booked.net

POLITICĂ

Share

golden1.jpgAnul acesta, FIJET, clubul presei de turism, a desemnat pentru România zece locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit: Rimetea (Alba), Vatra Dornei (Suceava), Borsec (Harghita), acestea fiind primele trei locuri.

 Chiar dacă nu au fost declaraţii în sensul accederii turismului buzoian în zona de top a aprecierilor turiştilor şi specialiştilor pe domeniu, la ediţia de anul acesta a Târgului de Turism al României, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi echipa de la Departamentul Turism au organizat un stand de execepţie, cu mult peste prezentările anilor trecuţi, fie la nivel naţional, sau la târguri internaţionale.

„Am continuat promovarea judeţului Buzău la Târgul de Turism al României – Romexpo şi am vrut să întoarcem privirile vizitatorilor către Laboratorul umblător prin Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, sau prin Atelierul de opincărit pus la dispoziţie de Zestrea Bisoceană, în timp ce ofeream o degustare de produse tradiţionale, de la Băcănia Lu Nea Nicu, ori a vinurilor produse de Staţiunea de Cercetare de la Pietroasa. Am prezentat povestea Babicului de Buzău, care ar putea deveni, începând din 2024, cel de-al doilea produs buzoian cu denumire și indicație geografică protejată, alături de Cârnații de Pleșcoi. Producătorii locali dau valoare produselor noastre autentice și ne-am bucurat să îi avem alături la standul Consiliului Județean Buzău!”, este mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la închiderea evenimentului.

golden3.jpg

Concluzia la nivel de echipă a fost prezentată şi într-una dintre cele mai cuprinzătoare expuneri de Cristina Partal, din cadrul Departamentului Turism al Consiliului Judeţean: „Turismul românesc se poate dezvolta doar dacă România este vizitată, iar banii rămân în țară. La pensiune, la micul producător, la operatorul de rafting, la ghid, la magazinul de suveniruri, la magazinul din sat, la muzeu, la SPA, la meșterul popular, la parcul de aventură, la transportator, la agenția de turism, la micii fermieri, lacramă… La ai noștri. Turismul este un domeniu care nu poate funcționa fără oameni. Oricât s-ar încerca să fie adusă Inteligența Artificială în viața noastră, în turism se poate folosi doar <pe alocuri>. Iar oamenii din turismul românesc sunt absolut speciali. Pe unii dintre ei îi cunosc de peste 20 de ani, fie că mi-au fost profesori, fie colaboratori, fie mentori, fie colegi. Oamenii din turism au cumva o eleganță aparte, un soi de pedigree aristocratic atunci când se prezintă publicului. Patriotismul, educația, diplomația, ospitalitatea și zâmbetul pe buze sunt atribute obligatorii pentru cei care lucrează în turism. Am spus mereu: Nu oricinee făcut să lucreze în turism. E foarte dificil uneori, dar frumos de cele mai multe ori”, spune Cristina Partal.

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)