Share

 hidroelectrica 1.jpg     Pe data de 8 noiembrie a.c., Hidroelectrica si-a deschis oficial portile pentru a primi, in toate sucursalele societatii, pe cei 600 de elevi care participa anul acesta la cea de a treia editie a programului ”Hidroelectrica Viitorului”.

Programul vizeaza tranzitia de la scoala la un posibil loc de munca al elevilor din invatamantul profesional si tehnic care se pregatesc pentru meseriile specifice domeniului energetic si este organizat de Hidroelectrica in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale.

In cadrul proiectului sunt derulate actiuni pedagogice in cadrul carora tinerilor le sunt prezentate obiective hidroenergetice de referinta, istoricul companiei Hidroelectrica, fluxul tehnologic si echipamentele societatii.  

Deschiderea oficiala a programului a avut loc in acest an la Sucursala Hateg a Hidroelectrica, la CHE Retezat, in prezenta domnului Bogdan Badea – Presedintele directoratului, a  si altor reprezentanti ai managementului societatii, a reprezentantului Ministerului Educatiei Nationale, dl. Dragos Cosma- hidroelectrica2.jpgInspector general, cadre didactice de la licee cu profil energetic din tara. De asemenea, la eveniment au luat parte trei elevi, beneficiari de bursa privata de studii, acordata in anul  2019 de Hidroelectrica.

        Cu acest prilej, domnul Bogdan Badea, presedintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat: ”Hidroelectrica este preocupata de pregatirea viitorilor salariati care sa asigure schimbul de generatii profesionale. Societatea noastra isi deschide portile pentru a-i primi pe viitorii specialisti hidro-energeticieni. Speram ca tinerii care ne trec pragul in aceasta zi de inceput de noiembrie sa prinda drag de meseriile pe care le vad practicate cu pasiune in sistemul energetic. Ne dorim ca, peste cativa ani, macar o parte dintre cei care astazi se pregatesc profesional, sa se alature in anii urmatori echipei Hidroelectrica. Noi avem nevoie de specialisti bine pregatiti si avem, de asemenea, ce sa le promitem, daca aleg sa vina alaturi de noi.  Hidroelectrica este o companie de succes, una dintre cele mai profitabile firme din Romania. Avem nu doar rezultate certe, ci si planuri mari de viitor in sensul listarii la bursa, a diversificarii activitatilor si largirii portofoliului de obiective. Hidroelectrica ofera siguranta si, mai mult, este o companie in dezvoltare, o companie in care pot fi incepute si cladite cariere frumoase si solide.

In acest an, elevii din Bucuresti, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Oradea, Curtea de Arges, Buzau, Deva, Caransebes, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Slatina, Sebes si Sibiu vor vizita centrale hidroenergetice importante aflate in patrimoniul societatii Hidroelectrica, dintre care amintim: CHE Vidraru, CHE Portile de Fier 1, CHE Paltinu, CHE Mariselu, CHE Tismana, CHE Retezat, CHE Raul Alb, CHE Dorin Pavel. Cu aceasta ocazie ei vor lua contact direct cu specialistii societatii, li se vor face instruiri si prezentari, vor avea ocazia sa puna intrebari si sa inteleaga modul in care functioneaza centralele hidro-electrice moderne.

      

Reamintim ca si in editiile precedente ale acestui program, peste 1200 de elevi au avut ocazia sa viziteze centrale hidroelectrice fanion ale Hidroelectrica, deschiderile oficiale desfasurandu-se la CHE Vidraru (2016) , respectiv la CHE Lotru Ciunget (2017).

Sistemul Energetic din Romania se confrunta in ultimii ani cu o lipsa acuta de specialisti, urmare a faptului ca scolile de meserii au fost in mare parte desfiintate dupa 1989, iar elevii au preferat sa se indrepte catre invatamantul teroretic. De asemenea, incertitudinile legate de companiile energetice si multiplele transformari structurale ale acestora au facut ca, pentru o buna perioada de timp, locurile de munca sa nu fie atractive pentru tineri.

In acest context, programul ”Hidroelectrica Viitorului” desfasurat sub sloganul  ”600 de sanse pentru viitor” isi propune sa schimbe mentalitatea tinerilor, prezentand noile realitati ale sistemului energetic, precum si oportunitatile de cariera in cadrul companiei.

Societatea investeste in retehnologizari, optimizari de echipamente, flux tehnologic si soft, dezvolta solutii moderne de IT care sa permita automatizarea obiectivelor de productie, controlul de la distanta al centralelor hidro-electrice, in conditii de securitate.

De asemenea, prin politica asumata la nivel de firma si masurile cuprinse in planul de administrare al companiei, Hidroelectrica aplica principiile responsabilitatii sociale corporative si se implica activ in viata comunitatii. Societatea sprijina invatamantul dual, astfel ca, in localitatile in care se afla sucursale ale societatii, Hidroelectrica va sustine pregatirea a 210 elevi in meseriile de baza ale hidro-energeticii: electrician si masinist. Acestia vor beneficia de burse lunare in valoare de 500 de lei pentru ciclul scolar 2020-2023si vor efectua practica in centralele societatii.  Ulterior finalizarii studiilor, tinerii vor avea sansa de a fi integrati in echipa Hidroelectrica, asigurand astfel schimbul de generatii profesionale.

Reamintim ca Hidroelectrica este, una dintre cele mai profitabile companii din Romania, lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

 

                                                                                                                                                 Biroul de Presa al Hidroelectrica

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)