booked.net

Share

Clipboard06.jpg„Am participat cu bucurie astăzi la conferința de lansare a proiectului „Înființare sistem distribuție gaze naturale în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni". Este un proiect finanțat prin POIM și o necesitate pentru dezvoltarea zonei și pentru oferirea

 unor condiții de trai mai bune cetățenilor. Rezultatele se văd când autoritățile locale și cetățenii formează o echipă! Vreau să-i felicit pe primarul comunei Mărăcineni, Dumitru Constantin, compania Transgaz și locuitorii comunei Mărăcineni pentru că au înțeles amploarea și importanța proiectului pentru dezvoltarea comunității!”.

Clipboard02.jpg

Acesta a fost mesajul pe care preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, l-a adresat, în primul rând cetăţenilor comunei Mărăcineni, dar şi celorlalţi factori implicaţi în derularea proiectului major denumit, ad-hoc, „Gaze la Mărăcineni”, după conferinţa de lansare organizată de primarul Constantin Dumitru. De altfel, acţiunea organizată de primarul de Mărăcineni a punctat şi finalizarea unei alte etape importante, premergătoare înfiinţării reţelei locale de distribuţie a gazului natural către locuinţele cetăţenilor, anume investiţia asumată şi realizată de compania Trans Gaz România SA, pentru subtraversarea albiei râului Buzău şi conectarea Văii Slănicului la Magistrala de transport gaze naturale ce traversează comuna Verneşti.

Clipboard04.jpg

În ce priveşte implicarea instituţiei Consiliului Judeţean Buzău în proiectul investiţional de nivel judeţean, pentru înfiinţarea de cât mai multe reţele de aducţiune a gazului natural la gospodăriile populaţiei, trebuie amintit faptul că preşedintele Petre Neagu, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul buzoian Marcel Ciolacu au fost iniţiatorii unui program judeţean prin care să fie aduse la Buzău cât mai multe fonduri, europene sau guvernamentale, cu destinaţia arătată mai sus. Astfel, încă din anul 2019, când la guvernare se aflau social democraţii conduşi de buzoianul Marcel Ciolacu, cei doi politicieni amintiţi, împreună cu directorul Trans Gaz România, Ion Sterian, de asemenea cu origini buzoiene, s-au întâlnit ci majoritatea primarilor din judeţul Buzău, şi au pus la punct primele acţiuni pentru asocierea de UAT-uri, pe zone de interes, astfel încât documentaţiile realizate să poată obţine punctaje suficiente pentru accederea la finanţare.

Prima mare investiţia a Trans Gaz România, într-un program investiţional de anvergură naţională, s-a încheiat la Buzău, prin realizarea subtraversării albiei râului Buzău, de pe malul drept (comuna Verneşti) pe malul stâng (comuna Mărăcineni) şi amenajarea unei prima staţii de distribuţie a gazului natural, în cazul de faţă fiind vorba despre patru comune pe Valea Slănicului: Mărăcineni, Săpoca, Cernăteşti şi Beceni. Alte trei asocieri de comune vizează implementarea de astfel de proiecte în zona de sud-vest a judeţului, de centru şi sud-est.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)