booked.net

Share

irimia1.jpgImplementarea în cadrul activităților didactice din Școala Gimnazială „Emil Isac” din   Cluj-Napoca,   a   programului  „Săptămâna   Verde”   a   oferit ocazia corpului profesoral și auxiliar, dar şi a Consiliului Elevilor, să consemneze şi să rezolve o serie de necunoscute,

 întrebări, incertitudini, ori să descopere informaţii şi realităţi cu noutate în zona de activitate şcolară, dar și numeroase soluții la aceste provocări. A fost realizat un program complex, pliat pe nevoile și cerințele educaționale ale elevilor școlii, ceea ce  a stârnit curiozitate,   dorință   de   cunoaștere,   plăcere   de   a   participa   la   activități   și   multă responsabilitate din partea tuturor. În sprijinul școlii, ca de fiecare dată, au venit părinții, o serie de asociaţii non-profit, totul pentru cei 658 de elevi ai școlii.

Anticipând săptămâna verde la nivelul Școlii Gimnaziale „Emil Isac”, au început din modulul al treilea două concursuri cu participarea întregului efectiv școlar a căror finalitate a fost gândită a fi în cadrul acestui program. Primul dintre ele s-a numit  „Cea mai curată clasă” monitorizarea sălilor fiind făcută de către personalul auxiliar de serviciu, iar cel de al doilea s-a desfășurat cu ajutorul asociației „Capace cu suflet” în cadrul căruia elevii au colectat capace de plastic pe care în timpul „Săptămânii Verzi” le-au folosit pentru a realiza desene sau mesaje care sugerau protecția naturii.

La cele două  concursuri au participat toți elevii școlii.

irimia2.jpg

La final a fost organizat un târg, unde s-au vândut produse realizate de elevi, o paradă a costumelor realizate de școlari din materiale reciclabile,  la care au participat aproximativ 170 de elevii de toate vârstele, eveniment încheiat cu o gală de premiere. Câștigătorilor li s-au înmânat diplome și premii în  bani, primind la scenă deschisă aplauzele colegilor, profesorilor și părinților prezenți.

irimia4.jpg

Pe lângă activitățile care au antrenat tot efectivul școlii, pe parcursul programului desfășurat în perioada 24-28 aprilie 2023, s-au desfășurat la nivelul claselor acțiuni care au vizat creșterea responsabilității față de natură, exerciții pentru un trai și un stil de viață mai sănătos. Astfel, s-a realizat în cadrul parteneriatului  Erasmus+   „Facing and Dealing whit Change”, finanțat de Uniunea Europeană, în incinta școlii, o „Clasă Verde”, cu bănci din lemn,  care dă posibilitatea organizării de cursuri în aer liber. Într-o continuare   a   unor   acțiuni   din   anii   trecuți,   a   fost   revitalizată   curtea   din   fața   clădirii principale prin acțiunea numită generic  „Gradina Școlii”.

irimia3.jpg

Cu această ocazie au fost plantați arbori și arbuști ornamentali, iar plantelor deja existente li s-au aplicat lucrări de toaletare, au fost săpate și s-au adăugat  substanțe minerale și îngrășăminte naturale, pentru o mai bună dezvoltare.

Clasele primare, împreună cu asociația „Nature Talk”, au discutat despre stoparea risipei alimentare. Copii au realizat, astfel, că sunt multe locuri în lume unde hrana nu este suficientă.   În parteneriat cu asociațiile non - profit „EcoVerzi” și „Viitorul Plus”, dar şi cu inspectorii  Gărzii de  Mediu Cluj, s-au organizat seminarii, discuții și  lecții care să sensibilizeze     și să responsabilizeze elevii, astfel încât   aceștia să poată contribui la menținerea unui mediu   durabil, curat, nepoluat. Clasele școlii au participat la vizite făcute la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, la  ateliere de mediu organizate  de către catedre ale USAMV Cluj, la excursii școlare în medii protejate din țară.

irimia6.jpg

 

irimia5.jpg

„La finalul acestui program elevii s-au declarat satisfăcuți, părinții au fost mulțumiți de varietatea activităților, iar cadrele didactice au primit un feed-back pozitiv și mulțumiri pentru   efortul   depus”   ne-a   declarat   directorul   școlii   Corina   Bradea.

Profesor, Daniel Irimia

 

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)