Share

 hidroelectrica 1.jpg     Pe data de 8 noiembrie a.c., Hidroelectrica si-a deschis oficial portile pentru a primi, in toate sucursalele societatii, pe cei 600 de elevi care participa anul acesta la cea de a treia editie a programului ”Hidroelectrica Viitorului”.

Programul vizeaza tranzitia de la scoala la un posibil loc de munca al elevilor din invatamantul profesional si tehnic care se pregatesc pentru meseriile specifice domeniului energetic si este organizat de Hidroelectrica in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale.

In cadrul proiectului sunt derulate actiuni pedagogice in cadrul carora tinerilor le sunt prezentate obiective hidroenergetice de referinta, istoricul companiei Hidroelectrica, fluxul tehnologic si echipamentele societatii.  

Deschiderea oficiala a programului a avut loc in acest an la Sucursala Hateg a Hidroelectrica, la CHE Retezat, in prezenta domnului Bogdan Badea – Presedintele directoratului, a  si altor reprezentanti ai managementului societatii, a reprezentantului Ministerului Educatiei Nationale, dl. Dragos Cosma- hidroelectrica2.jpgInspector general, cadre didactice de la licee cu profil energetic din tara. De asemenea, la eveniment au luat parte trei elevi, beneficiari de bursa privata de studii, acordata in anul  2019 de Hidroelectrica.

        Cu acest prilej, domnul Bogdan Badea, presedintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat: ”Hidroelectrica este preocupata de pregatirea viitorilor salariati care sa asigure schimbul de generatii profesionale. Societatea noastra isi deschide portile pentru a-i primi pe viitorii specialisti hidro-energeticieni. Speram ca tinerii care ne trec pragul in aceasta zi de inceput de noiembrie sa prinda drag de meseriile pe care le vad practicate cu pasiune in sistemul energetic. Ne dorim ca, peste cativa ani, macar o parte dintre cei care astazi se pregatesc profesional, sa se alature in anii urmatori echipei Hidroelectrica. Noi avem nevoie de specialisti bine pregatiti si avem, de asemenea, ce sa le promitem, daca aleg sa vina alaturi de noi.  Hidroelectrica este o companie de succes, una dintre cele mai profitabile firme din Romania. Avem nu doar rezultate certe, ci si planuri mari de viitor in sensul listarii la bursa, a diversificarii activitatilor si largirii portofoliului de obiective. Hidroelectrica ofera siguranta si, mai mult, este o companie in dezvoltare, o companie in care pot fi incepute si cladite cariere frumoase si solide.

In acest an, elevii din Bucuresti, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Oradea, Curtea de Arges, Buzau, Deva, Caransebes, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Slatina, Sebes si Sibiu vor vizita centrale hidroenergetice importante aflate in patrimoniul societatii Hidroelectrica, dintre care amintim: CHE Vidraru, CHE Portile de Fier 1, CHE Paltinu, CHE Mariselu, CHE Tismana, CHE Retezat, CHE Raul Alb, CHE Dorin Pavel. Cu aceasta ocazie ei vor lua contact direct cu specialistii societatii, li se vor face instruiri si prezentari, vor avea ocazia sa puna intrebari si sa inteleaga modul in care functioneaza centralele hidro-electrice moderne.

      

Reamintim ca si in editiile precedente ale acestui program, peste 1200 de elevi au avut ocazia sa viziteze centrale hidroelectrice fanion ale Hidroelectrica, deschiderile oficiale desfasurandu-se la CHE Vidraru (2016) , respectiv la CHE Lotru Ciunget (2017).

Sistemul Energetic din Romania se confrunta in ultimii ani cu o lipsa acuta de specialisti, urmare a faptului ca scolile de meserii au fost in mare parte desfiintate dupa 1989, iar elevii au preferat sa se indrepte catre invatamantul teroretic. De asemenea, incertitudinile legate de companiile energetice si multiplele transformari structurale ale acestora au facut ca, pentru o buna perioada de timp, locurile de munca sa nu fie atractive pentru tineri.

In acest context, programul ”Hidroelectrica Viitorului” desfasurat sub sloganul  ”600 de sanse pentru viitor” isi propune sa schimbe mentalitatea tinerilor, prezentand noile realitati ale sistemului energetic, precum si oportunitatile de cariera in cadrul companiei.

Societatea investeste in retehnologizari, optimizari de echipamente, flux tehnologic si soft, dezvolta solutii moderne de IT care sa permita automatizarea obiectivelor de productie, controlul de la distanta al centralelor hidro-electrice, in conditii de securitate.

De asemenea, prin politica asumata la nivel de firma si masurile cuprinse in planul de administrare al companiei, Hidroelectrica aplica principiile responsabilitatii sociale corporative si se implica activ in viata comunitatii. Societatea sprijina invatamantul dual, astfel ca, in localitatile in care se afla sucursale ale societatii, Hidroelectrica va sustine pregatirea a 210 elevi in meseriile de baza ale hidro-energeticii: electrician si masinist. Acestia vor beneficia de burse lunare in valoare de 500 de lei pentru ciclul scolar 2020-2023si vor efectua practica in centralele societatii.  Ulterior finalizarii studiilor, tinerii vor avea sansa de a fi integrati in echipa Hidroelectrica, asigurand astfel schimbul de generatii profesionale.

Reamintim ca Hidroelectrica este, una dintre cele mai profitabile companii din Romania, lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

 

                                                                                                                                                 Biroul de Presa al Hidroelectrica

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Deputatul
SORIN LAZĂR 
invitat la evenimentul
“Gala BURSA”

Joi, 14 noiembrie, în majestuosul Palat al Parlamentului, cu stil şi eleganţă, s-a desfăşurat evenimentul „Gala BURSA”, unde au fost marcaţi 29 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului BURSA.
Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi - miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei.
Gala BURSA s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA.
......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
„Moartea”
lui Dan Puric
Nu ştiu dacă, în viaţa asta, facem mai mult de a căuta drumul spre moarte . Inconştient, desigur !
Poate pentru că existenţa noastră este atât de efemeră. Viaţa e scurtă, e limitată, are o suficienţă impardonabilă, asta e clar. Unii o trăiesc cu încrederea nemuririi, alţii se nasc atotcunoscători, unii caută iubirea şi în moarte, alţii uită de ce sunt pe lume, îmbătaţi de putere.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL