booked.net

Share

neagu_ok.jpgConsiliul Județean Buzău a prevăzut mai multe investiții în Republica Moldova, în baza unor acorduri de colaborare încheiate între autoritățile locale și cele de peste Prut. Instituția județeană a mai contribuit cu sume cu titlu de cofinanțare la reabilitarea unor obiective

 de interes public din Republica Moldova, cum ar fi reabilitarea Secției de Terapie a Spitalului Raional Soroca, extinderea blocului de odihnă cu sală de conferințe la Centrul de odihnă și tineret „Prietenia” din Dubăsari, amenajarea și modernizarea Parcului Catedralei din Chișinău, precum și reparația pasajului pietonal subteran din Bulevardul Dacia intersecție cu Bulevardele Traian și Decebal din Chișinău.

De data aceasta, în total, 320.000 euro vor ajunge în Republica Moldova, în cadrul investițiilor propuse pentru trei obiective. 20.000 euro reprezintă cofinanțarea proiectului de investiții ce vizează reparații la „Biblioteca Basarabia” din municipiul Soroca, instituție de cultură care marchează 30 de ani de la înființare. Biblioteca de carte românească „Basarabia” din Soroca a fost înființată în 1993, ca filială a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” din Buzău, în baza unui acord de colaborare culturală între Ministerul Culturii din România și Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Celelalte două proiecte care vor primi finanțare de la Consiliul Județean Buzău sunt amplasate în Chișinău și vizează mai mult partea de infrastructură. Unul dintre ele, cel mai costisitor, este reabilitarea/restaurarea pilonilor, balustradei, scărilor și amenajare teritoriu, pe Bulevardul Decebal, suma destinată acestui obiectiv de investiții fiind de 250.000 euro. Cealaltă investiție din capitala Republicii Moldova o reprezintă reabilitarea pasajului subteran de la intersecția Bulevardului Decebal cu strada Nicolae Titulescu, investiție la care Consiliul Județean participă cu suma de 50.000 euro.

„În baza prevederilor legale și a Acordurilor de colaborare perfectate cu autorități locale din Republica Moldova (Soroca, Dubăsari, Chișinău, Sectorul Botanica, Strășeni) Consiliul Județean Buzău a contribuit cu sume cu titlu de cofinanțare la reabilitarea/repararea unor obiective de interes public (…) Vom continua să sprijinim prietenii noștri din Republica Moldova în realizarea unor investiții de interes public (…) Virarea sumelor pentru cofinanțare se vor face la solicitarea reprezentanților legali ai Consiliului Raional Soroca și, respectiv, Pretura Botanica, în tranșe corespunzătoare documentelor justificative prezentate, la cursul euro – lei din data efectuării operațiunii financiare”, se mai menționează în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean”.

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)