booked.net

Share

intilnire2.jpgFără doar şi poate, ziua de 26 ianuarie 2020 poate fi catalogată drept un nou început în activitatea Primăriei Mărăcineni, când peste 100 de locuitori din toate cele trei sate componente au participat la întâlnirea lunară cu reprezentanţii administraţiei publice locale.

Obiceiul a fost împământenit de actualul administrator public Constantin Dumitru, care de la primul mandat de primar câştigat la alegerile locale din mai 2008, la fiecare sfârşit de lună s-a întâlnit cu cetăţenii, şi pentru a primi critici, dar mai ales pentru identificarea soluţiilor la problemele de interes public. Duminică a fost pentru a 140-a oară, iar sala Căminului Cultural din satul Potoceni a fost aproape neîncăpătoare. Surprinzător, dar la modul plăcut, după cum avea să remarce chiar administratorul public Constantin Dumitru, mai mult de jumătate dintre participanţi au fost tineri.

intilnire4.jpgA fost şi momentul în care Constantin Dumitru şi-a anunţat intenţia de a candida, la alegerile locale din iunie, a.c., pentru încă un mandat de primar, dar şi pentru a oferi ultimele informaţii privind stadiul proiectului de investiţii pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale la Mărăcineni. De altfel, acesta este proiectul care a fost abordat de toţi cei care au condus administraţia locală, ca primar al comunei Mărăcineni, începând cu Ion Catinca – primele încercări în anul 1992, pentru ca acel proiect să fie preluat de Ion Drăghici, ajungându-se ca acum tandemul Constantin Dumitru – Victor Potoceanu să realizeze nu mai puţin de patru variante la proiectul iniţial. Informaţia sigură este că TRANS GAZ are prevăzut în planul de investiţii pentru anul în curs lucrările de subtraversare a râului Buzău (inclusiv canalul hidroenergetic), ceea ce înseamnă că în câteva luni va putea fi montată staţia de distribuţie, care va fi amenajată în zona satului Potoceni, la graniţa cu satul Măteşti. Finanţarea pentru realizarea efectivă a reţelei de distribuţie a gazului pe teritoriul comunei a fost aprobată încă de pe timpul guvernării pesediste, iar dacă acum noua guvernare ar „periclita” etapele în derularea lor, Constantin Dumitru a anunţat că ar putea fi angajat un împrumut bancar, cu acordul Consiliului Local.

Odată instalată reţeaua publică pentru alimentarea gospodăriilor cu gaze naturale, ar fi completată şi gama de servicii publice deja în funcţiune la Mărăcineni: reţea de apă potabilă, reţea de canalizare, serviciu de gestionare a deşeurilor menajere, reţea de iluminat public extinsă şi modernizată, ceea ce ar justifica afirmaţia că, din această perspectivă, comuna Mărăcineni ar putea funcţiona ca un oraş!

intilnire3.jpg

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)