Share

spital_medici_2.jpgÎn ultima vreme, unitatea medicală buzoiană s-a aflat în atenţia organizaţiilor neguvernamentale care au ţinut să vină în sprijinul cadrelor medicale cu materialele de protecţie de care aveau nevoie. Tonul acestei preocupări a fost dat de Fundaţia Comunitară,

 exemplul fiind urmat de unele firme locale şi chiar de persoane zice. Astfel, în ultimele zile, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a intrat în posesia a circa 200 de viziere. O parte din ele, mai exact 40, au fost donate de preşedintele clubului oroad XM Raid, o altă parte, 150, de Grax Media SRL, şi alte 10 de către Luminiţa Popa, directorul societăţii Fabrica de Prelate din Mărăcineni, care le-a direcţionat către Unitatea de Primiri Urgenţe Buzău. Cadrele medicale mulţumesc pentru gesturile umanitare Preşedintele clubului de offroad XM Raid, Ovidiu Turcea, a lucrat câteva zile bune  împreună cu soţia sa la fabricarea de viziere pentru protecţia personalului medical. Prototipurile le-a dus mai întâi la Spitalul Judeţean pentru a vedea dacă sunt bune. ,,Am discutat cu o doamnă asistentă de la Spitalul Judeţean şi ne-a spus care sunt parametrii doriţi. Este important să protejeze gâtul şi faţa, ecranul să aibă transparenţă maximă şi rezistenţă”, spune Ovidiu Turcea.  După ce au fost întrunite toate condiţiile, acesta s-a prezentat la Spitalul Judeţean cu 40 astfel de viziere. Costurile cu materialele din care au fost realizate vizierele au fost suportate tot de acesta. Gestul umanitar a fost salutat de cadrele medicale care au transmis  mulţumiri pe reţelele de socializare ale unităţii medicale, dar şi personale „Mulţumim pentru viziere XM RAID Club Sportiv”, transmite colectivul secţiei Chirurgie generală şi Bloc Operator din SJU Buzău.

Managerul spitalului apreciază susţinerea sponsorilor în astfel de momente

claudiu_damian1.jpgGestul acestora este cu atât mai de folos cu atât cu cât vizierele, ca şi alte materiale de protecţie,  nu se găsesc. „Am primit gratuit din partea unor societăţi astfel de viziere. Sunt peste 100 (n.r., la momentul respectiv) şi vreau să le mulţumesc sincer. Doar la nivelul Spitalului Judeţean Buzău pentru medicii de aici şi pentru asistentele care sunt în prima linie noi am căutat să comandăm 400 astfel de mijloace de protecţie însă preţul se ridica până la aproximativ 50 de lei şi nu se găsesc la distribuitori. Sunt foarte utile, protejează personalul şi suplinesc acei ochelari care vin strânşi pe ochi. Le mulţumesc în mod special acestor societăţi care au decis să ne sprijine”, a spus managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, pentru observatorulbuzoian.ro.

Fundaţia Comunitară continuă campania pentru asigurarea materialelor necesare medicilor Reamintim că în data de 26 martie, firma S.C. DELSAN PROD a donat Spitalului Buzău suma de 40.000 de euro pentru achiziţia unui aparat de ventilaţie mecanică, pentru secţia A.T.I. De asemenea, din donaţiile strânse, Fundaţia Comunitară a comandat  pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău două ventilatoare mecanice în valoare de 36.000 euro şi a cumpărat halate de protecţie şi mănuşi sterile pentru medici. Tot ca urmare a demersurilor acestei organizaţii sunt aşteptate pentru medicii buzoieni combinezoane şi măşti de protecţie.

 „Este momentul să ne gândim la cei mai vulnerabili dintre noi, cei mai expuşi la pandemia COVID-19. Primii dintre ei sunt cadrele medicale ce intră zi de zi în contact cu pacienţii, le oferă primul ajutor, îi  vizitează acasă, în stadiul de izolare. În acest moment, este nevoie să ne unim şi să le oferim posibilitatea acum acelor oameni să îşi facă meseria în siguranţă, pentru a putea ajuta cât mai mulţi buzoieni. Te poţi implica cu donaţii în bani (prin transfer bancar, cu cardul, prin SMS) ori în produse alimentare şi de igienă personală, pentru buzoienii aflaţi în nevoie în această perioadă grea. Ne-am unit forţele cu Crucea Roşie Buzău şi Asociaţia . Hai şi tu!”, transmit reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Buzău. Cei care doresc să li se alăture pot face donaţii prin SMS la numărul 8837, cu textul: BUZAU. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Marţi,  31 martie, Crucea Roşie Buzău a distribuit Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău 1.000 de măşti de protecţie, 2.000 bucăţi de mănuşi şi 500 de bucăţi halate vizitator. De asemenea, au fost duse prăjituri şi sucuri pentru cadrele medicale din secţiile: U.P.U.-SMURD, A.T.I., Boli Infecţioase şi P.N.F. „Vă mulţumim mult pentru ajutorul acordat, acesta reprezentând un adevărat sprijin pe care l-am primit bucuroşi şi cu mare recunoştinţă!”, a fost mesajul cadrelor medicale. 

Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)