booked.net

Emoţii şi promisiuni asumate
la lansarea oficială a proiectului
„Gaze la Mărăcineni”

Odată cu consumarea evenimentului pentru lansarea oficială a proiectului „Înfiinţare sistem distribuţie gaze naturale (…)” în comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru – „Titel Măleanu” bifează încă un obiectiv ce va completa lista de realizări în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală.
Astăzi (n.a.- 15 septembrie, 2022) şeful administraţiei locale din comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru, a organizat o conferinţă de presă care a avut ca scop lansarea oficială a proiectului de investiţii locale denumit generic „Gaze la Mărăcineni”.
Share

editorial_manolos.jpgPoate pe mulţi ar surprinde, dar eu aproape sunt convins că prefectul Ţiclea încă se află într-un proces al testărilor, pe linie de partid, pentru verificarea fidelităţii. O astfel de ipoteză mi-a încolţit în minte după ce am văzut pe facebook poze cu mai mulţi liberali

 în târgul de la Ruşeţu, cred că era în primăvară, într-o acţiune ce viza scoaterea în evidenţă a condiţiilor de Ev Mediu în care buzoienii se complăceau, unii să vândă, alţii să cumpere diverse (n.a.-pentru că de 30 de ani buzoienii tot votează cu social democraţii!)… după o idee de politică electorală a liderului judeţean Gabriel Avrămescu. În prim plan (!), prefectul liberal Daniel Ţiclea cu un teanc de ziare, pe care urma să le distribuie! Prost. Prost de tot la imagine!

După care, mi-am amintit că actualul prefect a fost numit după cel puţin două săptămâni de discuţii între cele două organizaţii judeţene: PNL Buzău şi PSD Buzău. Social democraţii, spre exemplu, nu au fost de acord cu numirea preotului Holban, fost primar de Râmnic, fost subprefect, care nu prezenta garanţii la…moralitate, dar cred că s-a ţinut cont şi de faptul că respectivul a dat un tun mare unei bănci, pe urma unui proiect european…

În opinia social democraţilor, Daniel Ţiclea stă bine. La toate: moralitate, profesionalism… Liberalii au acceptat, dar noul lider judeţean, Gabriel Avrămescu şi-a rezervat doza de scepticism. Drept pentru care şi-a propus, probabil, să-şi testeze propriul coleg de partid, pe motiv de… fidelitate! Cazul Ruşeţu, de care am amintit, s-a tot repetat în judeţ.

În scandalul cu blocajul rutier de la Pod Mărăcineni, de weekend-ul trecut, a fost adus de acasă, cine(?), prefectul! Se creaseră premisele unei situaţii în care liberalii puteau pune presiune pe social democraţi. Că blocajul, vezi Doamne, ar fi fost cauzat de lucrările primarului Toma, din Municipiu! Că unul dintre subprefecţi nu ar fi gestionat profesionist lucrurile! Cu implicarea liderilor politici liberali judeţeni, prin declaraţii în cascadă. Cu o măsură administrativă derizorie (amendarea constructorului) dar cu punerea anatemei pe Instituţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, care a intervenit pentru gestionarea situaţiei de criză, mult prea târziu!

De aceea, acum, cred că prefectul Ţiclea este din nou „testat” şi i se cere să ia măsuri şi decizii pentru ca cineva important să cadă! Cu onor la dreapta!

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)