booked.net

Share

tepelus_laurentiu.jpgComisia Europeană a prezentat săptămâna trecută Planul de acțiune privind Pilonul European al Drepturilor Sociale, Pilon unde domeniul „Educație” ocupă primul loc. În acest context, devine cu atât mai important ca Planul Național de Redresare și Reziliență pe care îl va prezenta România

 să propună măsuri care să sprijine dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional din țara noastră.

Deputatul social democrat buzoian Laurențiu Țepeluș, secretar al Comisiei pentru învățământ, consideră că unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemia de Covid-19, cel al educației, trebuie să tratat cu foarte mare responsabilitate deoarece viitorul României depinde de măsurile pe care le luăm acum pentru a ne asigura că elevii vor primi o educație ce le va permite să facă față cu succes provocărilor pieței muncii în contextul noilor tehnologii și cerințe ale societății.

„Uniunea Europeană își propune să se ajungă la un grad de ocupare cât mai mare al cetățenilor, îmbunătățirea calității vieții și scăderea poluării, dar și introducerea componentei digitale în cât mai multe domenii. Pentru a atinge aceste obiective este necesar să pornim de la bază. De la asigurarea unei educații adaptate la realitățile sociale care să ofere șanse egale pentru toți copiii, până la dotarea școlilor și formarea profesională continuă a profesorilor”. - Laurențiu Țepeluș

Membrii PSD ai Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților propun Guvernului 10 soluții pentru Educație și introducerea acestora în PNRR.

„Consider că trebuie să existe o colaborare loială între instituțiile statului, între puterea legislativă și cea executivă, și sper că aceste soluții vor fi analizate cu seriozitate”.- Laurențiu Țepeluș

 

Cele 10 soluții pentru Educație:

1.Alocarea a MINIM 10% din PNRR pentru educație, conform recomandărilor Parlamentului European, în vederea finanțării investițiilor necesare pentru digitalizare, infrastructură și modernizarea curriculumului școlar.

2.Acces la transport gratuit pentru toți elevii din România cu mijloace de transport mai puțin poluante (hibride, electrice). Dezvoltarea de programe de educație ecologică în natură, utilizând mijloacele de transport școlar.

Motivație: reducerea abandonului școlar și promovarea unui concept de mediu de viață sănătos.

3.Asigurarea unei mese calde cu un conținut nutrițional echilibrat, adaptat vârstei, pentru toți elevii din Romania, prin cantine școlare sau firme de catering și sprijinirea construcției de cantine școlare. Fiecare școală trebuie să aibă acces la o cantină școlară, asigurând o alimentație sănătoasă pentru elevi.

Motivație: reducerea abandonului școlar și consolidarea obiceiurilor sănătoase pentru copii.

4.Organizarea unui program național adaptat situațiilor locale pentru orele remediale pentru elevi, pentru o perioadă de doi ani.

Motivație: recuperarea pierderilor din activitatea didactică și de formare a elevilor suferite din cauza pandemiei.

5.Funcționarea de cabinete medicale în toate școlile cu personalitate juridică, asigurarea cu medici și angajarea a 5000 de consilieri școlari, conform prevederilor stabilite în Legea Educației Naționale.

Motivație: monitorizarea stării de sănătate a elevilor, asigurarea de servicii de sănătate de bază, dezvoltarea promovării sănătății și a educației pentru sănătate.

6.Dotarea sălilor de practică aplicativă și a atelierelor în instituțiile de învățământ dual și profesional, ținând cont de nevoile de pe piața muncii și de evoluțiile în plan European.

Motivație: susținerea dezvoltării calificării profesionale și a meseriilor necesare în România.

7.Cursuri de formare și dezvoltare profesională pentru cadrele didactice, pentru asigurarea accesului elevilor la educație pentru sănătate, la consiliere psihologică și la discipline opționale.

Motivație: cadrele didactice trebuie susținute în vederea profesionalizării și perfecționării pe termen lung, având în vedere nevoile de pregătire a elevilor și evoluțiile rapide din învățământul european, adaptate noilor realități sociale și economice.

8.Digitalizarea lucrărilor din bibliotecile universitare și publice, centrale și locale, și realizarea de biblioteci virtuale, cu acces online, pentru un acces mai facil la informație și studiu a studenților și cadrelor didactice.

Motivație: digitalizarea activității de studiu și îmbunătățirea accesibilității în învățământul superior.

9.Realizarea unei baze naționale publice de date referitoare la școlile de doctorat din România, conducătorii de doctorat, doctoranzii înscriși și titlurile tezelor în lucru, susținute și validate.

Motivație: pentru o mai bună evidență, transparență și respectare a eticii academice.

10.Dotarea universităților cu laboratoare performante și dezvoltarea centrelor de inovare care să permită parteneriate cu sectorul public și privat, în vederea dezvoltării sistemului academic românesc.

Motivație: îmbunătățirea practicii academice a studenților, cercetătorilor și cadrelor didactice, în conformitate cu cerințele și rigorile academice europene din prezent.

 

Biroul de presă al deputatului

Laurențiu Țepeluș

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)