booked.net

Share

cj-sedinta.jpgGrupul consilierilor judeţeni care reprezintă Partidul Naţional Liberal a făcut dovada, încă o dată, la şedinţa ordinară pe luna aprilie a.c., că sunt adepţii politicii de tipul „Gică Contra”, votul acestora neînsemnând altceva decât răspunsul la comenzile liderului judeţean, deputatul Gabriel Avrămescu.

Pe ordinea de zi a şedinţei CJ Buzău din data de 26 aprilie, 2023, au fost propuse spre votul Plenului şi două proiecte de hotărâri care vizau: 1. Organizarea a două evenimente culturale – Buzău Fest şi Zilele Chişinăului la Buzău şi 2. Participarea instituţiei Consiliului Judeţean Buzău la realizarea unor investiţii în zona Chişinău şi Soroca, prin asumarea în parte a finanţărilor de la bugetul judeţului.

Pentru cele două puncte, liberalii şi-au „nuanţat” votul pozitiv prin intervenţia liderului de grup, avocatul râmnicean Ionuţ Iuga, care a condiţionat ridicarea mâinii pentru „Da” în schimbul promisiunii, din partea preşedintelui Neagu, că pe viitor astfel de finanţări vor fi mai mici. Însă, atitudinea liberalilor din Consiliul Judeţean nu ar putea fi înţeleasă altfel decât prin necunoaşterea atribuţiilor pe care aceştia le au la momentul deliberărilor în „Comisiile de lucru”, ceea ce ar însemna că ei nu ar face decât act de prezenţă, pentru obţinerea indemnizaţiei lunare, fără să manifeste interes pentru conţinutul proiectelor propuse spre lucru şi aprobare! Pe de altă parte, persupunând că liberalii consilieri judeţeni ar fi fost la curent cu activităţile din „Comisii”, inclusiv cu conţinutul proiectelor, dar au ales să se arate „grijulii” cu fondurile publice ale judeţului, aceasta nu ar însemna altceva decât că ei execută comanda politică transmisă din biroul din spatele hotelului Pietroasa, pentru gesturi politice de tipul „Gică Contra”!

Cu o astfel de atitudine, consilierii judeţeni liberali au dat ocazia preşedintelui Neagu să le predea o lecţie administrativă... în plen, informându-i că: la punctul 1. - „Zilele Chişinăului” la Buzău vor fi organizate pe banii basarabenilor, iar la punctul 2. – cofinanţările la investiţiile din Republica Moldova înseamnă ajutoare financiare pentru lucrări de reparaţii la Biblioteca „Vasile Voiculescu” de la Soroca (extensie a bibliotecii de la Buzău - reabilitarea acoperişului clădirii), în timp ce la Chişinău va fi reabilitat şi reorganizat un cimitir al eroilor români căzuţi pentru eliberarea Basarabiei, în timpul Războiului II Mondial (Operaţiunea de trecerea a Prutului, la ordinul Mareşalului Antonescu), acţiuni de manifestare  a românismului în Republica Moldova încă din primii ani după 1989, acum  anunţate printr-o adevărată lecţie deschisă ţinută liberalilor buzoieni în sala „D. Filipescu” de şeful Consiliului Judeţean de la Buzău! 

 

Marcel Ciolacu
ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)