booked.net

Share

ciolacu_2222.jpgSăptămâna aceasta a debutat cum nu se poate mai bine pentru conducerea Primăriei Mărăcineni, pentru că au fost începute, efectiv, lucrările în teren pentru instalarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale către gospodării. La ultima întâlnire publică, la Căminul Cultural Mărăcineni,

 primarul Constantin Dumitru spunea că are promisiunea constructorului că se va face tot posibilul ca lucrările să fie terminate, aşa cum este specificat, de altfel, şi în termenii contractuali, la finele acestui an.

Într-un astfel de moment, când cupa excavatorului sapă primul şanţ pentru instalarea conductei pe străzile Viciu şi Miriţescu (n.a.- lucrările au început în satul Potoceni, unde în zona forajului de apă va fi montată şi staţia de distribuţie pentru reţeaua locală) primarul Constantin Dumitru a fost de acord să refacă traseul proiectului de aducţiune a gazelor la Mărăcineni, de la faza de întocmire a documentaţiilor, până la atribuirea contractului. „Atât pentru aprobarea proiectului de subtraversare a albiei râului Buzău, cât şi pentru promovarea şi obţinerea avizelor pentru proiectul local, pentru aducţiunea gazelor naturale la gospodării, am fost ajutaţi foarte mult de preşedintele Marcel Ciolacu”, spune primarul de Mărăcineni.  

Preşedintele PSD, deputatul social democrat buzoian Marcel Ciolacu poate fi considerat, pe bună dreptate, prietenul cetăţenilor din comuna Mărăcineni. Interesele primarului Constantin Dumitru, pentru promovarea proiectului „Gaze la Mărăcineni” şi obţinerea finanţării s-au intersectat, la momentul anilor 2019-2020, cu planurile social democraţilor conduşi de Marcel Ciolacu, care în acea perioadă încheiau prima parte de guvernare din mandatul 2016-2020. Înainte de producerea alternanţei la guvernare, urmare a trecerii moţiunii înaintată de alianţa PNL-USR-UDMR, fostul guvern Dăncilă tocmai încheiase procedurile pentru alinierea legislaţiei din România, cu cea europeană, pe domeniul investiţiilor în implementarea de reţele pentru distribuţia gazelor naturale către populaţie şi introducerea unor astfel de documentaţii pe listele de finanţare cu fonduri europene.

După cedarea guvernării, deputatul Marcel Ciolacu a revenit la conducerea Camerei Deputaţilor şi din această poziţie a organizat mai multe întâlniri în ţară pe tema promovării investiţiilor pentru aducţiuni de gaze naturale. Prima întâlnire a fost organizată la sediul Consiliului Judeţean Buzău, unde a fost invitat şi directorul Trans Gaz România, Ion Sterian, care primise mandat guvernamental să colaboreze pentru preluarea şi asumarea unor astfel de investiţii, cu decontare ulterioară de la bugetul statului. Propunerea autorităţilor centrale şi judeţene către primarii buzoieni a fost pentru organizarea acestora în asociaţii zonale, pentru ca fondurile să fie atrase mai uşor. Valea Slănicului a devenit una dintre aceste asociaţii.

Într-un astfel de moment a apărut şi oportunitatea pentru primarul de Mărăcineni, Constantin Dumitru, care a propus ca o primă investiţie a Trans Gaz România să fie făcută pe Valea Slănicului. Aşa a fost adoptată ideea subtraversării, materializată, în doi ani, în aducerea unei conducte de la Verneşti (unde s-a executat branşamentul în Magistrală) la Mărăcineni, de unde se putea ajunge până la Beceni, dar şi pe un alt traseu ce viza alimentarea comunei Poşta Câlnău. Primarul Constantin Dumitru şi-a asumat întocmirea documentaţiei pentru aducţiunea de la Verneşti şi după doi ani de proceduri şi diverse autorizări, compania statului a dat lucrarea în folosinţă. „Au fost doi ani în care, pur şi simplu, am făcut naveta la Bucureşti, la diverse ministere, după avize. Aproape la fiecare deplasare eram aşteptat de preşedintele Ciolacu la uşa ministrului, chiar dacă era vorba de ore matinale – 7.30 sau 8.00, şi împreună solicitam audienţe. După realizarea subtraversării, proiectul pentru aducţiunea gazelor la gospodăriile din Mărăcineni trebuia actualizat… avize noi… un exerciţiu pe care l-am parcurs tot alături de preşedintele Ciolacu”, a spus primarul Constantin Dumitru.

 

Marcel Ciolacu
ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)