Share

marius_georgescu.jpgStrategie a echipei de PR a primarului Toma, sau nu, cert este că aproape zilnic citim în presa locală, sub semnături de-acum obişnuite, despre diverse subiecte ce sunt transformate în obligaţii asumate, ad-hoc, de primarul Toma. De altfel, chiar primarul a început

 să-şi facă o obişnuinţă din a lua un microfon în mână să-şi prezinte realizările în timp real: asfaltări, reamenajări spaţii verzi... şi de fiecare dată reaminteşte buzoienilor că el se trezeşte cu noaptea-n cap şi semnează ultimul condica la plecarea din Palat, iar fiecare secundă o foloseşte în interesul cetăţeanului.

Ideea de a fi amenajată o rampă de acces pentru urgenţe medicale, după modelul celei de la UPU Buzău (Unitatea de Primiri Urgenţe – Spitalul Judeţean) a adus-o în discuţie un colaborator obişnuit al ziarului Muntenia, tânărul politician Marius Georgescu. Mai mult, în urma unei experienţe personale, după ce a fost nevoit să însoţească  o persoană cu fractură la picior la Cabinetul de Ortopedie din cadrul Policlinicii Buzău, el este absolut convins că instalarea unui lift ar fi o măsură de minim bun simţ din partea autorităţilor locale, respectiv a primarului Toma, având în vedere că patrimonial clădirea aparţine municipiului Buzău!

„Dacă nu treceam personal printr-o astfel de experienţă, spune Marius Georgescu, celor care mi-ar fi relatat un astfel de subiect le-aş fi reproşat că sunt răutăcioşi, că vor să caute nod în papură autorităţilor publice... dar cazul Cabinetului de Optopedie din Policlinica Buzău este de-a dreptul halucinant. Aparţine de domeniul fantasticului, dar din păcate se întâmplă în Buzău – România, un oraş şi o ţară unde cetăţenii vor să trăiască la standarde europene, dar unde timpul pare să fie îngheţat. În orice sistem de sănătate sănmătos la cap, un cabinet pentru consultaţii ortopedice este amenajat la parterul clădirii, în condiţiile în care nu există lift, aşa cum este la Policlinica Buzău, pentru ca pacienţii să nu sufere şi mai mult decât sunt obligaţi ca urmare a unui nefericit accident. La Policlinia Buzău, Cabinetul Ortopedie este „Cabinetul groazei” pentru pacienţi, pentru că acesta este amenajat, atenţie(!!) la etajul 1! Dacă în clădire ar fi funcţionat un lift, nu ar fi fost o problemă, dar în situaţia de la Policlinica Buzău pacienţii sunt obligaţi să urce câte 24 de trepte, cu piciorul în aparat ghipsat, ori cu probleme grave la coloană sau sistemul osos în general. Un astfel de supliciu trebuie repetat pentru că medicul specialist îşi face treaba cu profesionalism şi vrea să examineze  şi să observe evoluţia cazului atât cât este nevoie. Dramatic este că situaţia cabinetului de Ortopedie de la policlinca Buzău este aceeaşi de la începuturile funcţionale ale clădirii! Personalul medical spune că nu a avut niciodată puterea să determine structurile superioare ca un astfeld e serviciu să funcţioneze în condiţii uşor acesibile pentru pacienţi”.

Un lift...doar promis!

„Petrecând mai mult timp pe holurile şi scările Policlinicii Buzău, am abordat inclusiv discuţii cu personalul medical privind necesitatea instalării unui lift. Din nefericire, mi-a fost dat să aud alte explicaţii halucinante, cum ar fi că autorităţile locale, în speţă Primăria Buzău, nu va dori să instaleze un lift decât în condiţiile în care medicii care au cabinete la etaje ar suporta integral costul investiţiei! Halucinant, dar nu dezarmant, pentru că primarul oraşului Buzău, Constantin Toma, care a fost ales de cetăţeni (atâţia câţi au fost!) este obligat să construiască acel lift tocmai pentru cetăţeni, pentru că medicul poate urca la cabinet pe scări, dar un pacient cu un picior rupt nu poate fi condamnat, efectiv, să urce scările într-un picior!”

 

În atenţia primarului Toma,

La Policlinica „23 August”, pacienţii sunt debarcaţi... în stradă!

policlinica_23_august.jpg„Dar chinurile buzoienilor cu diverse afecţiuni şi accidente, care sunt greu transportabli nu încep doar în faţa scărilor către Cabinetul Ortopedie. Pentru că la Buzău încă mai funcţionează regula „merge şi aşa”, la această oră se poate vedea cum calea de acces pentru maşinile particulare, ori Salvări, până la intrarea în clădirea Policlinicii este blocată, iar poarta acţionată cu telecomandă se deschide doar în cazurile fericite în care portarul nu este „ocupat” cu comisioane prin clădire. S-ar părea că singura obligaţie a portarului ar fi să permită accesul maşinii şefei Brâncuşi. Pacienţii?! Ei sunt debarcaţi pur şi simplu în stradă, în claxoanele participanţilor la trafic, pentru că singurele spaţii de refugii în faţa Policlinicii au fost rezervate taxiurilor! Ce spuneţi, domnule prima Toma? Puteţi abandona, pentru câteva zile, defrişările, şi să vă ocupaţi cu amenajarea zonei de primire a pacienţilor din faţa Policlinicii „23 August”? Aceasta chiar este o necesitate şi aţi ajuta, efectiv, buzoienii!”.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Şedinţă la
Consiliul Judeţean
pe 31 mai.
Ce proiecte sunt
pe ordinea de zi!
Consilierii judeţeni
sunt convocaţi
în şedinţa ordinară
a lunii în ultima
zi din mai.
Şedinţa este programată
de la ora 9.00,
iar pe ordinea
de zi se află
16 proiecte de hotărâre.
PROIECTE DE HOTĂRÂRE PRIVIND:
...........................
Vând teren intravilan
(loc de casă)
Suprafaţa 1460 m.p.
În Merei – Ciobănoaia
(la 10 km de Buzău)
la asfalt (Drumul Vinului).
Deschidere 20 m la asfalt.
Se poate ajunge şi de la
Primăria Merei,
şi pe la Verneşti.
La câţiva kilometri
de Staţiunea
Sărata Monteoru.
Utilităţile -
energie electrică,
apă - la limita proprietăţii.

.....................................

 
Deputat PSD de Buzău,
Ionela Dobrică:
,,Implicarea tuturor
este esenţială
pentru a stopa
acest flagel social,
pe care îl reprezintă
consumul de droguri”
Recentele situaţii semnalate în care, din cauza drogurilor, mai mulţi tineri au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, precum şi cazul tânărului de 18 ani de la Colegiul Economic ce a murit în urma consumului unor astfel de substanţe o determină pe Ionela Dobrică, deputat în Circumscripţia electorală nr. 10, Buzău să facă apel către toţi cei care au posibilitatea de a lua măsuri în acest domeniu, pentru a pune capăt acestui fenomen distructiv.
.........................................
Nu este anti Toma,

este Pro Buzău!

„Ştirea care nu apare

în niciun cotidian local

Trăim istorie în fiecare zi...
O mancam pe paine,hap-hap, fara sa mai gandim de cate ori o mestecam.
Fiecare administratie vine cu idei noi , are viziuni diferite , actioneaza cu elan...
Noi privim, admiram sau carcotim, ma rog , fiecare in legea lui....
De ani de zile, drumul zilei trecea de pe un trotuar pe altul, printr-o plantatie de trandafiri
..............................
Vin banii
pentru drumul judeţean
Vadu Paşii - Robeasca

Un nou proiect european, în valoare de 27 milioane de euro, depus de Consiliul Judeţean Buzău, a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020!

Citeste mai departe...

........................

Nu sunt de acord

cu abuzurile!
Animalele
trebuie protejate.
Miercuri, 20 septembrie, au avut loc dezbateri generale în cadrul subcomisiei constituită pentru discutarea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor, din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor.
..................................
Studiul de Fezabilitate
pentru Proiectul
Regional de Dezvoltare
a Infrastructurii
de Apă şi Apă Uzată
din Judeţul Buzău
Etapa a 2-a
,,Compania de Apă S.A. Buzău, împreună cu Asocierea ROMAIR CONSULTING S.R.L. – SEARCH CORPORATION S.R.L. – CONSULGAL CONSULTORES DE ENGENHARIA E GESTAO S.A., cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ADI Buzău 2008”, au organizat, miercuri, 30.08.2017, prezentarea  Studiului de Fezabilitate pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din Judeţul Buzău, în perioada 2014-2020, Studiu cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
..............................
Proiect pilot:
Masă caldă pentru
peste 1.500 elevi 
de la două şcoli buzoiene

Peste 1.500 de elevi de la două şcoli din municipiul Buzău vor beneficia de o masă caldă în anul şcolar 2017-2018, anunţă autorităţile judeţene. Beneficiarii programului-pilot de acordare a unui suport alimentar vor fi elevii de la Liceul cu Program Sportiv şi cei de la Şcoala Generală nr. 12, ambele situate în cartierul Micro XIV.
...................................
Adevărul referitor
la sumele încasate
de la Primăria Buzău
şi cheltuite de
ADI Buzău 2008

Precizări pentru restabilirea adevărului referitor la sumele încasate de la UAT

Municipiul Buzău şi cheltuite de A.D.I „Buzău 2008”

.........................
Steliana Bălescu,
36 de ani de
activitate didactică
Şcoala - pilonul educaţiei noastre personale, „mica noastră feudă”- reprezintă instituţia publică, în care noi ca indivizi diferiţi suntem „şlefuiţi” spre a ajunge la desăvârşirea noastră ca fiinţe sociale, culturale şi spirituale.
..................................
Floarea rară
a recunoştinţei
de Angela Petre
Despre floarea re­cunoş­tin­ţei ştiam că este rară, din ce în ce mai greu de găsit şi de simţit, aproape de neatins. Este floarea de colţ, spunea părintele la predică. Oare câţi dintre noi pot atinge această floare? Pură, sensibilă, sus pe creste de munţi, vegheată de cer în comuniune cu Universul…
.....................................
Urna lui Traian

De la Şoni Rakşi, amintire

FERIT-A SFÂNTU’

   Vă relatăm câteva povestioare „vândute” de simpaticul Şoni Rakşi, fost cel mai bun pilot de MIG, fotbalist la Victoria Buzău (ce echipă!), iar după pensionare secretar general la AJF. Era bine cunoscută prietenia dintre fratele lui Şoni, Gabi, stelist şi Titi David Flencea, dinamovist cu carte de muncă (şef la paşapoarte), consacrat în trei oraşe ce-a respirat din amor de fotbal. Nu acelaşi lucru se poate spune despre coechipierul lui Flencea, fostul fundaş dinamovist Cornel Popa, cel care era clientul preferat al interului stânga stelist Gabriel Rakşi. Amândoi „esenţe tari în flacoane mici”.....

Citeste mai departe ...

 

Atitudinea de pândar
Dacă întrebai în sat, înainte de ’89, de Neculai Petrache, mai nimeni nu ştia spre cine să te îndrepte. Dacă spuneai de nea’ Ganea frunţile se luminau şi informaţiile curgeau mai mult decât suficiente: „A, stai că-ţi spun eu cine este, unde stă…”. 

Anunţ imobiliar

Vând 1.600 mp
teren intravilan,
în satul Potoceni,
comuna Mărăcineni, judeţul Buzău,
pe strada Căminului.
Zonă rezidenţială în expansiune.
Reţea de apă potabilă instalată şi reţea de energie electrică.
13 metri deschidere
la strada principală
şi două căi de acces.
Relaţii la tel. 0733.057.232.

........................

 

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL