booked.net

POLITICĂ

Share

targ_turism.jpgColegul nostru, jurnalistul Ciprian Sterian, participă la secţiunea dedicată expoziţiei de fotografie

Consiliul Județean Buzău promovează zonele de atracție turistică ale județului în cadrul Târgului de Turism al României,

 Ediția de primăvară – Geoparcul Internaţional UNESCO „Ţinutul Buzăului” promovat ca destinaţie de vacanţă în standul oficial al României – Aplicația Descoperă Buzăul, lansată la nivel național

În perioada 23-26 februarie 2023, Consiliul Județean Buzău va participa la Târgul de Turism al României, Bucureşti - Centrul Expozițional Romexpo, cel mai mare eveniment al industriei ospitalității românești. La această ediție vor fi promovate destinațiile de vacanță cele mai atractive ale județului, precum și cel mai recent teritoriu acreditat UNESCO, Geoparcul Internațional UNESCO „Ţinutul Buzăului”.

Pentru prima dată, judeţul Buzău va fi prezent atât cu stand propriu, cât şi la standul oficial al României, la inițiativa Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de a promova geoparcurile UNESCO din România. Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” va promova valorile românești alături de Geoparcul Internațional UNESCO „Țara Hațegului” şi de alte 2 geoparcuri aspirante, Oltenia De Sub Munte (Vâlcea) și Carpaterra (Brașov), reprezentând împreună Rețeaua Geoparcurilor din România.

Programul de activități propus de Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” include activități educaționale pentru copii, prezentări către profesioniștii din turism (agenții de turism, ghizi turistici, alți operatori de turism), precum și elemente de realitate virtuală prin care vizitatorii târgului pot călători pe teritoriul geoparcului buzoian.

geoparc2.jpg

Totodată, în sprijinul promovării elementelor de patrimoniu UNESCO, județul Buzău va prezenta la standul României și elemente de patrimoniu imaterial al județului, în cadrul expoziției de mărțișoare la care participă reprezentanți ai Asociației Meșterilor Populari, Asociația Zestrea Bisoceană și Școala Merei. Tradiția Mărțișorului a fost inclusă în anul 2017 în patrimoniul UNESCO.

La standul propriu al județului, pe parcursul celor 4 zile de târg, vizitatorii târgului vor avea ocazia să călătorească în Buzău prin intermediul expoziţiei de fotografie „70 de milioane de ani de istoria Pământului în 70 de fotografii”. Inedita expoziție poartă un mesaj simplu dar profund asupra esenței acestei vechi vetre de civilizație, cei 12 pasionați de fotografie fiind adevărați ambasadori ai turismului buzoian: Mihai Mîncu, Vali Blidaru, Costin Fetic,Teodor Toma, Teodor Cârdei, Radu Iftinoiu, Ilona Duță, Cosmin Crăciun,  Ciprian Sterian, Marius Iancu, Răzvan-Gabriel Popa și Alice Popa.

Expoziția de fotografie va avea și o componentă virtuală, fiecare fotografie având un cod QR care, prin scanarea acestuia cu telefonul, trimite privitorul către informații detaliate din online, privind zona promovată. Astfel, înainte de a ajunge la Buzău, vizitatorii pot explora județul prin urmărirea unor scurte video-uri online sau prin parcurgerea unor articole cu informații detaliate, pot citi broșuri sau cărți și vor descoperi magia acestor plaiuri.

Tot cu această ocazie, Consiliul Județean Buzău va lansa la nivel național aplicația Descoperă Buzăul, platformă online care ghidează turiștii înainte de a alege o destinație turistică din județ, prezintă oferta culturală a județului, precum și oferta de servicii turistice de cazare și masă. Prin numai câteva click-uri vor putea fi accesate cu ușurință componentele ofertei turistice ale județului Buzău.

Expoziției de fotografie i se adaugă și prezentarea unor elemente de istorie a pământului, respectiv: Geodiversitate - roci de milioane de ani, Biodiversitate - plante specifice și Patrimoniu cultural – lutul care se transformă. Vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe despre acestea prin informațiile prezentate, dar și prin intermediul unui joc interactiv, acestei secțiuni fiindu-i adăugată o componentă de gamificare, una dintre cele mai recente tendințe în educație.

Cei care doresc să dobândească mai multe cunoștințe despre județul Buzău, o pot face printr-un joc de descoperire, răspunzând la întrebările puse de echipa Buzăului. Răspunsurile la întrebări pot fi regăsite fie prin intermediul celor 70 de fotografii din expoziție, fie în aplicația Descoperă Buzăul. La finalul jocului, vizitatorii care au răspuns corect la toate întrebările vor fi recompensați cu suveniruri de la Buzău.

Centrele de Informare Turistică din zona montană a judeţului, din staţiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru, zona Istriţa şi Valea Buzăului vor prezenta vizitatorilor ofertele turistice pentru sezonul de vară și sărbătorile de Paști.

Accesul vizitatorilor la târg se face începând cu orele 10.00, după următorul program: Joi – Sâmbătă (23-25.02.2023): 10.00-18.00 și Duminică, 26.02.2023: 10.00-16.00

Geoparcurile internaționale UNESCO sunt zone geografice unificate, unde siturile și peisajele cu semnificaţie geologică internaţională sunt gestionate printr-un concept holistic de protecţie, educaţie, dezvoltare durabilă și implicare a comunităţilor locale. Începând cu anul 2022, România deține 2 geoparcuri internaționale UNESCO: Țara Hațegului și Ținutul Buzăului.

Consiliul Județean Buzău, împreună cu Universitatea din București, sunt instituțiile care au inițiat și coordonat acest proiect de dezvoltare încă din anul 2006. În parteneriat cu Asociația „Ținutul Buzăului”, cu sprijinul Asociației De Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, Consiliul Județean contribuie la îndeplinirea tuturor obligațiilor internaționale, supervizează și finanțează activități de management, cercetare, educație și promovare a Geoparcului Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului ”.

aplicatie.jpg

***Descopera Buzaul este o aplicație  administrată de Consiliul Județean Buzău și este menită să fie un ghid digital al județului. Aplicația este destinată atât turiștilor, cât și buzoienilor cărora le sunt oferite informații referitoare la cele mai atractive obiective turistice și evenimente din zonă, la servicii (cazare, restaurante, puncte si birouri de informatii turistice). Aplicația poate fi descărcată din Magazin Play sau App Store.

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)