booked.net

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis5/padina33.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis5/padina33.jpg'
Share
padina1.jpgPentru cei care nu sunt la curent cu mai noile (vechi) obiceiuri ale primarului de Padina, Costică Başturea, s-ar putea crede că cele două evenimente sportive care s-au consumat în preziua sărbătorii Mărţişorului au fost organizate pur şi simplu pentru întâmpinarea primăverii.
 Sigur, a devenit deja o tradiţie ca la Şcoala Padina să fie organizat Turneul Mărţişorului la lupte libere, iniţiativă care concurează sportul rege, fotbalul. Dar, aşa cum spuneam, susţinătorul din umbră, pentru că toată viaţa a fost un tip modest şi nu i-a plăcut să vorbească despre sine, a fost primarul Costică Başturea. Cu toate că era zi liberă şi ar fi putut alege să rămână acasă, primarul Başturea a preferat să se relaxeze, zicem noi(!), nu mai puţin de şase ore în picioare, fie urmărind, aplaudând şi premiind micii luptători pe saltea, ori impulsionând echipa fanion a comunei la un meci demonstrativ de fotbal, în compania unei echipe de ligă superioară.
 
Cupa Mărţişorului, ediţia a 2-a
Aşa cum se întâmplă de obicei în sport, povestea luptelor pe saltea la Padina a început cu... un transfer, adică atunci când profesor de sport în comuna primarului Başturea a venit Nicolae Lupu. Posesorul unei cărţi de vizită impresionante ca sportiv, Nicu „Luptătorul”, aşa cum era identificat pe saltea, multiplu campion la greco-romane, nu a avut nevoie decât de puţin timp ca să inoculeze copiilor, dar şi părinţilor acestora, ideea că luptele sportive pot concura orice altă metodă de educare şi formare a unui caracter sănătos.
La această oră, „Luptătorul” de la Padina a devenit un reper pe harta sportivă naţională a luptelor greco romane şi libere, iar primul care apreciază acest lucru este primarul Costică Başturea, pentru că să vii printre primii la sala de sport în ziua concursului, să întâmpini copiii sportivi, să trăieşti emoţiile concurenţilor pe saltea, să-i aplauzi aproape patru ore numai în picioare, asta nu înseamnă decât că este mândru de copiii şi profesorul lor. Sigur că, la final şi-a rezervat bucuria de a le înmâna cupe, medalii şi diplome învingătorilor şi învinşilor pe saltea, fiind primul care îi îndemna pe copii să meargă mai departe. În discuţiile din timpul „reprizei a treia” aveam să aflăm că mesajul transmis copiilor fusese transmis  de primarul de Padina cu gândul la apropiatul moment al pensionării în propria activitate profesională. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi pensie lungă, dar până la momentul pensionării a promis că mai are câteva proiecte de rezolvat pentru locuitorii din comună, asupra cărora vom reveni într-un alt articol.
padina2.jpgPentru că a fost organizată deja a doua oară la Şcoala Padina, se poate spune că a devenit o tradiţie „Cupa Mărţişorului” la lupte libere. La ediţia de anul trecut, micii luptători de la Padina au avut musafiri şi concurenţi colegi de la cluburi şcolare din judeţ. De data aceasta, competiţia a fost onorată de participarea unui grup de luptători din Tulcea, localitatea Văcăreni, copii antrenaţi de un mare sportiv pe saltea la „libere”, Dumitru Tomescu. Maestru emerit al sportului, Mitică Tomescu de la Galaţi este unul dintre fondatorii Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galaţi, infiintat in 1958, club care altădată oferea pe bandă rulantă sportivi de talie naţională, mondială şi olimpică. De câţiva ani, maestrul Tomescu a trecut Dunărea în satul natal unde a înfiinţat o secţie de lupte libere, la băieţi şi fete.
Chiar dacă Nicolae Lupu încă nu descoperise salteaua de lupte când Mitică Tomescu deja îşi lăsa amprenta în talente tinere din zona Galaţiului, cei doi se respectă ca reprezentanţi a două generaţii de luptători care au gustat din plin din cupa succesului. La loc ferit de ochii copiilor, cei doi maeştri au depănat amintiri, numai plăcute, din perioadele de glorie, momente întrezărite printre lacrimi. Marii sportivi sunt, de regulă, modeşti, de aceea se îndemnau rând pe rând la poveşti, iar mica sistenţă formată ad-hoc din primarul Costică Başturea, omul de afaceri Burnel Frăţilă, sponsorul manifestării, Gheorghe Miu, directorul Şcolii Padina şi reporterul de serviciu a fost cea care i-a iscodit pe cei doi. Cei doi amfitrioni au dovedit că au aceleaşi standarde sportive, inclusiv la organizarea şi pregătirea protoclului. „Luptătorul”  Nicu Lupu şi-a întâmpinat oaspetele cu tradiţionalii Covrigi de Buzău şi la fel de apreciatul Babic de Buzău, în timp ce maestrul Mitică Tomescu a completat podiumul cu o ţuică lipovenească şi un vin de casă, de la Văcăreasca, sânge de taur, aprecierile reciproce fiind primite, bineînţeles, în „repriza a treia”.
Revenind pe saltea, maestrul Tomescu ne-a dovedit că nu a folosit la întâmplare o remarcă a soţiei sale, care în momente de „restrişte” îşi dojenea soţul că nu-şi făcea suficient timp şi pentru propriii copii. Pe toată durata concursului de la Padina, maestrul Tomescu, fie că pe saltea era un copil de-al său, ori de la cluburile concurente, trăia cu aceeaşi intensitate. La finalul fiecărei lupte chema concurenţii, unii încă în clase primare, alţii cu un picior în banca de liceu, pe câştigător îl pupa părinteşte, iar pe învins îl strângea la piept să-i transmită propria încredere că în sport te poţi considera un învingător chiar şi atunci când adversarul ţi-a lipit umerii, pentru trei secunde, de saltea. 
Maestrul Tomescu şi „Luptătorul” Nicu Lupu au împărţit succesul celei de-a doua ediţii a Cupei Mărţişorului de la Padina cu antrenorii Marius Enache şi Carmen Pavel şi copiii lor de la CSS Buzău, respectiv Clubul Cislău.
 
Iată şi tabloul premianţilor:
FETE:
Cat 26 kg: Cătălina Hermeneanu – Padina; Simona Gheorghe – Padina; Mădălina Gheorghe - Padina.
Cat 34Kg: Maria Lăcătuş – Cislău; Adriana Mărgărit– Padina; Theodora Dulgheru – Văcăreni, Tulcea.
Cat 40 kg: Andreea Dumitrache – Padina; Theona Golea – Cislău; Alexandra Jega – Padina.
Cat 52 kg: Aurica Pavel – Padina; Elena Gavrilă – Padina; Andreea Rătunzeanu – Padina.
Cat 62 kg: Georgiana Dulgheru – Văcăreni, Tulcea; Elena Dragomir – Padina; Simona Banciu – Padina.
BĂIEŢI
Cat 30 kg: Robert Penţ – CSS Buzău; Ion Mocanu – Văcăreni, Tulcea; Daniel Chiriţoiu – Padina.
Cat 34 kg: Alexandru Putinică – CSS Buzău; Mihai Vasilică – Padina; Marius Spătaru – Padina.
Cat 38 kg: Ovidiu Condei – CSS Buzău; Ştefan Dedu – Cislău; Valentin Frătica – Padina.
Cat 55kg: Marius Barangă – Văcăreni, Tulcea; Nicolae Adamache – Văcăreni, Tulcea; Mădălin Nănău – Padina.
Cat 65 kg: Aurelian Banea – Văcăreni, Tulcea; Ovidiu Martin – CSS Buzău; Gabi Ştefan – Văcăreni, Tulcea.
 
padina33.jpgCea de-a doua parte a zilei premergătoare Mărţişorului a fost rezervată fotbalului. Primarul Costică Başturea s-a regăsit, de data aceasta, în postura gazdei unei revanşe amicale la fotbal, pe teren evoluând echipa din localitate şi cea din Luciu. Nu ştim cum au evoluat lucrurile în prima manşă, şi nu ne referim la scor pentru că a fost egalitate, dar se pare că primarul Mircea Frăţilă a avut de „recuperat”. Altfel nu putem înţelege rolul asumat, de arbitru, la revanşa de pe stadionul din Padina! (Gigi Manole)

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)