booked.net

Share

PNL_Maracineni_2.jpg*** Liderul liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu, pare să nu fie interest de situaţia anormală creată la Mărăcineni, unde PNL este reprezentat de DOUĂ organizaţii: cea veche, care are şi reprezentare în Consiliul Local, şi o alta care a fost constituită(!) în toamna anului trecut şi organizează, în paralel, conferinţe de presă.

Una dintre ştirile din dimineaţa zilei de 28 martie, 2023, la Buzău, făcea referire la un aşa zis „Val de demisii din PSD, într-o comună din Buzău”, o informaţie apăruta după ce una dintre cele două organizaţii liberale de la Mărăcineni a organizat o conferinţă de presă la sediul PNL Buzău. Pe reţelele de socializare, ştirea avea în conţinut patru inserţii audio/video, în care aşa zişii demisionari din PSD Mărăcineni îşi motivau gestul, pe de altă parte aşa zisul preşedinte de organizaţie îţi manifesta bucuria că a racolat membrii de la adversarii politici.

În realitate, ceea ce s-a întâmplat la conferinţa de presă a noilor liberali de la Mărăcineni pare să-şi găsească o explicaţie, mai degrabă,  într-o cunoscută vorbă din popor, încadrată la categoria proverbe şi care are următoarea desfăşurare: „Cei patru evanghelişti au fost trei, Luca şi Matei, unul dintre ei”. Cu alte cuvinte, din cei patru „evanghelişti” liberali de la Mărăcineni, care au apărut în faţa presei, doar trei ar fi putut fi „bănuiţi” de (foste) legături cu social democraţii, pentru ca, respectând adevărul din politica de la Mărăcineni, doar despre unul dintre ei să se poată spune că este demisionar din PSD Mărăcineni şi din Consiliul Local.

Dacă despre Cosmin Petrache, cel demisionar, se poate spune că trecerea lui în tabăra liberală nu ar însemna altceva decât un gest de frondă, atitudine adoptată ad-hoc, în cazul celorlalţi doi, pare să nu fie vorba despre altceva decât frustrări personale, trăiri care nu îi apropie cu nimic de oricare dintre doctrinele politice, cu atât mai mult de ceea ce pare că şi-ar fi propus, la început (n.a.- conform declaraţiilor la prima conferinţă de presă, din toamna anului trecut) profesorul Constantin Coman!

Până nu demult, Marian Burlacu, unul dintre „demisionari” era antrenor-delegat al echipei de fotbal Unirea Mărăcineni, postură în care controla şi resursele financiare alocate de Primărie. Actualmente, Burlacu are aceeaşi ocupaţie, dar la echipa de fotbal din comuna vecină – Săpoca, pentru că a cam fost prins cu „mâţa în sac”! Surse din Primăria Mărăcineni spun că acesta prezenta spre decontare diverse bonuri, care nu aveau nici o legătură cu cheltuielile unei echipe de fotbal.

Cel de-al doilea „demisionar”, Doina Andreiu, nu a fost niciodată membru PSD, în organizaţia de la Mărăcineni, conform declaraţiei preşedintelui organizaţiei, primarul Constantin Dumitru. Primarul de Mărăcineni spune că singura legătură a acesteia cu Primăria este o anume perioadă în care a fost angajată, pentru perioadă determinată, pentru că titularul postului era în concediu pentru îngrijirea copilului. Despărţirea de colectivul din Primăria Mărăcineni s-a produs înaintea campaniei electorale din 2016, când Doina Andreiu a candidat pentru fotoliul de primar pe listele UNPR, condus atunci de cunoscutul şi simpaticul senator Constantin Popa. Candidata senatorului nu a reuşit să intre în Consiliul Local, şi de atunci s-a poziţionat într-o opoziţie permanentă faţă de activităţile politice şi administrative ale aleşilor şi administraţiei locale.

Dincolo de evenimentul mediatizat într-o formulare eronată, rămâne curiozitatea legată de atitudinea liderului liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu, cel care lasă impresia că ar urmări din spatele scenei „războiul” colegilor săi de la Mărăcineni. Până acum, deputatul Avrămescu nu a apărut alături de profesorul Coman, cel care a anunţat că este foarte aproape de decizia de a-şi depune candidatura la alegerile de anul viitor, pentru locale. Pe de altă parte, Vasile Nae,  preşedintele organizaţiei de drept, cu doi reprezentanţi în Consiliul Local din partea PNL la Mărăcineni, spune că nu are nici un semnal din partea conducerii liberale de la Buzău, iar despre o relaţie cu noua organizaţie nici nu poate fi vorba, pentru simplul fapt că nu a fost nici informat şi nici nu a fost chemat la vreuna dintre întâlniri: „Trece prin poarta mea (n.a.- Constantin Coman) dar nu m-a chemat o dată la întâlnirile lor, ori măcar să mă sune…”, a mărturisit Vasile Nae.

(Foto: camptura facebook PNL Buzau) 

 

Marcel Ciolacu
ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)