booked.net

Share

burada.jpgPetrică Burada, veşnicul profitor al regimului instalat după 1989, are zilele numărate la Urbis, chiar dacă şi-a prelungit mandatul cu încă patru ani, cu câteva zile înaintea instalării noului primar al Buzăului, Constantin Toma, pe care a încercat să-l evite

 cât a putut de mult, inclusiv apelând la internări în spital.

Spunem că a fost un profitor pentru că el şi-a început „cariera” postdecembristă cu un mare tun dat pe sectorul agrozootehnic buzoian. Burada primise funcţia de director al fostului Complex pentru îngrăşarea porcilor, de la Mihăileşti, unde, după ce a vândut animalele a demontat şi vândut locaţia bucată cu bucată, fie la fier vechi, fie ca materiale refolosibile. Fostul Complex de la Mihăileşti rivaliza cu renumita Verguleasa, ba chiar i se prevăzuse o ascensiune fulminantă înainte de 1989, la această oră doar câţiva stâlpi de beton, care au rezistat picamerelor şi îndârjirii lui Burada de a distruge şi a vinde în folos personal, mai amintesc despre o imagine altădată vie. 

 

Actualul regim, sau mai bine zis şi administraţia Boşcodeală, l-a cadorisit pe haiducul de oraş Burada cu o funcţie pe măsura talentului dovedit la Mihăileşti. Chiar dacă politic instituţia se spunea că era condusă de un reprezentant al primarului şi implicit al partidului la guvernare, adevăratul şef era Burada, de unde şi supranumele de „Regele din Crâng”. El şi-a pus la punct propriul sistem de lucru, cu legături directe în aparatul funcţionarilor din Palat. Se spune că axa principală pentru sifonarea banilor din Primăria Buzău, pe sistemul facturilor decontate, era structurată pe o anume familie Preda, soţia aplicând ştampila de decontare în numele primarului, factura reîntorcându-se în biroul soţului său de la Urbis, după care ajungea pe masa „regelui” Burada. Se spune că acest Preda, de la Urbis, a fost recomandat lui Burada chiar de către Anişoara Preda, el fiind cules de pe drumuri, după ce fusese dat afară de cei de la Coca Cola, după ce încercase să dea un tun de vreo 700 de milioane de lei, dar fiind un hoţ prost a trebuit să dea banii înapoi. Lângă Burada, el era garanţia că toate facturile trimise în Palat vor fi aprobate spre decontare.   

 

În aceste zile, pe aleile din Crâng se vorbeşte tot mai mult despre cum Burada pare să-şi fi schimbat tactica, după ce a renunţat la internare. El stă mai toată ziua pe capul celor de la administraţia Urbis, în special pe lângă cei care pot fi consideraţi curaţi, sau mai curaţi, în speranţa că ar putea obţine de la aceştia o promisiune. Burada ar vrea ca prin intermediari să-l convingă pe primarul Toma să-i mai ierte din păcate şi să fie de acord, în final, ca domeniul „Pepiniera” să-i fie dat lui spre administrare. El consideră că tupeul cu care ar vrea să scoată iar capul nu ar avea o doză prea mare de nesimţire, mai ales că a mai lansat şi zvonul că ar fi dispus să-l ajute pe primarul Toma să înţeleagă toate cele nedescoperite, până acum, la Urbis.

 

Pepiniera asigura, în afară de obiectul de activitate – material săditor pomicol, care forma aşa zisul parc dendrologic, aproape orice, pentru bunăstarea şi îmbuibarea zilnică a protejaţilor fostului primar: păsări, porci, iepuri, fazani, bibilici, care ajungeau pe mesele tovărăşeşti, băuturi – ţuică de la cazanul domeniului, porumb, care, de regulă, era vândut de Burada, iar banii intrau în contul personal, fructe (n.a. - era înfiinţată o livadă de cireşi, la care aveau acces doar acoliţii sistemului. Se spune că de cele mai multe ori, cireşele erau mâncate de ciori, pentru că „regele Crângului” dăduse ordin clar ca nimeni să nu se apropie de pomi, în afară de cei din gaşcă). Pe domeniul „Pepiniera” erau construite, cum era şi normal, o serie de clădiri, înregistrate în documente ca fiind birouri, dar în realitate spaţiile erau folosite pentru bairamurile săptămânale, iar în cele câteva camere de la etaj puteau fi consumate produsele exotice, procurate personal de „Rege”, mai ales că avea şi vad de racolare chiar la poarta Crângului. Dacă treceau proba iniţiatică, fetiţele erau avansate şi puteau juca în deplasare, la vestitul Han al Vânătorilor, o locaţie turistică administrată de familia Burada, amplasată la ieşirea spre Ploieşti.

(Gigi Manole)

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)