booked.net

Share

elevi1.jpgDupă ce a făcut o figură frumoasă, chiar spectaculoasă, prin prezenţa cu stand propriu la ediţia de primăvară a Târgului de Turism România, Executivul Consiliului Judeţean Buzău, coordonat de preşedintele Petre Emanoil Neagu, răspunde unei oferte 

din partea Inspectoratului Şcolar Buzău şi a cadrelor didactice buzoiene, asumându-şi rolul de cofinanţator în derularea unor evenimente cu specific didactic, programate să se desfăşoare la Buzău până la jumătatea acestui an.

În perioada 26 februarie – 03 martie, Colegiul Naţional „Margareta Sterian” din Buzău are programat „evenimentul anului”, sub titulatura Concursul Naţional „Margareta Sterian”, ediţia a XVI-a. La propunerea preşedintelui Neagu, în şedinţa din data de luni, 26 februarie, consilierii judeţeni au primit spre aprobare un proiect de hotărâre pentru cofinanţarea cheltuielilor evenimentului organizat de liceul buzoian cu suma de 10.000 de lei. Începând cu jumătatea lunii martie, Inspectoratul Şcolar Buzău va derula un proiect judeţean – „Învăţământul Buzoian între tradiţie şi modernitate”. În cadrul programului vor fi organizate mai multe concursuri, în baza unor proiecte dezvoltate de directorii instituţiilor de învăţământ buzoiene pe parcursul anului trecut, activităţi ce vor fi apreciate, jurizate şi premiate. De asemenea, în cadrul evenimentului, care are ca dată de începere 15 martie, vor fi apreciate şi activităţi ale inspectorilor şcolari, acum pensionari, precum şi a directorilor care între timp au devenit pensionari şi, în funcţie de anumite criterii vor fi premiaţi pentru activităţile depuse. Nu în ultimul rând, elevii care au avut rezultate deosebite pe durata anului trecut vor fi premiaţi şi ei, evenimentul fiind programat în ajunul Zilei Copilului – 1 iunie. Proiectul propus de Inspectoratul Şcolar Buzău va fi susţinut financiar de instituţia Consiliului Judeţean Buzău cu suma de 50 de mii de lei.

Cel de-al treilea eveniment, în care devine punct de interes naţional, se referă la organizarea a trei Olimpiade Şcolare Naţionale: Chimie, Pedagogie şi Limba Rromani maternă, eveniment ce va fi subvenţionat de la bugetul propriu al judeţului cu suma de 50 de mii de lei.

„Competițiile școlare sunt la faza de nivel național, stabilite prin Calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale a se desfășura în Buzău pentru anul școlar 2023 – 2024. Sperăm și ne dorim ca aceste evenimente să reprezinte pentru elevii participanți un bun prilej de cunoaștere a Județului Buzău și, bineînțeles, de a avea tineri buzoieni premiați”, şi-a motivat propunerile pentru şedinţa din 26 februarie, preşedintele Petre Neagu.

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)