booked.net

Share

teatru.jpgBuzoienii sunt invitaţi, în perioada 20 – 27 mai, la spectacolele de teatru ce vor alcătui „paleta culturală” a celei de-a 18-a ediţie a Festivalului „Buzău Iubeşte Teatrul”.

„Festivalul „Buzău Iubește Teatrul” este un ambasador cultural al Buzăului, spunea directoarea Teatrului „George Ciprian”, la conferinţa de presă organizată în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, şi se află în pragul celei de-a 18-a ediții, „ediția de majorat”.

Miercuri, 17 mai, în cadrul unei conferințe de presă la care a luat parte, alături de directorul Gina Chivulescu, și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, au fost prezentate câteva repere privind spectacolele  care se vor juca pe scena teatrului  buzoian și în afara lui, în stradă. De apreciat că o mare parte dintre spectacolele organizate, pe scenă dar şi în aer liber, în stradă, vor participa la festivalul organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

teatru1.jpg

Cea de-a 18-a  ediție va debuta sâmbătă, 20 mai, și se va încheia pe 27 mai cu un spectacol de gală, când vor avea loc premierele și un spectacol invitat, o piesă de comedie a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Spectacolele de stradă aparțin Teatrului „Masca” din Capitală, o producție regizată de Mihai Mălaimare. Este un spectacol bazat pe tehnica statuilor vivante. „Prima parte este sâmbătă, când debutează și festivalul; va fi «Epoca bronzului», iar duminică va fi «Epoca porțelanului». Spectacolul se numește «Români la porțile lumii» și cuprinde mari personalități din istoria României”, spune directorul Gina Chivulescu.

De duminică vor începe cele șase zile de competiții, când vor fi prezente spectacole ale Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, Teatrului din Galați, Teatrului „Nottara”, Teatrului de Comedie, Teatrului „Anton Pan”, din Râmnicu Vâlcea și Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, care va încheia și zilele de competiție.

Sâmbătă, pe 27 mai, festivalul se va încheia cu spectacolul de gală al Teatrului Național „Marin Sorescu” din  Craiova, cu o comedie, „Toc, Toc”. În deschiderea festivalului, buzoienii o vor putea vedea pe Maia Morgerstern, în spectacolul „Nu sunt eu”, un spectacol al Teatrului Dramaturgilor din  București.

teatru2.jpg

teatru3.jpg

teatru4.jpg

teatru5.jpg

teatru6.jpg

teatru7.jpg

teatru8.jpg

teatru9.jpg

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)