Share

bulivita2.jpgO ştire pusă în circulaţie pe cea mai folosită reţea de socializare a început să producă frisoane multora dintre indivizii care dezvoltă afaceri cu lemne exploatate ilegal. În categoria celor care ar trebui să nu mai aibă un somn liniştit ar putea intra şi Adrian Burlacu, zis Buliviţă,

 un om de afaceri din comuna buzoiană Beceni, care are afaceri pe domeniul vizat de ministrul Mediului, şi care în ultima perioadă  se simte atras inclusiv de viaţa politică, acesta fiind candidatul liberalilor pentru alegerile locale din vară.

Dar, de ce l-am inclus şi pe Buliviţă în categoria celor pe care îi amintea ministrul Mediului, Costel Alexe?! În ce ne priveşte, este foarte simplu. Cu câteva zile în urmă, nu mai puţin de trei maşini de poliţie au fost văzute parcate în faţa depozitului de lemne, din Beceni, pe care îl administrează Adrian Burlacu, unde au întârziat aproape o jumătate de zi, pentru că poliţiştii au fost interesaţi să adune date despre corectitudinea afacerii cu lemne a lui Buliviţă. Între timp, am aflat că poliţiştii au plecat cu tolba plină, pentru că la momentul controlului depozitul era aproape plin cu lemne nemarcate, ceea ce ar însemna că Buliviţă s-a mai procopsit cu încă un dosar penal, după ce poliţiştii deschiseseră încă o anchetă pe numele lui, în care este cercetat despre cum a cheltuit/însuşit, prim metoda facturilor fictive, miliarde de lei, vechi, din fondurile alocate de Primărie liceului din localitate, unde Buliviţă era contabil!

Iată mai jos articolul de presă din care reiese hotărârea ministrului Alexe de a face curăţenie printre cei care fac afaceri necurate prin pădurile ţării:

„Îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care fură din pădurile României"

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, că autorităţile române au descoperit la Ocolul Silvic Sighet, în Maramureş, „poate cea mai mare tăiere ilegală” de copaci din ultimii cinci ani. Alexe afirmă că „de pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metri cubi”.

„În aceste zile, mai ales în weekend, duminică, am avut o vizită de lucru în judeţul Maramureş. Aşa cum am declarat şi la audieri, judeţul Maramureş, în 2018, a fost judeţul cu cele mai mari tăieri ilegale din România - 110.000 de metri cubi au fost identificaţi de colegii de la gărzile forestiere, cine ştie ce cantitate nu a fost descoperită, şi aş vrea să vă spun că în Maramureş, la Ocolul Sighet, a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România în ultimii cinci ani. Pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metri cubi. O pădure rasă de pe 340 de hectare, cu un prejudiciu adus statului român de peste 12 milioane de lei şi cu şi mai mari prejudicii aduse naturii şi, evident, mediului înconjurător”, a declarat Costel Alexe.

Ministrul a precizat că „acea pădure nu ar fi putut să dispară peste noapte, pentru că s-au făcut tăieri în mod repetat timp de 5, 6, 7 ani fără ca nimeni să le vadă”.

Potrivit oficialului, nici cetăţenii, nici autorităţile statului nu s-au sesizat şi consideră că dispariţia acelei suprafeţe importante din pădurile României este oarecum „o conlucrare comună” a localnicilor şi a autorităţilor locale.

„Colegii de la Garda Forestier Cluj au descoperit acest subiect, au investigat şi vă anunţ că săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a avertizat Costel Alexe.

Nu în ultimul rând, ministrul Mediului a transmis următorul mesaj: „Eu, ca ministru, îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care taie, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem, ca ţară, să avem astfel de practici care evident ne duc spre lumea a treia, în care ne tăiem şi defrişăm pădurile în scopuri personale sau de grup”.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)