booked.net

Emoţii şi promisiuni asumate
la lansarea oficială a proiectului
„Gaze la Mărăcineni”

Odată cu consumarea evenimentului pentru lansarea oficială a proiectului „Înfiinţare sistem distribuţie gaze naturale (…)” în comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru – „Titel Măleanu” bifează încă un obiectiv ce va completa lista de realizări în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală.
Astăzi (n.a.- 15 septembrie, 2022) şeful administraţiei locale din comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru, a organizat o conferinţă de presă care a avut ca scop lansarea oficială a proiectului de investiţii locale denumit generic „Gaze la Mărăcineni”.
Share

premiere3.jpgZeci de ani a străbătut Munții Buzăului, fiind pădurar la cantonul de la Lacul Vulturilor. A ajuns să cunoască mai bine decât oricine fiecare potecă îngustă și orice loc de poveste din zona de nord a județului. A imortalizat în imagini minunate, de fiecare dată, 

cu ajutorul aparatului foto pe care l-a avut tot timpul în rucsac.

Consilierii judeţeni au fost de acord cu propunerea preşedintelui Petre Emanoil Neagu, ca pădurarul nehoian, acum pensionar, să fie recompensat cu „un premiu special de excelență pentru extraordinara sa contribuție la promovarea județului Buzău în imagini”.

În expunerea de motive care a însoțit proiectul de hotărâre, preşedintele Neagu a amintit, pe scurt, despre contribuția importantă pe care a avut-o de-a lungul anilor Teodor Cârdei la promovarea Buzăului: „Timp de aproape 40 de ani a fost pădurar la cantonul de la Lacul Vulturilor. (…)Prima expoziție, ce cuprindea peisaje de toamnă, a fost la Galeriile de Artă, din Buzău. Fotografiile au fost expuse și la Nehoiu, odată cu redeschiderea Casei de Cultură, renovată recent. Peisaje de o frumusețe rară, în fața cărora rămâi mut de uimire, comori naturale pe care doar în Munții Buzăului le întâlnești și pe care, în unele cazuri, doar oamenii locului le cunosc. Fotografiile realizate de Teodor Cârdei, un neobosit explorator al muntelui, fost silvicultor, au fost prezentate şi la sediul central al Romsilva, cu ocazia Lunii Pădurii, sau a Lunii Plantării Arborilor(…)”. La şedinţa organizată în data de 26 august, a.c. Cornel pitiş, consilier judeţean din partea social democraţilor, a amintit despre faptul că între el şi premiant a funcţionat o relaţie specială, primul, în calitate de director la Romsilva Buzău, fiind cel care l-a sfătuit pe Cârdei să organizeze expoziţiile foto.

„În semn de recunoaștere a contribuției sale la „Istoria în Imagini” a frumosului din natura judeţului nostru, vă propunem să recompensăm această pasiune prin recunoașterea publică și dăruindu-i un aparat foto performant”, a fost mesajul preşedintelui Neagu, la momentul întâlnirii cu fotograful nehoian.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)