Share

 leonard_dimian1mic.jpg     „E bătut în cuie. Șeful UAT-ului a declanșat isteria. Să se gândească mai bine!”. Aşa a considerat prefectul de Buzău, Leonaş Dimian, că este normal şi suficient să răspundă presei, chiar dacă a văzut imagini, aduse de ziarişti din teren, cu grupuri de cetăţeni din comuna Beceni

 

şi starea de irascibilitate  pe care o manifestau, după ce Înaltul funcţionar public a fost de acord cu propunerea DSP-ului (alte cururi mari (re)conturate după dimensiunile scaunelor, la birou) pentru ca Tabăra de copii, de la Arbănaşi să fie folosită drept „zonă de tampon” unde să fie cazate eventuale persoane contaminate cu coronavirus.

     Decizie luată din birou: s-a distrus o tabără pentru copii! (chiar dacă acolo nu va fi cazat vreun bolnav)

Prefectul de Buzău, Leonard Dimian, a transmis marți (n.r.- 11 februarie 2020) că nu are de gând să revină asupra deciziei, pentru a schimba locația centrului de carantină, stabilit în fosta tabără de la Arbănași, centru identificat la cererea Ministerului Sănătății, pentru eventualele persoane care ar intra în contact cu bolnavi infectați cu coronavirus. 

Dar, apropo la transparenţă, s-ar părea că prefectul Dimian ar ascunde unele adevăruri, care odată răsuflate l-ar afecta grav la imagine. Se spune că responsabilii judeţeni implicaţi în această poveste, rolul principal avându-l DSP Buzău (Direcţia de Sănătate Publică) au ignorat, din obişnuinţă, o adresă a Ministerului Sănătăţii, care solicita, din partea fiecărui judeţ, liste cu locaţii ce ar urma să fie puse la dispoziţie, pentru eventuala tratare a nefericiţilor infectaţi cu coronavirus. Documentul de la Ministerul Sănătăţii a zăcut la DSP Buzău două săptămâni, ca în cele din urmă să fie luată o decizie ad-hoc, timpul fiind factorul presant. Înainte de a fi chemat la ordine directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Cosmin Pororo, reprezentanţii Consiliului Judeţean au făcut, se spune, două propuneri rezonabile, fiind indicate două locaţii: Spitalul Gârlaşi şi Spitalul de la Pârscov. De neînţeles, reprezentanţii DSP au ales… Tabăra pentru copii de la Arbănaşi!!!

      Iată ce a declarat, ulterior, prefectul Dimian, de ce nu a fost aleasă locaţia de la Pârscov(de exemplu): „ Ne-am gândit initial la Centrul multifunctional Pârscov, pavilionul 2, dar s-a constatat că prezintă defecțiuni la nivelul acoperișului și e decuplat de la utilități!.  În scurta experienţă de funcţionar la Casa Albă, la Buzău, prefectul Dimian s-a procopsit cu un supranume mai mult decât special: Mireasa! Se zice, pentru comoditatea afişată, de multe ori exagerat! De aceea îi amintim prefectului Leonaş Dimian că în China tocmai ce a fost construit un spital într-o săptămână! Un prefect, la Buzău, nu putea repara un pavilion la o unitate specializată pe îngrijiri medicale?!

Iată cum a descris directorul Cosmin Pororo starea de fapt a locaţiei de la Arbănaşi-Beceni: „Tabăra de la Arbănaşi se află în stare de conservare de aproape doi ani. Pentru că nu mai permitea legea, acolo nu mai avem administrator. Avem apă, curent, dar nu avea rost să le menţinem în stare de funcţionare(…)”.

Şi, totuşi, medicii de la DSP au preferat Tabăra de la Arbănaşi, iar prefectul aprobator/ascultător a validat! Apoi, şi-a reamintit că este prefect al judeţului şi reprezentant al Guvernului în teritoriu şi a mai adăugat(n.r.- cu o atitudine de preceptor): Mesajul meu către oameni e de calm și liniște, oamenii nu au motive de îngrijorare și să nu se lase atrași în această manipulare. Nu e nici un pericol pentru sănătatea lor. Iar șefului UAT-ului  care a declanșat isteria îi transmit să analizeze mai atent demersurile pe care le-a făcut și pe care are de gând să le facă și să nu intervină într-un program al Guvernului, care vrea să asigure niște elemente minime de siguranță și de certitudine că nimic rău nu se va întâmpla” .

      Chiar dacă locaţia de la Arbănaşi va fi scoasă de pe „lista coronavirusului”, tabăra pentru copii nu va mai funcţiona. Nu va mai fi atractivă. La un astfel de destin vor lucra, din plin, internauţii, care vor „caza” la Arbănaşi măcar un bolnav de coronavirus!

Pentru că cineva nu a dorit să-şi mişte curul de pe scaun, să meargă în teritoriu (n.r.- aşa cum proceda fosta lui şefă, de exemplu!), să constate la faţa locului starea de fapt a celor două locaţii, şi să înţeleagă că pregătirea locaţiei de la Pârscov necesita mai puţini bani, s-a ajuns ca un proiect iniţiat atât de Primăria Beceni, dar şi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, pentru preluarea Taberei pentru copii de la Arbănaşi în administrare locală să fie anulat. Adică, o muncă de peste doi ani a fost ignorată printr-o atitudine… ignorantă!

Nu aceeaşi atitudine ca a prefectului Leonaş Dimian o manifestă locuitorii comunei Beceni, de unde am reţinut un mesaj postat pe facebook: „ Gina Cristea Dacă nu se va revizui aceasta decizie noi locuitori vom putea lua o decizie rea dar folositoare nouă , aceea de a dezasambla definitiv tabăra . E de preferat sa nu mai fie deloc decât să ne îmbolnăvim cu toți. Dacă El , Prefectul își ocrotește familia si apropiați lui noi locuitori avem aceleași drepturi de a ne ocroti pe noi , copii si nepoți noștri. Dacă până acum am fost în zone defavorizate sa me lase si acum defavorizați de acest virus „

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)