booked.net

Share
toma_constantinnn.jpgManagerul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a ieşit public, într-o joi, în conferinţă de presă, în care a vorbit despre consecinţele deosebit de grave pe care le-ar avea aplicarea ultimelor decizii luate de Consiliul Local Municipal, la iniţiativa primarului Constantin Toma.
Tescaru s-a făcut de râs degeaba!
Era vorba despre două hotărîri adoptate într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, din 1 iulie, hotărîri care, potrivit lui Ionel Tescaru, încalcă legea, dar şi angajamentele pe care Compania de Apă şi le-a asumat în cadrul unor contracte de finanţare europeană. Despre aceste angajamente încălcate vorbesc şi o serie de documente venite de la instituţii guvernamentale româneşti, dar şi contractul cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, documente ce au fost făcute publice joi, dar au fost trimise şi primarului Constantin Toma.
Managerul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, avertiza că încălcarea angajamentelor asumate de societatea pe care o conduce ar putea conduce la pierderea unor finanţări deja acordate, în valoare de circa 440 de milioane de lei, şi compromiterea unor proiecte viitoare în valoare de 202 milioane de euro.
Mai mult decît atît, Tescaru anunţa că va face plîngere la DNA împotriva noului primar al Buzăului, Constantin Toma, pe care îl acuză de abuz în serviciu.
 
Pe 1 iulie, la câteva zile de la învestirea noului edil-şef, consilierii locali au votat toate proiectele de hotărâre promovate de Constantin Toma, cele mai multe dintre ele referindu-se la Compania de Apă, consemna presa locală.
În aceeaşi şedinţă, aleşii locali au aprobat şi efectuarea de audituri juridice şi economico-financiare ale activităţii Primăriei şi Companiei de Apă pentru perioada 2008-2016, dar şi aplicarea Ordonanţei de urgenţă 109/ 2011 privind guvernarea corporatistă a întreprinderilor publice pentru societăţile la care municipiul Buzău este unic acţionar.
Apocalipsa anunţată de Tescaru:
-Declararea ca neeligibile a proiectelor finanţate în cadrul POS MEDIU pentru judeţul Buzău, în valoare cumulată de 441.503.425 lei (fără TVA);
-Rezilierea contractelor de finanţare;
-Pierderea integrală a fondurilor nerambursabile acordate;
-Pierderea finanţărilorpentru perioada 2014-2020, pentru proiectul de investiţii în infrastructura de apă şi apă uzată, în suma de 202,1 milioane de euro;
-Imposibilitatea de a se asigura continuitatea furnizarii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare pentru cetăţenii Municipiului Buzău;
-Declanşarea procedurii de insolvenţă asupra Municipiului Buzău, având în vedere că impactul financiar pe termen scurt al Hotărârilor adoptate în şedinţa din 01.07.2016 reprezintă de două ori bugetul anual al Municipiului Buzău.
 
Ecuaţia: Compania de Apă – Tescaru – Master Planul pentru Gestionarea Durabilă a Deşurilor Menajere!
Europa nu a dat bani pentru că era director Ionel Tescaru. Acei bani au venit, este adevărat, după ce a fost instalat Tescaru în funcţie, dar atunci, la momentul stabilirii organigramei şi a posturilor de conducere, o anume grupare politică reuşise să-şi aranjeze  „cărţile”, cu speranţa că vor avea mult de câştigat. Prima finanţare a venit, lucrările au fost executate pentru că aşa fusese înţelegerea cu UE, altfel banii trebuia daţi înapoi. Atunci unde era câştigul cu Tescaru? Singura şi cea mai la îndemână soluţie era preţul! Dacă apăreau comentarii se dăsea vina pe UE. Şi aşa s-a şi întâmplat!
De altfel, toată lumea politică era/este la curent cu o astfel de „regie”, dar nimeni nu are cum să recunoască, pentru că ar înmsemna să se descalifice în faţa propriilor alegători. La prima vedre s-ar putea spune că singurii vinovaţi pentru „complotul” împotriva buzoienilor de la Compania de Apă ar fi pesediştii, ceea ce nu este adevărat, pentru că, aşa cum spuneam, la momentul constituirii Operatorului Regional, dar mai ales a numirii directorului Ionel Tescaru, au fost negocieri teribile în culise între toate formaţiunile politice locale.  Ionel Tescaru, care la un moment dat îşi anunţase candidatura pentru primul fotoliu din Palat din partea liberalilor, a fost rezultatul unui compromis politic. De reţinut că numirea lui Tescaru a foat „acceptată” din partea pesediştilor cu condiţia ca „Master Planul”  să pice! Ne mai aducem aminte! Era vorba de un proiect la fel de european, cu o finanţare la fel de nerambursabilă (n.a. – oricum, cu un procent de cofinanţare la îndemâna financiară a judeţului), pentru Gestionarea Durabilă a Deşeurilor Menajere, cu o finanţare de aproape 60 de milioane de euro. Buzăul ar fi fost printre puţinele judeţe care ar fi beneficiat de o astfel de finanţare importantă.
Cât despre reprezentativitatea municipiului Buzău în AGA de la Compania de Apă, este posibil ca răspunsul la o astfel de întrebare, de la care, de altfel, s-a pornit întreg scandalul, să fie căutat, de asemenea, la acelaşi  moment în care s-a luat decizia picării Master Planului pe Deşeuri Menajere. Care a fost soluţia atunci? Fostul primar Constantin Boşcodeală a „mutat” surprinzător şi... a retras oraşul Buzău din ADI „Buzău 2008”! Cu alte cuvinte, oraşul Buzău şi Primăria Buzău era acţionar majoritar, de facto, dar fără reprezentant în „Marea Adunare Naţională” a Companiei de Apă! Unii lideri politici au ales să conducă autoritar şi în interesul anumitor grupuri, ceea ce a produs disconfort populaţiei. 
Prin atitudinea pe care Marcel Ciolacu,  actualul lider al social democraţilor buzoieni, o adoptă se demonstrează că acele momente sunt depăşite şi cel puţin se încearcă să se demonstreze că deciziile pot fi luate în avantajul cetăţenilor.
La acest moment, deciziile luate de primarul Toma şi consilierii municipali nu mai deranjează pe nimeni, fiind vorba de anumite afaceri, de aceea lucrurile se vor întâmpla cu sau fără voia lui Tescaru. Unele salarii vor fi diminuate, dar ce este mai important, preţul apei va putea deveni mai accesibil, pentru că Uniunea Europeană nici pe departe nu este interesată de un astfel de aspect. Din moment ce a dat bani degeaba, de ce să aibă pretenţie la stabilirea unui anume preţ?! Compania de Apă va funcţiona şi de acum înainte aşa cum a fost stabilit la negocierile cu UE. Pe ei altceva nu-i interesează.
(Gigi Manole)

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)