booked.net

Share

p2.jpgTronsonul de drum judeţean cuprins între comuna Mărăcineni şi comuna Vintilă Vodă (Podu Muncii) parte a DJ 203K, a fost recepţionat zilele trecute de beneficiar, Consiliul Judeţean, în prezenţa constructorului Oyl Company Holding, eveniment care

 a fost completat de participarea primarilor localităţilor ce sunt traversate de artera de circulaţie – Săpoca (Iulian Manea), Cernăteşti (Petrică Mârzea), Beceni (Adrian Burlacu).

„Cred că ar fi bine să spunem de la început,a început declaraţia în faţa presei preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, că aici a fost vorba de o reconstrucţie a drumului! Nu a fost vorba doar depre decopertări, s-a lucrat la infrastructură, şi a rezultat un lucru durabil!”. Şeful Consiliului Judeţean a făcut referire la faptul că termenele iniţiale ale contractului prevedeau executarea lucrărilor pe durata a trei ani, dar s-a ajuns ca recepţia finală să se facă după cinci ani. Atât preşedintele Neagu, cât şi constructorul au invocat, pe de o parte, motive tehnice – situaţii neprevăzute apărute în timpul săpăturilor, dar şi traversarea perioadei pandemice sau influenţe războiului din Ucraina asupra pieţei materialelor de construcţii – condiţii de aprovizionare sau fluctuaţii ale preţurilor.

p1.jpg

„Ştiu că s-a creat disconfot o perioadă îndelungată, de aceea, pin intermediul presei, vreau să mulţumesc locuitorilor întregii Văi a Slănicului, nu numai celor din Mărăcineni, Săpoca, Cernăteşti sau Beceni, unde a fost implementat proiectul. De asemenea, apreciez efortul autorităţilor locale şi, nu în ultimul rând, celor care au participat la reabilitarea şi modernizarea acestui drum important în judeţul Buzău”, a spus preşedintele Neagu.

De asemenea, preşedintele Neagu a anunţat că din primăvară se va trece la reabilitarea şi modernizarea celui de-al treilea tronson pe cel mai lung drum judeţean – 203K, de la Podu Muncii (Vintilă Vodă) la Plaiul Nucului (Lopătari).

„ Proiectarea pentru tronsonul Vintilă Vodă – Lopătari este gata.  A fost plătită din fonduri europene, acum suntem într-o procedură de licitaţie pentru execuţie. Suntem pe ultimii metri şi cu siguranţă în primăvara anului viitor se va începe la reabilitarea celuilalt tronson. Valoarea acestei noi investiţii va fi de aproximativ 20 de milioane de euro, la care se vor adăuga cotele de cofinanţare ale Consiliuluil Judeţean. Lungimea drumului este de aproximativ 36 de kilometri. În acest meoment au fost reabilitaţi aproximativ 60 de mkilometri pe 203K. La final vom putea vorbi despre reabilitarea  a 100 de kilometri de drum judeţean, ceea ce eu zic că nu este aşa uşor!”, a încheiat preşedintele Neagu.

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)