booked.net

Share

Media1.jpg*** Pentru al 15-lea an, consecutiv, trupa de teatru „Mugurii Veseli”, un proiect cultural al Parohiei Limpeziş, este angrenată, în această perioadă, într-unul dintre cele mai ample programe de educaţie şi tematici religioase

 

 „Mugurii Veseli”, de la Limpeziş, un proiect de suflet al preotului paroh Emanuel Ionuţ Tudose, s-a dovedit în ultimii 15 ani una dintre cele mai obişnuite prezenţe pe scenele buzoiene, fie că vorbim de evoluţii în Parohia Limpeziş sau Movila Banului, dar mai ales competitori în evenimente culturale organizate în zona laicului la nivel de judeţ,  acolo unde ei sunt deţinătorii a opt trofee, care completează panoplia celor zece cupe zonale (cu participări la evenimente organizate de alte parohii, sau în colaborare cu instituţii şcolare din mediul rural). „Mugurii” de la Limpeziş şi inimosul preot Emanuel Ionuţ Tudose au trăit şi un moment special, când au fost felicitaţi şi premiaţi de chiar Patriarhul Daniel.

Media3.jpg

Acest concurs se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini. El va evidenția atenţia deosebită pe care Biserica o acordă pastorației persoanelor vârstnice, printr-o intensificare a participării acestora la viața Bisericii, o implicare mai activă a familiei, precum și o dinamizare a activităților social-filantropice și culturale dedicate acestei categorii de credincioși. Tematicile Concursului Național Catehetic Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului oferă grupurilor catehetice și coordonatorilor posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relaţiilor tinerilor cu vârstnicii. Prin urmare, Concursul Național Catehetic Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului va evidenția rolul, importanța și necesitatea comuniunii dintre oameni, promovând dialogul între generații, colaborarea şi fapta izvorâtă din iubire şi credinţă.

Media5.JPG

În cadrul proiectului „Tinerii şi vârstnicii să laude  numele Domnului”,, trupa coordonată de preotul Ionuţ Emanuel Tudose a pus în scenă filmul „Du-te dorule!”, ca piesă de rezistenţă în portofoliu, cu un scenariu în care a folosit trei locaţii speciale: „Biserica Sfinţii Împăraţi”, Căminul Cultural din Limpeziș şi locuinţele familiilor Nicoleta şi Titi Corbu, cât şi a familiei Ileana şi Dumitru Măciucă din satul Limpeziş. De altfel, preotul paroh Ionuţ Tudose va participa în concurs, alături de copiii săi, de la clasa  întâi până la ultimul an de liceu, dar şi studenţi, cu un portofoliu bogat, pe mai multe teme alese de grupul catehetic din Limpeziş.

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2023 să fie declarat „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, în Patriarhia Română.

Media4.jpg

Concursul Național Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh  Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române , de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, în perioada  15 noiembrie 2022 – 21 mai 2023.

Iniţiativa se adresează copiilor şi tinerilor, elevi în clasele I-XII, participanţi în grupe catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, preoţilor coordonatori de grupe catehetice, profesorilor de religie şi tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor.

Media7.jpg

Se va urmări alcătuirea unui portofoliu, cu teme incluse în titlul mare  „Du-te dorule!”, cu următoarele secțiuni:

I-Cateheza

Preotul coordonator va susţine un ciclu de minimum trei cateheze originale, subscrise temei concursului și inspirate din Programul-cadru (liturgic, cultural și mediatic) al Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți) în Patriarhia Română. Conținutul catehetic al proiectului trebuie să corespundă temei anului omagial și comemorativ și totodată să răspundă la nevoile comunității parohiale. Catehezele vor urmări scopul proiectului și dezvoltarea abilităților și competențelor specifice ale copiilor şi tinerilor, cuprinse în obiectivele concursului.

Media2.jpg

2. Activităţi ale grupului catehetic Exemple de activități şi evenimente care pot fi cuprinse în proiect sau inspirate de conţinutul catehetic livrat oriorganizate/inițiate ca activități de sine stătătoare: compuneri, eseuri, referate, studii, lucrări de documentare și informare; conferințe, mese rotunde, simpozion; șezători; serbări,  concerte; jurnalul proiectului; expoziții tematice; excursii tematice; cerc de literatură; conferinţă/masă rotundă/atelier de creaţie;colţul de fotografii;inițiative, acțiuni filantropice etc. În funcţie de creativitatea grupului catehetic, proiectul poate cuprinde şi alte activităţi subscrise temei și obiectivelor concursului, un minimum de trei activităţi specifice subscrise anului omagial şi anului comemorativ

Media6.jpg

Evaluarea proiectelor

1-. La nivel de protopopiate În perioada 2–5 mai 2023, va avea loc evaluarea proiectelor la nivel de protopopiate. Evaluarea lucrărilor se va face de către o comisie formată din: protopop – preşedinte, responsabilul cu cateheza parohială, un profesor de Religie (minimum gradul didactic II), care nu fac parte din „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”

2. La nivel eparhial În perioada 8 – 12 mai 2023, va avea loc evaluarea proiectelor la nivel de eparhie. Evaluarea lucrărilor se va face de o comisie numită de către chiriarh și formată din: inspectorul cu cateheza parohială, un profesor de catehetică/omiletică, inspectorul de Religie, un profesor de limba română, care nu fac parte din echipele concurente. Pentru fiecare dintre proiectele înscrise în concurs, fiecare evaluator poate acorda  maximum 120 de puncte, după același model de evaluare descris la evaluarea proiectelor la nivel de protopopiat. La nivel național va fi premiată echipa care a obținut Premiul I pe eparhie, fiind prezenți la ceremonia de premiere din 21 mai 2023, copilul sau tânărul delegat de echipă şi un coordonator (preot sau profesor de Religie/de altă disciplină).

Media8.jpg

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)