booked.net

Share

ciolacu_2222.jpgSăptămâna aceasta a debutat cum nu se poate mai bine pentru conducerea Primăriei Mărăcineni, pentru că au fost începute, efectiv, lucrările în teren pentru instalarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale către gospodării. La ultima întâlnire publică, la Căminul Cultural Mărăcineni,

 primarul Constantin Dumitru spunea că are promisiunea constructorului că se va face tot posibilul ca lucrările să fie terminate, aşa cum este specificat, de altfel, şi în termenii contractuali, la finele acestui an.

Într-un astfel de moment, când cupa excavatorului sapă primul şanţ pentru instalarea conductei pe străzile Viciu şi Miriţescu (n.a.- lucrările au început în satul Potoceni, unde în zona forajului de apă va fi montată şi staţia de distribuţie pentru reţeaua locală) primarul Constantin Dumitru a fost de acord să refacă traseul proiectului de aducţiune a gazelor la Mărăcineni, de la faza de întocmire a documentaţiilor, până la atribuirea contractului. „Atât pentru aprobarea proiectului de subtraversare a albiei râului Buzău, cât şi pentru promovarea şi obţinerea avizelor pentru proiectul local, pentru aducţiunea gazelor naturale la gospodării, am fost ajutaţi foarte mult de preşedintele Marcel Ciolacu”, spune primarul de Mărăcineni.  

Preşedintele PSD, deputatul social democrat buzoian Marcel Ciolacu poate fi considerat, pe bună dreptate, prietenul cetăţenilor din comuna Mărăcineni. Interesele primarului Constantin Dumitru, pentru promovarea proiectului „Gaze la Mărăcineni” şi obţinerea finanţării s-au intersectat, la momentul anilor 2019-2020, cu planurile social democraţilor conduşi de Marcel Ciolacu, care în acea perioadă încheiau prima parte de guvernare din mandatul 2016-2020. Înainte de producerea alternanţei la guvernare, urmare a trecerii moţiunii înaintată de alianţa PNL-USR-UDMR, fostul guvern Dăncilă tocmai încheiase procedurile pentru alinierea legislaţiei din România, cu cea europeană, pe domeniul investiţiilor în implementarea de reţele pentru distribuţia gazelor naturale către populaţie şi introducerea unor astfel de documentaţii pe listele de finanţare cu fonduri europene.

După cedarea guvernării, deputatul Marcel Ciolacu a revenit la conducerea Camerei Deputaţilor şi din această poziţie a organizat mai multe întâlniri în ţară pe tema promovării investiţiilor pentru aducţiuni de gaze naturale. Prima întâlnire a fost organizată la sediul Consiliului Judeţean Buzău, unde a fost invitat şi directorul Trans Gaz România, Ion Sterian, care primise mandat guvernamental să colaboreze pentru preluarea şi asumarea unor astfel de investiţii, cu decontare ulterioară de la bugetul statului. Propunerea autorităţilor centrale şi judeţene către primarii buzoieni a fost pentru organizarea acestora în asociaţii zonale, pentru ca fondurile să fie atrase mai uşor. Valea Slănicului a devenit una dintre aceste asociaţii.

Într-un astfel de moment a apărut şi oportunitatea pentru primarul de Mărăcineni, Constantin Dumitru, care a propus ca o primă investiţie a Trans Gaz România să fie făcută pe Valea Slănicului. Aşa a fost adoptată ideea subtraversării, materializată, în doi ani, în aducerea unei conducte de la Verneşti (unde s-a executat branşamentul în Magistrală) la Mărăcineni, de unde se putea ajunge până la Beceni, dar şi pe un alt traseu ce viza alimentarea comunei Poşta Câlnău. Primarul Constantin Dumitru şi-a asumat întocmirea documentaţiei pentru aducţiunea de la Verneşti şi după doi ani de proceduri şi diverse autorizări, compania statului a dat lucrarea în folosinţă. „Au fost doi ani în care, pur şi simplu, am făcut naveta la Bucureşti, la diverse ministere, după avize. Aproape la fiecare deplasare eram aşteptat de preşedintele Ciolacu la uşa ministrului, chiar dacă era vorba de ore matinale – 7.30 sau 8.00, şi împreună solicitam audienţe. După realizarea subtraversării, proiectul pentru aducţiunea gazelor la gospodăriile din Mărăcineni trebuia actualizat… avize noi… un exerciţiu pe care l-am parcurs tot alături de preşedintele Ciolacu”, a spus primarul Constantin Dumitru.

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)