediul şi a face din comuna Mărăcineni un loc mai frumos şi mai curat, în care copiilor noştri să le fie drag să trăiască. Împreună cu localnici, cu voluntari şi cu elevi ai Şcolii Gimnaziale „Înv. Clemenţa Beşchea” Căpăţâneşti, vom demara curăţenia de primăvară prin colectarea deşeurilor reciclabile lăsate la întâmplare în diferite zone ale comunei noastre.

Cum?Vom organiza echipe de voluntari pentru a strânge gunoiul din zonele în care au fost lăsate. Avem pregătiţi saci şi recipiente speciale pentru diferite tipuri de deşeuri.

Când?Acţiunea are loc vineri, 26 aprilie 2024, la ora 10:00. Ne propunem ca împreună să demarăm curăţenia de primăvară prin a colecta împreună deşeurile reciclabile lăsate la întâmplare. Dorim să conştientizăm împreună efectele negative generate de nepăsare şi să demonstrăm că se poate!”

Aceeaşi sursă ne-a informat că acţiunea de ecologizare se va derula la nivelul celor trei sate componente ale UAT Mărăcineni – Potoceni, Căpăţâneşti şi Mărăcineni, în acest sens consilierii locali urmând să-şi asume, secvenţial, organizarea şi desfăşurarea efectivă în teren. De asemenea, organizatorii vor încerca să convingă, până la data organizării evenimentului, un procent cât mai mare dintre cetăţeni, exceptând prezenţa elevilor de la nivelul gimnazial, mai ales că la finalul acţiunii sunt pregătite surprize sub formă de premii.

În teren vor fi toate utilajele din parcul auto al Gospodăriei Comunale Mărăcineni şi personalul angajat, beneficiarii ajutoarelor sociale, dar vor fi şi invitaţi din partea instituţiilor care  desfăşoară activităţi de coordonare şi control pe zona de protejare a Mediului.

Pentru ziua marii campanii de ecologizare se va încerca mobilizarea tuturor gospodarilor care locuiesc de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 203K, pentru ca la finalul zilei zonele rondurilor pentru flori să fie igienizate, iar trotuarele să fie măturate.

În context, Primăria Mărăcineni este foarte aproape de organizarea unui alt eveniment ce poate fi încadrat în zona activităţilor pentru protejarea mediului şi oferirea de spaţii destinate recreerii, prin inaugurarea parcului ce este amenajat în imediata apropiere a viitoarei Baze sportive, în partea de Est a satului Căpăţâneşti, în apropierea râului Buzău.

Eco_Maracineni1.jpg

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)