booked.net

Share

DGASP2.jpg„Am fost alarmaţi de numărul mare  de forme de abuz pe care le-am întâlnit în utlima vreme şi, mai ales, de gravitatea  unora dintre ele  şi ne-am propus să mergem către comunitate, nu numai către autorităţi,  acolo unde copilul trăieşte,

 pentru că ştim cu toţii că cele mai multe forme de abuz la adresa copilului  se întâmplă acasă şi în familie. Ne-am propus să luăm la pas,  într-un interval de şase - opt luni, tot judeţul”,a spus, într-o conferinţă de presă, directorul DGASPC Buzău, Loredana Dorobanţu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, alături de Executivul insituţiei pe care o coordonează, a dat curs propunerii conducerii Direcţiei judeţene pentru protecţia Copilului de a iniţia un proiect inedit la nivelul judeţului, acela de a monitoriza la nivelul comunităţilor din teritoriu situaţii în care copii cad victime violenţei în familie. Pentru aceasta, conducerea Consiliului Judeţean a organizat o întâlnire cu presa locală, în care a fost prezentată intenţia specilaiştilor de la DGASPC Buzău.

Violenţa la care sunt supuşi în familie din ce în ce mai mulţi copii şi creşterea numărului de cazuri  de copii care cad victime abuzurilor şi violenţelor şi care ajung în structurile Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Buzău au făcut ca, la nivelul conducerii acestei instituţii, să se decidă declanşarea unei altfel de campanii decât cele realizate până acum, pentru prevenirea unor astfel de situaţii de abuz, de încălare a drepturilor copilului, şi depistarea lor, acolo unde este cazul. Mai exact, lucrătorii DGASPC vor lua la pas comunităţile de buzoieni şi se vor interesa de situaţia copiilor, nu neapărat de la autorităţi, ci mai ales de la societatea civilă.

   În sistemul  rezidenţial din Buzău se află, potrivit declaraţiilor directorului DGASPC Buzău, Loredana Dorobanţu, aproximativ 600 de copii. Pe de o parte, este vorba despre copii care sunt încadraţi în grad  de handicap,  dizabilitate şi care frecventează  şcolile speciale, de copii care se află în aşa-numita dificultate socială, copiii care sunt încadraţi în grad de handicap sever şi care depind de îngrijire instituţională, medicală în mod deosebit, şi, pe de altă parte, de copiii care sunt în procesul acesta de tranzit în Centrul de urgenţă Centrul maternal sau împreună cu mamele lor.

 

   Decizia de a comunica mai bine cu comunităţile din mediul rural are legătură cu situaţia reală care indică, aşa cum spunea şi directoarul DGASP Buzău, o creştere a violenţelor îndreptate asupra copilului în ultimul an. „Facem şi analize statistice. În acest an, ca şi anul trecut, se înregistrează un trend crescător. 170 de copii au fost plasaţi în regim de urgenţă. Asta înseamnă că au fost supuşi unor forme de abuz sau neglijare, după caz,  şi nu puteau rămâne acasă. Cât priveşte mediile în care se întâmplă frecvenţa cea mai mare este în mediul familial  sau al familiei extinse”, a mai spus directorul DGASPC, Loredana Dorobanţu.

Reamintim că cel mai recent caz, care a îngrozit comunitatea este cel al copilului în vârstă de 12 ani din localitatea buzoiană Bozioru, ajuns, în primă fază, la Spitalul Judeţean Buzău, după ce a fost tăiat de către tatăl său cu cuţitul pe mâini, pe picioare şi pe burtă, un act de tortură produs într-o pădure, unde copilul ar fi fost legat de un copac. Bărbatul ar fi filmat agresiunea şi i-ar fi trimis imaginile mamei băiatului, plecată la muncă în Spania.

Lansarea campaniei DGA­SPC Buzău pentru prevenirea violenţelor asupra copilului vine într-un moment în are instituţia marchează 20 de ani de existenţă, ceea ce înseamnă şi 20 de ani de experienţă acumulată într-un domeniu atât de sensibil, cum este protecţia copilului. Cei 20 de ani au fost sărbătoriţi şi prin activităţi la care au participat circa 170 de copii din sistem împreună cu reprezentanţii UNICEF.

 

PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

CERCUL MILITAR
BUZĂU
Primele Cercuri Militare s-au înfiinţat în România cu puţin înaintea izbucnirii Războiului pentru Independenţă Naţională. Până în anul 1906 s-au înfiinţat asemenea instituţii în 18 garnizoane mici, printre care Bu­zău şi Râmnicu Sărat.La Buzău, în anul 1911, în cadrul unei întâlniri a ofiţerilor din garnizoană, se năştea ideea construirii unei clădiri a Cercului Militar. 
Iniţiativa a aparţinut colonelului Gheorghe Spi­rescu, care a fost şi primul şef a Cercului Militar Buzău. La intervenţia lui s-a primit suma de 50.000 lei de la Mi­nisterul de Război. Această sumă a fost comple­tată prin contribuţia financiară a ofiţerilor şi reanga­jaţilor din Regimentul 7 Artilerie Buzău.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)