Share

carmen-ichim_1.jpgTabăra de la Arbănaşi nu are sistem propriu de canalizare, la ora actuală reziduurile şi apa menajeră fiind evacuate „într-o viroagă şi de acolo în râul Slănic, printr-un sistem defectuos de decantoare în cascadă”

Chiar dacă răul a fost făcut, în sensul că deja o persoană suspectă a fi purtătoare coronavirus a fost cazată la Tabăra Arbănaşi, fostul prefect de Buzău, Carmen Ichim a luat atitudine la şedinţa Colegiului Prefectural şi cere, din funcţia de Comisar Şef al Gărzii de Mediu Buzău intervenţia autorităţilor judeţene şi mai ales  a prefectului Dimian pentru ca în locaţia de la Arbănaşi să fie oferite condiţii umane de cazare. Carmen Ichim are deja datele reale din teren şi a prezentat primele măsuri, cu caracter urgent, cu scopul de a evita răspândirea virusului, în eventualitatea în care va fi consemnat, la nivelul comunităţii din apropierea locaţiei.

Din raportul prezentat de Garda de Mediu Buzău se înţelege clar că prefectul Dimian şi dr. Ungureanu, director DSP Buzău nu au avut habar de condiţiile reale în Tabăra Arbănaşi, atunci când a fost aleasă ca locaţie pentru cazarea şi izolarea suspecţilor de contaminare cu coronavirus. Şi, pentru ca inconştienţa şi indolenţa celor doi să fie dusă până la capăt, au dat publicităţii un comunicat prin care se arăta hotărârea de a nu se reveni asupra alegeri locaţiei, dar nici nu au mişcat un deget pentru ca modulele (cabanele) de la Arbănaşi să fie repuse în funcţiune, după ce mai bine de doi ani au fost în stare de conservare. De reţinut că inspectorii Gărzii de Mediu au inspectat tabăra de la Arbănaşi cu o zi înainte să fie cazată femeia suspectată că ar fi purtătoare de coronavirus şi au constatat că cele trei module nu erau conectate la utilităţile minime: apă, căldură, canalizare. De altfel, principala acuzaţie a şefului Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, face trimitere tocmai la inexistenţa sistemului de canalizare, iar cel existent nici pe departe să poată garanta un cât de mic procent de siguranţă că virusul nu ar putea fi răspândit în zonă!

tabara_arbanasoki(1).jpg

„Cu privire la punctul de vedere formulat de Instituția Prefectului – Județul Buzău referitor la discuțiile pe tema centrului de carantină pentru persoane suspecte de infectare cu Coronavirus de la Arbănași, purtate astăzi, 24 feb 2020, în ședința Colegiului Prefectural Buzău, facem următoarele precizări:
În data de 20 februarie 2020, o echipă a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău s-a deplasat pe raza localității Beceni la Centrul de Agrement Arbănași aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, în vederea efectuării unui control neplanificat pentru verificarea unei sesizări cu privire la:
- disconfortul creat de amenajarea în această locație a unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infecției cu Coronavirus;
- faptul că acest centru este într-o stare avansată de degradare;
- faptul că rețeaua de alimentare cu apă potabilă nu este dimensionată la necesitățile unui astfel de centru, iar apele uzate sunt deversate necorespunzător, putând ajunge în pânza freatică sau în apele de suprafață și existând pericolul poluării factorilor de mediu.
În cursul verificărilor, echipa de control a constatat următoarele aspecte:
- Centrul de Agrement Arbănași deține autorizația de mediu nr. 114 / 10.09.2015 valabilă 5 ani, până la data de 10.09.2020, dar în cuprinsul acesteia la capitolul evacuare ape uzate, este greșit reglementată evacuarea apelor fecaloid-menajere intr-o viroaga, pe terenul învecinat doar cu o decantare în prealabil, lucru interzis prin art. 58 lit. f din OUG 195/2005 privind protectia mediului și art. 28-30 din OMS 119/2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei ;
- La momentul controlului, băile și grupurile sanitare nu erau racordate la rețeaua de alimentare cu apă (bateriile dușurilor erau scoase din perete, iar furtunurile de alimentare cu apă a chiuvetelor și bazinelor de la toalete nu erau racordate);
- Pentru evacuarea apelor fecaloid-menajere, există 8 decantoare amplasate în cascadă cu tuburi de beton, dirijarea apei făcându-se gravitațional, iar din ultimul decantor apele uzate cu incarcare se scurg, conform celor de la Administrația Bazinală de Apă Buzău – Ialomița și directorului DJST Buzău, într-o viroagă de pe un teren învecinat taberei având alt proprietar, iar de aici în râul Slănic, contrar prevederilor legale privind protecția mediului;
- Împrejmuirea taberei nu este realizată în totalitate, existând riscul ca orice persoană sau animal sălbatic să intre/iasă în/din perimetrul taberei;
- DJST Buzău nu deține autorizație de gospodărire a apelor din partea ABA Buzău – Ialomița.

Măsuri luate:
- Se interzice desfășurarea activității în condițiile existente, întrucât apele fecaloid-menajere ajung pe terenurile din jurul taberei;
- Se va blinda țeava de scurgere a apelor uzate, acestea urmând a fi vidanjate și evacuate, conform Ord. 119/2014 al Ministerului Sănătății, art. 29-30;
- Se va notifica APM Buzău cu privire la schimbarea condițiilor din autorizația de mediu deținută de DJST Buzău – Centrul de Agrement Arbănași.
Toate cele 3 măsuri dispuse au ca termen data de astăzi, 24.02.2020.
Sancțiuni: se sancționează DJST Buzău – Centrul de Agrement Arbănași cu avertisment conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, coroborată cu OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”.

COMISAR SEF,
ICHIM CARMEN ADRIANA

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)