booked.net

Share

vulcani_ok.jpgMinisterul Dezvoltării a anunțat, săptămâna trecută, lista obiectivelor finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” în județul Buzău.

Judeţul Buzău va primi 1.357.909.823 lei, pentru finanţarea a nu mai puţin de 101 obiective, din care 140 de milioane de lei pentru singurul proiect propus de Consiliul Județean și aprobat pentru finanțare: „Modernizare drumuri județene pentru acces  Vulcanii Noroioși DJ102F km 0+000-8+800 și DJ220A,  km 0+000-5+800, Sătuc-Policiori-Vulcanii Noroioși”.

vulcani.jpg„Județul Buzău a primit 272 milioane de euro pentru 101 obiective de investiții prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Consiliul Județean Buzău va beneficia de o finanțare în valoare de 28 de milioane de euro pentru proiectul «Modernizare drumuri județene pentru acces  Vulcanii Noroioși», o investiție extrem de importantă pentru județul nostru, dar nu numai, pentru dezvoltarea turistică a zonei și a întregului Geoparc Internațional UNESCO Ținutul Buzăului. De fondurile aprobate vor beneficia 85 de comunități din județul Buzău, pentru lucrări de înființare, extindere apă și canalizare, reabilitare și modernizare drumuri și poduri”,a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Finanțări de peste 40 de milioane de lei au mai primit, conform listei publicate vineri de Ministerul Dezvoltării, municipiul Buzău, pentru reabilitarea și modernizarea a 14 străzi, respectiv comuna Poșta Câlnău, pentru cele două etape ale proiectului de extindere a sistemului de alimentare cu apă și înființarea sistemului de canalizare.

Au mai fost aprobate, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, finanțări importante, de peste 25 de milioane de lei, pentru localitățile Gherăseni (extindere rețele de canalizare), Glodeanu Sărat (înființare sistem de canalizare), Lopătari (amenajare sistem de alimentare cu apă în localitățile Plaiu Nucului, Brebu și înființare sistem de canalizare menajeră la nivelul comunei), Mihăilești (înființare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare), Pârscov (înființare sistem de canalizare), Râmnicu Sărat (Reabilitare și modernizare drumuri de interes local-etapa I).

Orașul Nehoiu va beneficia, din aceeași sursă, de peste 18.000.000 de lei, pentru cele două etape ale proiectului de modernizare a străzilor, în timp ce la Pătârlagele s-au alocat 16.000.000 de lei pentru reabilitarea și asfaltarea drumurilor de interes local.

Comuna Robeasca este singura localitate din județ care are trei proiecte aprobate, conform listei publicate de Ministerul Dezvoltării. Pentru asfaltarea drumurilor de interes local, modernizarea unui drum comunal și schimbarea sursei plus tratarea apei în vederea îmbunătățirii calității apei din sistemul centralizat s-au alocat peste 7,5 milioane de lei.

Tot din mai multe proiecte, comuna Scorțoasa a obținut, însă, aproape 40 de milioane de lei: aproximativ 15.000.000 merg către înființarea sistemului de alimentare cu apă în satele Gura Văii, Scorțoasa, Policiori și Plopeasa, iar aproape 25 de milioane de lei pentru înființare sistem de canalizare în satele Gura Văii.

Comuna Ulmeni va beneficia, de asemenea, din aceeași sursă, de aproximativ 43 de milioane de lei, pentru înființare rețea de canalizare apă uzată menajeră și stație de epurare în satele Clondiru, Băltăreți, Sărata, Ulmeni și Vâlcele.

Comunele Țintești, Podgoria, Merei, Gălbinași, Cochirleanca, Berca și Berceni completează lista localităților din Buzău care au reușit să atragă, prin PNI, finanțare pentru mai mult de un proiect.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)