Share

florina_stoian.jpgCu doar câteva zile înaintea începerii noului an şcolar, un nou scandal ţine capul de afiş în aşa zisa activitate a Inspectoratului Şcolar Buzău, patronat de (unii spun, de prea mult timp!) fosta educatoare Florina Stoian. Un grup de aproximativ 30 de elevi ai fostului Grup Şcolar

 „Costin Neniţescu” reclamă, alături de părinţii lor, indiferenţa conducerilor de la „Neniţescu” şi de la Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii (cele două licee care au fost comasate, pentru că imobilul Colegiului „Eminescu” a intrat în reparaţii, iar elevii eminescieni vor urma cursurile anului şcolar 2019-2020 în clădirea din vecinătatea SC Romcarbon), dar mai ales indiferenţa „Generalului” Florina Stoian, de la ISJ Buzău, care nu înţelege că din poziţia sa poate interveni şi rezolva, constructiv, situaţia celor 30 de elevi de la fostul „Neniţescu”.

De altfel, atitudinea primei inspectoare nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni, ştiut fiind faptul că domnia sa a adoptat aceeaşi atitudine, de indiferenţă, şi în cazul mult mai mediatizat de la Liceul Tehnologic Beceni. Atunci, inspectoarea Florina Stoian s-a supus unui ordin de la Centru, fără a face nici cea mai mică analiză în teritoriu şi, alături de fosta directoare Mădălina Neagu, cunoscut ca un „cal breaz” între cadrele didactice din judeţ, au „tăiat” viitorul mai multor tineri de pe Valea Slănicului, care ar fi dorit să urmeze cursurile liceale la Beceni. Mai mult, atunci când cazul a început să fie anchetat de instituţii ale statului, abilitate, inclusiv Instituţia Prefectului, „Generalul” Florina Stoian a acoperit o faptă penală a fostei directoare Mădălina Neagu, pentru ca, tot ea să prezinte un raport fals Prefectului de Buzău, eludând alte două rapoarte întocmite de adjunctele sale de la conducerea Inspectoratului. Asupra acestui aspect vom reveni, mai ales că Florina Stoian pare că nu doreşte să răspundă, oficial, unui demers făcut de ziarul Muntenia de Buzău, în baza Legi 544/2001, privind transmiterea de informaţii de interes public către presă.

Revenind la cazul celor 30 de elevi de la fostul liceu „Costin Neniţescu”, indiferenţa şi neimplicarea inspectorului general Florina Stoian ar putea decide, fatalmente, destinul acelor copii, care au dreptul să studieze la licee cel puţin de nivelul celui desfiinţat, nu din vina lor! Florina Stoian se rezumă să spună că respectivii elevi vor studia într-o şcoală la fel de bună ca cea desfiinţată, cu profesori la fel de buni, ignorând, cu bună ştiinţă(?!) opţiunea elevilor care, prin nivelul de cunoştinţe acumulat au dreptul să ceară să studieze într-o şcoală pe care ei o cred cea mai adecvată proiectului lor de viaţă.

Florina Stoian face ce ştie ea mai bine: se comportă ca o „ţaţă”, dă vina pe altcineva, alimentează zvonistica şi nici un moment nu se gândeşte că ar putea să intervină (şi) în favoarea elevilor.  

„Şi noi am aflat de la profesori că doamna, ca să se răzbune, i-a tot agitat să se transfere, dar ea nu le-a dat acord. Ea vrea să distrugă şcoala, să nu mai rămână nimic în urma ei. Dacă le dădea ea acordul, acum se puteau transfera. Părinţii sunt acum derutaţi, dar nu au de ce. Copiii lor vor învăţa într-o şcoală foarte bine dotată, cu profesori buni, ca şi până acum”.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Proiect de viaţă
la 40 de ani

Ziua de 21 februarie este închinată, spre sărbătoare, limbii materne, ceea ce ne-ar putea îndreptăţi să spunem că este şi ziua comunităţii din care facem parte.
Oamenii pot avea idei bune pentru orice fel de proiect la orice vârstă, însă conform cercetărilor, aceia care au atins bariera celor 40 de ani, care în folclorul românesc este cunoscută sub sintagma „a doua tinereţe”, au mai multe şanse de a-şi transforma ideile într-un real succes şi să depăşească mai uşor problemele.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)