Share

romeo_lungu2.jpgIdeea organizării unei pieţe destinată în exclusivitate produselor tradiţionale spaţiului buzoian, de unde cumpărătorii să aibă garanţia că vor pune pe masă adevăraţii Cârnaţi de Pleşcoi, sau pastramă, vestitul Babic Sârbesc, sau vinurile de Blăjani şi Pietroasa a început

 să-l preocupe pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Romeo Lungu, după ce în vară a vizitat la Sibiu un spaţiu organizat şi destinat comercializării produselor tradiţionale.

Proiectul a fost analizat, în primă fază, cu specialiştii de la Direcţia Agricolă, de la care vicele Lungu a obţinut detalii legate, în principal, despre numărul şi comunitatea producătorilor buzoieni. În paralel, Romeo Lungu a căutat soluţii viabile pentru ce mai bună locaţie ce ar putea fi pusă la dispoziţia producătorilor, luându-se în calcul zona Pieţei Crâng, sau chiar Bulevardul Bălcescu, zona care în week-end e rezervată doar pietonilor, mai ales că piaţa ar urma să aibă o activitate săptămânală. În cele din urmă, se pare că cea mai bună variantă ar fi zona din curtea Muzeului Judeţean, această soluţie fiind preferată şi pentru faptul că sunt la îndemână utilităţile: apă-canal, energie electrică.

Primul pas pentru implementarea reală a unui astfel de proiect s-a consumat ieri (miercuri, 20 septembrie 2017) la Consiliul Judeţean, acolo unde vicele Romeo Lungu s-a întâlnit cu o parte dintre producătorii buzoieni de produse tradiţionale. „În săptămânile următoare vom pune la punct logistica necesară funcţionării unor astfel de spaţii comerciale, inclusiv un regulament de organizare şi funcţionare. Nu vreau ca în aceste spaţii să vină falşi producători, adică cei care doar cumpără şi vând, aşa cum încă se mai întâmplă în comerţul cu legume!”, a tranşat lucrurile vicepreşedintele Romeo Lungu.