Share

bulivita2.jpgO ştire pusă în circulaţie pe cea mai folosită reţea de socializare a început să producă frisoane multora dintre indivizii care dezvoltă afaceri cu lemne exploatate ilegal. În categoria celor care ar trebui să nu mai aibă un somn liniştit ar putea intra şi Adrian Burlacu, zis Buliviţă,

 un om de afaceri din comuna buzoiană Beceni, care are afaceri pe domeniul vizat de ministrul Mediului, şi care în ultima perioadă  se simte atras inclusiv de viaţa politică, acesta fiind candidatul liberalilor pentru alegerile locale din vară.

Dar, de ce l-am inclus şi pe Buliviţă în categoria celor pe care îi amintea ministrul Mediului, Costel Alexe?! În ce ne priveşte, este foarte simplu. Cu câteva zile în urmă, nu mai puţin de trei maşini de poliţie au fost văzute parcate în faţa depozitului de lemne, din Beceni, pe care îl administrează Adrian Burlacu, unde au întârziat aproape o jumătate de zi, pentru că poliţiştii au fost interesaţi să adune date despre corectitudinea afacerii cu lemne a lui Buliviţă. Între timp, am aflat că poliţiştii au plecat cu tolba plină, pentru că la momentul controlului depozitul era aproape plin cu lemne nemarcate, ceea ce ar însemna că Buliviţă s-a mai procopsit cu încă un dosar penal, după ce poliţiştii deschiseseră încă o anchetă pe numele lui, în care este cercetat despre cum a cheltuit/însuşit, prim metoda facturilor fictive, miliarde de lei, vechi, din fondurile alocate de Primărie liceului din localitate, unde Buliviţă era contabil!

Iată mai jos articolul de presă din care reiese hotărârea ministrului Alexe de a face curăţenie printre cei care fac afaceri necurate prin pădurile ţării:

„Îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care fură din pădurile României"

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, că autorităţile române au descoperit la Ocolul Silvic Sighet, în Maramureş, „poate cea mai mare tăiere ilegală” de copaci din ultimii cinci ani. Alexe afirmă că „de pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metri cubi”.

„În aceste zile, mai ales în weekend, duminică, am avut o vizită de lucru în judeţul Maramureş. Aşa cum am declarat şi la audieri, judeţul Maramureş, în 2018, a fost judeţul cu cele mai mari tăieri ilegale din România - 110.000 de metri cubi au fost identificaţi de colegii de la gărzile forestiere, cine ştie ce cantitate nu a fost descoperită, şi aş vrea să vă spun că în Maramureş, la Ocolul Sighet, a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România în ultimii cinci ani. Pe o suprafaţă de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furaţi 100.000 de metri cubi. O pădure rasă de pe 340 de hectare, cu un prejudiciu adus statului român de peste 12 milioane de lei şi cu şi mai mari prejudicii aduse naturii şi, evident, mediului înconjurător”, a declarat Costel Alexe.

Ministrul a precizat că „acea pădure nu ar fi putut să dispară peste noapte, pentru că s-au făcut tăieri în mod repetat timp de 5, 6, 7 ani fără ca nimeni să le vadă”.

Potrivit oficialului, nici cetăţenii, nici autorităţile statului nu s-au sesizat şi consideră că dispariţia acelei suprafeţe importante din pădurile României este oarecum „o conlucrare comună” a localnicilor şi a autorităţilor locale.

„Colegii de la Garda Forestier Cluj au descoperit acest subiect, au investigat şi vă anunţ că săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a avertizat Costel Alexe.

Nu în ultimul rând, ministrul Mediului a transmis următorul mesaj: „Eu, ca ministru, îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care taie, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem, ca ţară, să avem astfel de practici care evident ne duc spre lumea a treia, în care ne tăiem şi defrişăm pădurile în scopuri personale sau de grup”.

Cabinet senatorial
Liliana Sbîrnea
Circumscripţia electorală
nr.10-Buzău
COMUNICAT DE PRESĂ

În calitatea mea de senator de Buzău, mă simt obligată să iau atitudine faţă de nedreptatea care se face personalului medical din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ceea ce se întâmplă în acest caz reprezintă o încălcare fără precedent a prevederilor legale pe care le-am susţinut în Parlamentul României, în vederea obţinerii pentru tot personalul medical a drepturilor salariale cuvenite în aceste vremuri excepţionale, în care întregul personalul sanitar este primul expus în lupta cu pandemia.
...........................................
PSD BUZĂU
COMUNICAT DE PRESĂ
Rectificare cu dedicaţie
pentru... locale?

PSD Buzău condamnă modul discreționar în care localitățile județau primit bani la rectificarea bugetară. Nici nu este necesară o analiză detaliată, întrucât criteriul politic după care s-au împărțit sumele se vede imediat. În timp ce comunele administrate de primari PSD au primit numai 250.000 lei, localitățile cu primari PNL au primit vizibil mai mulți bani, chiar și de patru ori mai mult, neexistând o explicație clară din partea guvernanților cu privire la criteriile care au dus la această împărțire. De departe, cea mai gravă situație este în cazul Municipiului Buzău, căruia Guvernul Orban nu i-a acordat nici măcar un leu.

.........................................

“Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Buzău a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă, în ziua de 10.08.2020, mandatarul financiar în persoana doamnei Topală Adriana.”

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU

......................................

Unic în România:
Ținutul Buzăului
va avea „cartea de vizită”
la poarta de intrare

Autoritățile județului mai fac un pas pentru punerea în valoare și promovarea frumuseților ,,Ținutului Buzăului”. Un loc unic, unde poți să afli ce înseamnă Ținutul Buzăului va fi poarta către acest teritoriu ce trebuie descoperit pas cu pas. „GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului! Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți ținutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

........................................

Vulcanii Noroioşi
vor fi descoperiţi
la capătul unui drum modern

Încă o decizie pentru dezvoltarea turismului în judeţul Buzău a fost luată de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, care a cerut, prin procedură instituţională, „aviz favorabil” de la Primăria Berca, pentru amplasare și acces la drumurile comunale, aferent proiectului " MODERNIZARE DRUMURI JUDETENE PENTRU ACCES VULCANII NOROIOSI DJ 102 F

......................................

Bani pentru PUG-uri
Consiliul judetean
a consiliat 23 primării

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) și a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) în conformitate cu HG 525/1996, cu modicările și completările ulterioare. 

....................................

Reabilitare
la standard europene!
A fost modernizat
drumul Murgeştiului

Localnicii cred că este cel mai spectaculos drum din județ și l-au botezat „TransMurgești”. Drumul județean 203A are aproximativ 15 kilometri lungime și leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgești.

............................................

Drumul de la
Vintilă Vodă la Plaiul Nucului
pus pe lista proiectelor
ce ar putea primi fonduri
europene nerambursabile

Preşedintele Neagu va încerca să atragă fonduri europene pentru un drum promis spre reabilitare încă de pe timpul ministresei Elena Udrea, în urmă cu nouă ani.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)