Share

intrigi_roxana.jpgNu ştiu dacă, în viaţa asta, facem mai mult de a căuta drumul spre moarte . Inconştient, desigur !
Poate pentru că existenţa noastră este atât de efemeră. Viaţa e scurtă, e limitată, are o suficienţă impardonabilă, asta e clar. Unii o trăiesc cu încrederea nemuririi, alţii se nasc atotcunoscători, unii caută iubirea şi în moarte, alţii uită de ce sunt pe lume, îmbătaţi de putere.

 Ce facem în drumul spre finish ?
Ne tot căutăm, ne îmbătăm cu ideea că suntem nemuritori, credem că putem înfrunta moartea .
Scenariul propus, ieri seară , de Dan Puric şi trupa sa ne-a pregătit, altfel decât o face biserica, să ne întâlnim cu Moartea. Toţi am râs, semn că am gândit că aşa ceva nu se poate. Ei, da, era chiar acolo, o simţeai, se mişca pe scenă şi ne povestea cum o întâmpină unii... Moartea nu s-a europenizat, poartă o coasă demodată, vrea să fie om şi ea, să poată muri , iubi, să se poată elibera. Era sinceră! Chiar dacă dansează , cântă, se tânguie, ţine morală celor cărora le ia viaţa, moartea e şi ea un suflet. În spectacolul de ieri era un justiţiar. Venea cu scrisori dojenitoare, râdea de frica oamenilor, credea în şansa tinerilor, domina sau mângâia uşurând trecerea , şi mi ales dansa..

Moartea e prezenţa constantă de lângă noi.
Tot auzim de cel bolnav, de cel sfârşit, de cel ce urmează, de cel plecat ieri, azi, sau cel ce a scapat numai pentru o clipă , de marea trecere.
E sigur ,însă, că va dispărea mâine. Nu ne mai impresonează, cine ştie ce, ne pregătim să plecăm şi noi.  Cum o facem ? Unii luptă, se opun, deşi e inutil.
Apar ca fiind nişte caraghioşi ce scot pistolul împortiva firescului, care încearcă să-l cumpere cu bani..... ( a se vedea mentalitatea omului puterii care crede ca poate orice). Alţii cerşesc moartea, pentru a-şi câştiga libertatea. Sunt cei ce vor să fie independenţi, să nu li se impună şabloane (e cazul adolescentei răzvrătite ce bate cu pumniii şi picioarele în porţile lumii ). Unii iubesc moartea, perpetuu fiind în căutarea iubirii absolute..( cazul tinerei visătoar ). Alţii nu suporta singurătatea de pe pământ şi vor să se adune în eternitate, alături de cei dragii (cazul fiicei ce-şi doreşte reîntâlnirea cu mama sa). Moartea ? Vine lin, sau rapid, dar e aci, langă noi.... Oricum !

Acesta e tema afişată, în spatele ei altul este mesajul...
Moartea e de două feluri, cea clasică , a românismului, veche de când lumea şi a României, cea de ultimă oră. Pentru că România este infestată de flagelul morţii.
Vine de la Guvern, Parlament, din partide , a adus cu ea munţi golaşi ai unei ţări de o frumuseţe nepământeană, se găseşte în ape şi mâncare, ne putrezeşte de vii prin programe şi jocuri de-a politica, ne serveşte politici europene, face experimente pe noi, ne mănâncă ca o boală, din interior. Această ţară cu pământul vândut, furat, cu oameni striviţi de talpa unor drepturi date de o Europă ce ştie că de fapt ne ia şi nu ne dă, este tot mai destructurată.

Trist, nimic de râs..... Publicul râdea în anticamera morţii. Pe muzica pusă de toate serviciile , în aşteptare , până ajungi la salvare, servicii funerare, groapă, moartea dansează. Drăceşte ! Chiar aşa începea spectacolul....
- ,,Lume trezeşte-te ! Ia atitudine ! Țara asta a devenit un imens cimitir. Oamenii ei dacă nu dorm, au murit... Un recital de mare calitate. Dan Puric a dansat admirabil.
Cum ? De a isterizat până şi pe elevii din sală. Nu cred că l-ar fi putut egala cineva. Și în extazul sălii ne-a spus că a împlinit 60 de ani. M-a umplut de invidie ! Doamne, se mişcă exact cum vorbeşte. Iute-iute ! Perfect...

Jumătate din noi nu mai facem nici mişcare, ne târâm. Ia , gata cu letargia ! Hai, domnule, să facem ceva ! Uite, de exemplu, măcar să ne mişcăm, să arătăm că mai suntem încă vii.... Aveţi grijă de sufletele voastre ! Fabulos spectacol ! Nici palmele nu ne mai dureau când aplaudam... Și am făcut-o minute în şir.... În ce mă priveşte, cu tristeţe. Tocmai ce ne văsusem moartea cu ochii...

(Text preluat de pe pagina de facebook  a avocatei Roxana Constantinescu. Titlul aparţine redacţiei!)

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)