booked.net

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/luceafarul1.jpg'
There was a problem loading image 'images/luceafarul1.jpg'
Share

luceafarul1.jpg    Sala Sporturilor din Buzău a fost gazdă generoasă pentru fotbaliştii de Liga a II-a care au participat la cel de-al cincilea turneu. Au participat opt echipe: C.S. City’us 2 Tg. Mureş, C.S. Odorheiul Secuiesc, Ceahlăul Piatra Neamţ, A.S. Inter Gheorghieni, Pro Tineret Sighişoara, United Clinceni, Atletic Star Sibiu şi Luceafărul Buzău.

    Echipa buzoiană, înfiinţată de Iulian Trăsnea Mondialu’ şi Gheorghe Hăhăianu nu obţinuse niciun punct la cele patru turnee la care participaseră, cunoscându-se lipsa de experienţă. Dar orice început este greu, lucru ştiut şi de buzoieni, care pe teren propriu au îndrăznit mai mult.

    Turneul a fost sponsorizat de Consiliul Judeţean Buzău, Primăria şi Consiliul Local Buzău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău şi de firme buzoiene. Din partea FRF, competiţia a fost urmărită de inspectorii Vali Ioniţă şi Radu Petre.

    În primul joc, Luceafărul Buzău a întâlnit pe Ceahlăul Piatra Neamţ. Conducătorii buzoieni au aliniat următorul lot: Răileanu, Chirilă, Râmniceanu, Tivgă, Tugaru, Secăreanu, Fieraru, Marcu, Leu, Sârbescu, Oprea, Mirgoace, Hăhăianu, Gheban şi Fluieraru. În echipa oaspete, au lipsit câţiva titulari. Buzoienii profită de acest lucru şi atacă în trombă poarta adversă. Însă ratările au caracterizat cel mai bine această perioadă. Leu, după ce driblează şi portarul, “uită” să tragă la poartă. Ratează apoi Chirilă, Secăreanu, Marcu, Tugaru. Colac peste pupăză, oaspeţii marchează prin Măzărache (min. 29). Vine perioada de glorie a lui Mirgoace, cel care în minutele 5 şi 6 reuşeşte două goluri superbe. Arbitrii îl elimină apoi pe portarul Mereuţă, dar prea relaxaţi, buzoienii sunt egalaţi de Mocanu cu două minute înainte de final. Oricum, este primul punct pe care buzoienii îl realizează în acest campionat. Suporterii, printre care-i amintim pe Cristi Avram, zis “Puşcărie”, Irinel Sitaru, Oneaţă, Perlanu etc i-au aplaudat pe oamenii lui Trăsnea şi Hăhăianu pentru meciul făcut.

    Tot în prima zi s-au mai jucat meciurile: Clinceni – Sighişoara 4-7 (2-4); Gheorghieni – Odorhei 4-2 (2-0); Tg. Mureş – Sibiu 6-2 (5-0).

   După protocolul generos susţinut de conducătorii buzoienilor, avându-i invitaţi pe toşi conducătorii echipelor, arbitri, observatori, conducerea AJF, Cătălin Cighir, presă, ţinut la localul “Diana” a lui Florin Mihalaşcu (printer invitaţii săi îi notăm şi pe Relu Ionescu şi Gică Băcanu) de la care n-au lipsit babicul, pastrama, cârnaţii, udate cu vin excelent de regiune.

În ziua a doua, buzoienii au întâlnit liderul seriei, echipa 2 din Tg. Mureş, secunzii campionilor de patru ediţii, de cinci ori câştigători ai Cupei României. După ce mureşenii reuşesc să deschidă scorul, buzoienii îşi revin repede şi trec la conducere prin golurile marcate de Sârbescu şi Chirilă, scor 2-1, cu care se încheie prima repriză. După pauză, Almăşan egalaează, dar buzoienii trec în avantaj, iar după ce la şutul lui Chirilă, Kuszmadi trimite în propria poartă. Oaspeţii scot portarul şi situaţia se schimbă şi pe tabela de marcaj, buzoienii reuşind prin Chirilă să reducă din handicap (4-5), dar experienţa oaspeţilor îşi spune cuvântul, cei din Tg. Mureş câştigând cu 7-4.

Au urmat jocurile: Sibiu – Clinceni 4-9 (-2)- meci în care a redebutat la sală arbitrul Cezar Ionescu; Sighişoara – Gheorghieni 4-4 82-1) – meci controlat de cei din Sighiţoara, dar egalarea a survenit cu 8 secunde înainte de final; Odorhei – Piatra Neamţ 2-2 (0-0) – meci dominat de cei din Odorhei (cei din Piatra Neamţ având doar un jucător de rezervă), dar moldovenii au egalat cu două secunde înainte de terminarea partidei. La acest ultim joc a asistat şi Gică Popescu, candidat la preşedenţia FRF. Acesta a fost primit de Pompiliu Coşcona şi Cătălin Cighir, el sosind la invitaţia lui Iulian Trăsnea Mondialu’.

    Un turneu reuşit, buzoienii reuşind realizarea primului punct în campionat. Să sperăm că în următorul turneu de la Sighişoara, buzoienii să-şi continue mersul ascendent.

Clasament:

  1. C.S. City’us Tg. Mureş – 30p; 2. Odorheiul Secuiesc – 22p; . Gheorghieni – 18p; 4. Piatra Neamţ – 16p; 5. Sighişoara – 11p; 6. Clinceni – 10p; 7. Sibiu - 3p; 8. Buzău – 1p.

 

 

ÎN CUPĂ - Festival încheiat prin lovituri de departajare

La finalul Turneului 5 de futsal s-a disputat şi întâlnirea programată cu Cupa Românii dintre Luceafărul Buzău şi Clinceni. Un meci extem de disputat, ambele echipe făcând o adevărată demonstraţie de ceea ce înseamnă frumuseţea fotbalului de sală. Marcu reuşeşte să deschidă scorul, cei din Clinceni, mai copilandri dar extrem de tehnici, egalează. Este rândul lui Secăreanu să-şi aducă buzoienii în avantaj (2-1), dar oaspeţii egalează printr-o lovitură de pedeapsă de la 6 metri şi repriza se încheie cu un 2-2.

După pauză, cei din Clinceni forţează şi se distanţează la 4-2. Meciul însă nu este jucat, pentru buzoieni marcând “nouarul” şi Secăreanu (în creştere de formă) şi scorul devine 4-4. Ambele echipe mai marchează apoi câte un gol, (5-5), Mirgoace ratând Victoria, şutând în bară.

Urmează prelungirile de două reprize a câte cinci minute. În prima repriză de prelungiri nu se marchează, dar cei din Clinceni reuşesc în a doua repriză de prelungiri să înscrie. Pe tapet apare Marcu, şutul său zguduie poarta oaspeţilor şi jocul se încheie cu scorul de 6-6, nu înainte ca Secăreanu să lovească bara. Urmează loviturile de departajare (câte 5 de fiecare echipă) de la 6 metri. Aici buzoienii ratază primele trei lovituri (printre ratangii Fieru şi Marcu), pe când cei din Clinceni marchează de fiecare dată, câştigând jocul cu 9-6. A fost cel mai antrenant joc al buzoienilor. Un meci extrem de mobilizator, ce a făcut o bună propagandă unui sport ce se poate dezvolta mai mult în Buzău. Ne gândim şi la întărirea lotului cu un Chirică sau Cosmin Andrei, ambii tineri şi extrem de tehnici.

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)