Share

beceni_sc1.jpgRetrospectiva evenimentului major dedicat Începerii Noului An Şcolar scoate, clar, în evidenţă faptul că toată vara în judeţul Buzău au fost deschise adevărate şantiere pentru lucrări destinate îmbunătăţii infrastructurii pe orizontală a Sistemului de Învăţământ. 

Multe dintre lucrări au fost finanţate prin programe guvernamentale şi, cel puţin în cazul judeţului Buzău, acest lucru a fost posibil în mare măsură graţiei relaţiei solide care există între primarii buzoieni şi liderul lor politic, deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, în Parlamentul României. Pentru alte investiţii în Învăţământul local au fost atrase fonduri europene şi aici cei care trebuie evidenţiaţi sunt primarii, de la care au plecat iniţiativele respective. Lucrări de anvergură financiară mai mică au fost susţinute de la bugetele locale. 

beceni_sc2.jpg

Primarul de Beceni, Laurenţiu Constantin, face parte din „elita” şefilor de administraţii publice locale care au bifat investiţii în Sistemul de Învăţământ la toate nivelele de finanţare. La Beceni, toate unităţile de învăţământ au fost puse la punct astfel încât, în acest an, cei aproape 600 de copii vor învăţa în cele mai bune condiţii. Pentru ca totul să se desfăşoare ca la carte, autorităţile locale au investit sume importante pentru a reabilita  întreaga reţea şcolară. ,,Iată-ne ajunşi în pragul toamnei, la începutul anului şcolar, un nou an plin de provocări pentru fiecare: dascăli, părinţi, dar şi pentru copiii lor. Şcoala românească are nevoie de creativitate, inovaţie şi iniţiativă pentru ca elevii noştri să reuşească în viaţă, spunea primarul Laurenţiu Constantin, cu două zile înainte de marele eveniment al preşcolarilor şi elevilor de gimnaziu şi liceu. După doi ani de investiţii, am reuşit să punem la punct toată reţeaua şcolară, pe care am modernizat-o. Spre exemplu, după aproape un an şi jumătate de lucrări, am reuşit să consolidăm şi să modernizăm Şcoala din Dimiana, unde cei aproape 200 de copii vor începe noul an şcolar într-o locaţie nouă.  De asemenea, pregătite să-şi întâmpine elevii sunt şi Şcoala nr.1, Şcoala nr. 2 de la Valea Părului, Şcoala din Izvorul Dulce împreună cu grădiniţele şi Şcoala din Beceni”.

beceni_sc5.jpg

Şcoala nr.1 Valea Părului, Liceul Tehnologic din Beceni şi şcoala din Dimiana au mini săli de sport, iar pentru acest segment educativ administraţia locală are în vedere proiecte de investiţii pentru realizarea a încă două terenuri de sport sintetice multifuncţionale cu toate dotările la Şcoala Valea Părului şi la Dimiana. La Beceni şi satele arondate, Şcoala  început pentru 600 de copii.

„Ceea ce învăţaţi acum, copii, vă va fi de folos în carierele pe care vi le veţi alege, dar va determina în acelaşi timp şi modul în care ţara va face faţă provocărilor unei lumi aflată într-o continuă transformare. Profesorilor le doresc să aibă parte de elevi care să înţeleagă şi să aprecieze grija şi energia pe care ei o pun în lecţiile pregătite cu dragoste pentru ei, considerând noul an şcolar ca fiind o nouă oportunitate şi o nouă călătorie”,a fost mesajul transmis de primarul Laurenţiu Constantin la festivitate.

În cazul primarului de Beceni, activitatea acestuia nu trebuie privită şi, eventual, analizată doar prin prisma actului administrativ şi a deciziilor adoptate în acord cu Consiliul Local. Proiectul de primar, în ce-l priveşte pe Laurenţiu Constantin, vizează agregarea tuturor componentelor care concură la funcţionarea unei comunităţi, pentru care se doreşte (re)dobândirea unui statut special.

Localitatea Beceni şi zona arondată a avut, orice s-ar spune, o personalitate aparte şi o imagine completă, mai ales pe componenta economică, înainte de 1989. În contextul evenimentului major tocmai consumat, începerea noului an şcolar, comuna Beceni era un pol de atracţie pentru elevii de liceu de pe întreaga Vale a Slănicului şi nu numai. Cu ceva timp în urmă, primarul Laurenţiu Constantin şi aparatul administrativ au traversat o serie de evenimente care ar fi putut avea ca finalitate tocmai ştirbirea acelui statut special. Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, dar şi pentru a marca un nou început, primarul de Beceni a pus un aşa zis „Pariu de Cancelarie”, proiect care va fi integrat programului administraţiei locale, pentru dezvoltarea localităţii şi a zonei în perioadă medie şi lungă. Laurenţiu Constantin consideră că Sistemul de Învăţământ local este pe mâini bune şi că o colaborare eficientă cu administraţia publică va identifica oportunităţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii, dar şi pentru susţinerea iniţiativelor din partea cadrelor didactice.

beceni_sc3.jpg

beceni_sc6.jpg

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Proiect de viaţă
la 40 de ani

Ziua de 21 februarie este închinată, spre sărbătoare, limbii materne, ceea ce ne-ar putea îndreptăţi să spunem că este şi ziua comunităţii din care facem parte.
Oamenii pot avea idei bune pentru orice fel de proiect la orice vârstă, însă conform cercetărilor, aceia care au atins bariera celor 40 de ani, care în folclorul românesc este cunoscută sub sintagma „a doua tinereţe”, au mai multe şanse de a-şi transforma ideile într-un real succes şi să depăşească mai uşor problemele.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)