Share

arbanasi3.jpgPersonaje implicate: Cosmin Pororo, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) şi Dumitru Laurenţiu Constantin, primarul comunei Beceni.

Soluţia: Transferul patrimoniului taberei Arbănaşi de la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) în administrarea Consiliului Local Beceni.

Până la această oră, directorul Cosmin Pororo şi primarul Laurenţiu Constantin au consemnată, deja, o experienţă în dezideratul comun, din nefericire fără un rezultat pozitiv. Primele discuţii la MTS au fost purtate încă de pe timpul guvernării social democrate, prin Guvernul Dăncilă, când ministru era Ioana Bran. Demersurile au fost continuate (şi) în biroul succesorului acesteia, Bogdan Matei Constantin, dar nici unul dintre cei doi demnitari nu a dus lucrurile până la capăt.

Odată cu instalarea Guvernului Orban, directorul Pororo a reluat drumurile Bucureştiului, de fiecare dată aducând vorba despre „Dosarul Arbănaşi”, nu cumva să fie lăsat într-un sertar şi peste care să se aşeze praful uitării... Din nefericire, „ziua Z” în planul lui Pororo pentru salvarea taberelor buzoiene (Poiana Pinului şi Arbănaşi) a venit cu... debarcarea administratorilor celor două tabere, adică eliberarea lor din funcţiile de conducere. Motivul: starea de incompatibilitate în care aceştia s-au regăsit după ce Guvernul Orban a procedat la ultimele modificări la legislaţia muncii. Acesta este unul dintre motivele pentru care directorul Pororo ar recunoaşte o anume stare de panică, în ce priveşte calitatea profesională a succesorilor celor doi administratori eliminaţi. Dincolo de răspunderea patrimonială, directorul Pororo consideră că principala abilitate a administratorului va trebui să fie dovedită prin grija pentru copii.

Chiar dacă situaţia administrativă, internă, este incertă, se poate spune că la această oră în judeţul Buzău sunt în funcţiune două tabere: Poiana Pinului şi Arbănaşi. În documente ar mai figura încă o tabără, cea de la Fişici, dar acolo nu au fost cazaţi niciodată copii. Mai mult, nici la acest moment nu poate spune nimeni cine ar trebui să administreze clădirea ce a fost construită încă înainte de 1989! Mândria judeţului, în materie de tabere, este Poiana Pinului, o unitate cu 285 de locuri de cazare şi care se regăseşte pe locul al doilea, la nivel naţional, în top trei, din cele şapte care se regăsesc pe lista MTS-ului, ca administrator direct.

„Dosarul Arbănaşi”, încă o dată pe masa ministrului     

Grija de moment (şi) a ministrului de la Tineret şi Sport este să informeze teritoriul asupra modificărilor legislative, pe de o parte, dar şi asupra faptului că banii ce vor pleca de la Bucureşti vor fi mai puţini, cel puţin în comparaţie cu anul trecut! Totodată, conform obiceiurilor guvernanţilor, indiferent de culoarea politică, au bifat şi rubrica de informare, tot a directorilor din teritoriu, prin care acestora li se cere să ia măsuri pentru ca taberele să… funcţioneze!

pororo.JPGÎn ce priveşte deciziile administrative la nivel local, directorul Pororo s-a conformat, la acest moment fiind pregătită o solicitare, către MTS, pentru scoaterea la concurs a posturilor vacantate. Numai că, acelaşi minister a anunţat teritoriul că nu sunt permise angajările! La acest moment, cele două tabere sunt administrate de două bucătărese! „Să sperăm că, după ce va veni bugetul, ministerul va da drumul la posturi pentru concurs”, spune directorul Pororo.

Directorul Pororo spune că MTS-ul ar fi deschis la colaborări de genul celei propuse de primarul comunei Beceni, Laurenţiu Constantin, ca tabăra de la Arbănaşi să fie preluată şi administrată de Consiliul Local. De altfel, spune primarul de Beceni, Consiliul Local a adoptat două hotărâri în acest sens, prima fiind consemnată în cursul anului 2017. De asemenea, mai spune şeful administraţiei de la Beceni, este realizat inclusiv Planul Urbanistic Zonal. Procedura ar fi ca patrimoniul taberei Arbănaşi să fie predat de la stat (MTS) tot la stat – primăria şi Consiliul Local Beceni.

„Anul trecut, spune directorul Cosmin Pororo, pentru că legea zilierilor nu era mai permisivă(n.r.- pentru că nu pot primi oaspeţi tot anul, din raţiuni financiare fiind evitată funcţionarea pe timpul iernii, Taberele lucrează cu sezonieri),anul trecut taberele buzoiene au funcţionat doar o jumătate de an”. Urmare a unei iniţiative legislative din partea deputatului social democrat buzoian Dănuţ Păle, legea zilierilor a fost completată astfel că au putut fi făcute unele angajări.

laurentiu_constantin.JPGDe cealaltă parte, primarul de Beceni spune că deja are pregătită documentaţia pentru accesarea unui proiect european pentru că, în viziunea acestuia, „tabăra de la Arbănaşi trebuie să redevină emblema zonei şi unul dintre principalele puncte de atracţie în materie de turism”. Odată reabilitată zona taberei, inclusiv drumul de acces, care şi acesta este prins într-un proiect de modernizare, graţie şi prezenţei reţelei de gaze naturale, terenurile proprietăţi particulare din jurul taberei ar putea deveni atractive, pe piaţa imobiliară, mai ales că administraţia locală şi-a făcut treaba incluzând zona respectivă la categoria intravilan, adică liber la construcţii.

Planul de reorganizare a zonei prin accesarea de fonduri europene ar mai putea cuprinde, aşa cum l-a structural primarul Laurenţiu Constantin, un muzeu al petrolului dar şi amenajarea de trasee turistice ori pentru practicarea sporturilor extreme. La Arbănaşi ar putea redeveni funcţionale 120-150 de locuri de cazare, iar un om gospodar, aşa cum este considerat primarul de Beceni, este gata să-şi asume o astfel de misiune.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)