Share

maracineni_auto.jpg*Conform unor date obţinute din contabilitatea Trans Buss, recordul la vânzări de bilete, într-o zi, pe traseul 2 a fost de 4862 tichete!

*Subvenţia impusă de primarul Toma celor trei commune, Mărăcineni, Săpoca şi Vadu Paşii depăşeşte 300 de milioane de lei vechi lunar, bani care nu intră în contul Trans Buss, ci în al ADI Buzău-Mărăcineni-Săpoca-Vadu Paşii, asociaţie controlată chiar de Toma!

Planul primarului Buzăului, TomaConstantin, de a monopoliza transportul public de persoane prin intermediul societăţii Trans Buss, pe teritoriul municipiului dar şi pe traseele extramunicipale, a ajuns într-o etapă finală, din păcate tot mai mult în dezavantajul beneficiarilor acestui serviciu public de pe teritoriul comunelor Mărăcineni şi Săpoca. În această ecuaţie nu pot fi introduşi şi călătorii din Vadu Paşii, comună arondată de curând asociaţiei intercomunitare controlată la discreţie de primarul Toma, pentru că aceştia plăteau, într-adevăr, până acum unui operator particular bilete şi abonamente mult mai scumpe faţă de cele actuale ale Trans Buss.

constantin_toma_32001100.jpgRevenind la traseul 2, extensia Pod Mărăcineni – Valea Puţului (Săpoca) noile reguli impuse de primarul Toma au iritat din nou populaţia din cele două comune, călătorii navetişti sau ocazionali fiind nevoiţi să „înghită” orice le serveşte primarul Toma din biroul din Palat, pentru că Trans Buss este transportator unic pe traseul respectiv, statut despre care am comentat cu lux de amănunte, cum a fost obţinut. Începând cu 1 martie, preţurile biletelor şi abonamentelor pe acest traseu au fost dublate. Şi pentru că înainte de toate Toma este un afacerist desăvârşit, (conform DEX:  AFACERÍSMn. Realizare (abuzivă) de profituri pe baza situaţiei profesionale sau sociale. /afacere + suf. ~ism, sau AFACERÍSM s. n. Practică burgheză constînd în folosirea unei situaţii profesionale sau politice pentru. a realiza profituri personale. Burghezia a transformat totodată sportul în teren de exploatare capitalistă, de afacerism şi corupţie. REZ. HOT. I 113.sursa: DLRLC (1955-1957) el a ordonat ca toate gratuităţile vechi: subvenţionarea abonamentelor pentru elevi şi cadre didactice şi gratuităţile pentru pensionarii cu domiciliul pe teritoriul celor două comune să fie anulate. De asemenea, în cazul cetăţenilor oraşului Buzău care au o a doua casă pe teritoriul comunelor membre ale ADI, pensionari sau nu, nu mai au voie, tot de la 1 martie, să circule în afara municipiului cu tichete sau abonamente la preţ de oraş. Cu alte cuvinte, ignorând orice regulă a bunului simţ în relaţiile cu semenii, primarul Toma a decis că cetăţenii din comunele Mărăcineni, Săpoca şi Vadu Paşii ar fi de categoria a doua şi că ar trebui trataţi precum foştii săi angajaţi de la Metalurgica, cu deosebirea că primilor le ia banii, iar celorlalţi le lua (din salarii).

Gică „Contra” Toader, sluga lui Toma

Gica-Toader-Trans-Bus.jpgToate dispoziţiile primarului Toma sunt îndeplinite de zelosul Gică Toader, directorul Trans Buss Buzău, pus în funcţie de şeful din Palat, despre care se spune că ar avea o legătură specială cu Toma, unii spunându-i „finul”. În ce ne priveşte, nu cunoaştem foarte multe despre astfel de variante aruncate în piaţă, dar cu siguranţă prin atitudinea slugarnică el nu poate sta în faţa primarului decât în genunchi. De asemenea, se pare că tot pe genunchi a însăilat şi un regulament de funcţionare a societăţii (unii spun că noile achiziţii olandeze nu vor duce Trans Buss-ul decât spre faliment), iar în ce priveşte gestionarea traseelor extramunicipale, pe teritoriul comunei Mărăcineni, de exemplu, Gică „Contra” nu a urmărit decât obţinerea unui profit maxim, pentru a-şi mulţumi stăpânul de la Palat. În acest sens vă prezentăm două dintre anomaliile gândirii lui Gică „Contra”, la care invităm şi taxatoarele, la fel de ignorante, să ia aminte. S-a stabilit ca pe teritoriul comunei Mărăcineni preţul unui bilet să fie de 2,5 lei. Traseul începe, în sensul de mers spre Săpoca, de la Pod Mărăcineni. Asta ar însemna ca cetăţenii care se URCĂ de la această staţie să plătească o astfel de sumă. Numai că, Gică „Contra” şi taxatoarele lui gândesc altfel: călătorii care coboară(!) la staţia de la Pod Mărăcineni vor plăti bilet de 2,5 lei. Adică, te întorci de la şcoală, sau de la servici, ori pur şi simplu de la cumpărături, de la Carrefour (n.a. – tot spun controloarele şi taxatoarele că cetăţenii din Mărăcineni se plimbă, la oraş, cu autobuzele aduse de ele!) circuli cu autobuzul până la destinaţie DOAR pe teritoriul oraşului Buzău, iar la coborâre, la graniţa dintre oraş şi comuna Mărăcineni, trebuie să plăteşti pentru ce nu circuli! În schimb, în cazul ultimei staţii de pe teritoriul comunei Mărăcineni, la graniţa cu satul Măteşti (Săpoca), taxatoarele schimbă regula: preţul biletului este apreciat după staţia de urcare, adică de unde începe omul călătoria cu „olandezele”. Aparent corect, dar în realitate extensiile neuronale ale lui Gică „Contra” (taxatoarele) taie bilet de 3 lei, pe motiv că staţia este, aşa cum spuneam, la graniţa cu Săpoca! (n.a. – pe staţia respectivă scrie clar „Consiliul Local Mărăcineni”).

Aminteam despre faptul că primarul Toma şi „finuţul” Gică „Contra” nu au alt scop din exploatarea traseului 2 decât să scoată cât mai mulţi bani. De aceea, nici vorbă de armonizarea unui regulament privind circulaţia călătorilor cu autobuzele Trans Buss în sensul stabilirii unor relaţii de parteneriat, din care călătorii să resimtă şi o atitudine de bunăvoinţă din partea administratorului, nu numai înghesuiala de la orele de vârf şi coatele în coaste date de taxatoare, care aleargă de la un capăt al altuia al autobuzelor să nu le scape vreu călător „infractor” fără bilet! În atenţia lui Gică „Contra”! Un cetăţean din comuna Săpoca foloseşte autobuzul lui Gică doar două staţii pentru a ajunge la locul de muncă, pe teritoriul comunei Mărăcineni. De ce să plătească un abonament lunar de 70 de lei?! Din „Contra”, în locul lui Gică aş dovedi că sunt băiat de oraş şi aş gândi un alt mod de colaborare cu cetăţeanul respectiv, care îmi bagă banii de salariu în buzunar!

P.S.

Şi pentru că unii dintre confraţi au ales să „dea sfaturi” primarului Toma (în sensul că îi cântă în strună) noi ne postăm de partea călătorilor  şi, la rândul nostru, îi sfătuim: 1. Nu mai cumpăraţi bilete de 2,5 lei în cazul în care staţia de coborâre, la întoarcerea din oraş, este Pod Mărăcineni, altfel încurajaţi abuzul taxatoarelor.! (În cazul celor care coboară la staţia Pod Mărăcineni, preţul abonamentelor ar trebui să fie identic cu cele din oraş, dar atunci Gică „Contra” ar spune: bine, dar atunci când se urcă în autobuz?! Ar părea să aibă dreptate, dar totul ţine de obrazul lor!). 2. Cumpăraţi doar bilete de 2,5 lei atunci când urcaţi în autobuz la staţia de la graniţa cu comuna Săpoca, astfel veţi împiedica taxatoarele să facă un abuz!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Judeţean invită buzoienii să ierarhizeze proiecte cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău

Consiliul Judeţean Buzău invită cetăţenii şi actorii locali (organizaţii neguvernamentale, mass-media, universităţi, Camera de Comerţ, companii private, precum şi alte instituţii publice locale) să se implice în ierarhizarea proiectelor de infrastructură, cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău.

Cu sprijinul autorităţilor publice locale din judeţul Buzău, au fost transmise către Banca Mondială propuneri de proiecte majore în scopul asigurării competitivităţii acestei zone, după cum urmează:

Citeste mai departe...

........................

Consilierii judeţeni, convocaţi în prima şedinţă a anului 2019

Consiliul judeţean Buzău este convocat în şedinţă ordinară în data de 28 ianuarie 2019, ora 09:00. Proiectele de hotărâre ce vor fi supuse aprobării:

Citeste mai departe... 

..............................

Facturi mai ieftine
de la Compania de Apă
Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei
......................................

 

Adevărul referitor
la sumele încasate
de la Primăria Buzău
şi cheltuite de
ADI Buzău 2008

Precizări pentru restabilirea adevărului referitor la sumele încasate de la UAT

Municipiul Buzău şi cheltuite de A.D.I „Buzău 2008”

.........................
Steliana Bălescu,
36 de ani de
activitate didactică
Şcoala - pilonul educaţiei noastre personale, „mica noastră feudă”- reprezintă instituţia publică, în care noi ca indivizi diferiţi suntem „şlefuiţi” spre a ajunge la desăvârşirea noastră ca fiinţe sociale, culturale şi spirituale.
..................................
Floarea rară
a recunoştinţei
de Angela Petre
Despre floarea re­cunoş­tin­ţei ştiam că este rară, din ce în ce mai greu de găsit şi de simţit, aproape de neatins. Este floarea de colţ, spunea părintele la predică. Oare câţi dintre noi pot atinge această floare? Pură, sensibilă, sus pe creste de munţi, vegheată de cer în comuniune cu Universul…
.....................................
Urna lui Traian

De la Şoni Rakşi, amintire

FERIT-A SFÂNTU’

   Vă relatăm câteva povestioare „vândute” de simpaticul Şoni Rakşi, fost cel mai bun pilot de MIG, fotbalist la Victoria Buzău (ce echipă!), iar după pensionare secretar general la AJF. Era bine cunoscută prietenia dintre fratele lui Şoni, Gabi, stelist şi Titi David Flencea, dinamovist cu carte de muncă (şef la paşapoarte), consacrat în trei oraşe ce-a respirat din amor de fotbal. Nu acelaşi lucru se poate spune despre coechipierul lui Flencea, fostul fundaş dinamovist Cornel Popa, cel care era clientul preferat al interului stânga stelist Gabriel Rakşi. Amândoi „esenţe tari în flacoane mici”.....

Citeste mai departe ...

 

Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL