booked.net

Share

Balaceanu2.jpgFostul primar, Aurel Tulin, împreună cu fiul şi nora sa, Georgiana Boteanu, avocat în Baroul Râmnicu Sărat, s-au aliat cu Mirel Manea Ion, contracandidat la funcţia de primar în comuna Bălăceanu din partea liberalilor, pentru manipularea electoratului şi obţinerea de foloase în interes personal, inclusiv impunerea unui primar care să le satisfacă interesele.

geangos1.jpgLa Bălăceanu campania electorală nu doar că a furat startul, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, în toate zonele, disputele fiind angajate pe reţelele de socializare, ci pare că este locul unde se va da una dintre cele mai dure bătălii electorale. Principalii combatanţi : primarul în funcţie, social democratul Gică Geangoş şi colegul său de colaiţie la guvernare, liberalul Mirel Manea Ion. La o primă vedere, se conturează ideea că în jurul celor doi s-au coagulat grupuri distincte, primul având de partea sa cetăţenii care arată deschis intenţia de vot, în vreme ce liberalul ar avea spatele asigurat de un grup condus de fostul primar (tot social democrat!) Aurel Tulin, recunoscut ca unul dintre cei mai mari agricultori din zonă (exploatează în jurul a 1500 de hectare de teren). Tulin lasă de înţeles că are pusă la punct o strategie cu care să iasă în avantaj, indiferent de scorul electoral de pe nouă iunie. În acest sens înţelegem iniţiativa acestuia de a chema Primăria Bălăceanu în faţa judecătorului, disputa fiind un teren de aproximativ 3000 de metri pătraţi, pe care acum tot el îl foloseşte drept parc pentru utilajele agricole, în timp ce Primăria Bălăceanu şi-a mai păstrat dreptul locului de a organiza, într-un colţ al terenului, târgul săptămânal în localitate, ocazie cu care cetăţenii îşi fac aprovizionările cu diverse produse: alimentare, agicole, sau industriale.

O primă confruntare s-a consumat zilele trecute, când reţelele sociale au fost invadate de acuze la adresa primarului în funcţie, Gică Geangoş, cum că ar pune presiune pe una dintre angajatele Primăriei, inginera Doina Nicoleta Cristofor Ilie, de la Biroul Agricol, şi că în acest fel ar forţa-o să iasă la pensie (la termenul legal) chiar dacă cea vizată ar avea intenţia să mai lucreze la locul de muncă respectiv, atât timp cât i-ar mai permite legea! Mai mult, pentru a fi crezută, inginera stresată spune că ar fi avut chiar un atac de cord, urmare a presiunii sub care este nevoită să lucreze. Pe de altă parte, colegele de muncă spun că incidentul cu atacul de cord chiar s-a petrecut, din păcate, numai că acest episod s-a consumat, culmea (!), în perioada când primar era Aurel Tulin, cel care acum o foloseşte în disputa cu actualul primar!

Balaceanu3.jpgNota Autorului: La momentul documentării, în biroul primarului Gică Geangoş a intrat, cu câteva documente la semnat, şefa Biroului Agricol, Doina Nicoleta Cristofor Ilie, care, ignorând prezenţa unei persoane străine, s-a adresat primarului în termeni lipsiţi de respectul ierarhic al funcţiei!

De altfel, în această zonă, a angajaţilor Primăriei Bălăceanu,ar putea fi localizat cel de-al doilea motiv al disputei lui Tulin cu primarul Geangoş, conturându-se ideea că fostul primar ar dori să-şi  „planteze” un apropiat în locul inginerei care a iscat scandalul despre care am vorbit (nicidecum să o ajute!!) pentru a-şi extinde aria de manipulare, aşa cum  s-a întâmplat până acum în Consiliul Local, acolo unde hotărârile cu un necesar de voturi de două treimi treceau cu greu, pentru că se opunea un consilier local, care este angajat ca paznic la firma lui Aurel Tulin, cu toate că în postura de consilier local el se regăseşte în tabăra social democraţilor primarului Geangoş!  

Aminteam că primul motiv al supărării fostului primar Tulin ar fi disputa pentru un teren în suprafaţă de 3000 de metri pătraţi, care acum este folosit drept parc auto de firma lui Tulin – „Dan Cereal”. Primarul în funcţie, Gică Geangoş, spune că terenul respectiv nu a fost revendicat pe nici o lege funciară, drept urmare a fost în administrarea Primăriei, inclusiv în perioada cât primar a fost Aurel Tulin. Cu alte cuvinte, acesta ştie situaţia terenului şi, probabil, tocmai de aceea în ultimul timp insistă pe lângă primarul Geangoş şi Consiliul Local să-i fie atribuit cu acte! În acest sens, spune primarul în funcţie, Tulin a solicitat să i se deschidă „rol fiscal”, unde să achite, retroactiv, taxele cuvenite pentru administrarea terenului respectiv, astfel ca la Judecătorie demersurile pentru preluarea în proprietate să fie doar o formalitate. De altfel, succesul la Instanţă ar părea să fie atributul norei sale, Georgiana Boteanu, avocat în Baroul Râmnicu Sărat, care se află la a doua căsătorie cu fiul lui Aurel Tulin, Dan, cel care este recunoascut în acte administratorul firmei „Dan Cereal”. Cei care sunt atenţi la evenimentele care se întâmplă în această perioadă în comuna Bălăceanu, sunt deja la curent cu zvonul că nora fostului primar Tulin ar fi cea care, prin prisma ocupaţiei profesionale, ar „stimula” disputele cu primarul în funcţie, aceasta pare-se să fi spus: „Se va întâmpla aşa cum doresc eu”!

Primul termen în procesul pe care firma „Dan Cereal” l-a intentat Primăriei Bălăceanu este în data de 28 mai, la doar câteva zile de ziua votului. Până atunci, fostul primar Tulin, fiul acestuia şi avocata Georgiana Boteanu l-au pus în funcţiune pe Mirel Manea Ion, candidatul liberal la funcţia de primar în comuna Bălăceanu. Acesta, în fiecare seară îl „ocărăşte” pe primarul Geangoş pe reţelele de socializare, dintr-un studio amenajat în sufrageria proprie...dar despre astfel de dispute şi cine este aşazisul liberal Mirel Manea Ion, în episoadele viitoare.

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)