Share

administrator_maracineni.jpgÎn cursul anului trecut a apărut o informaţie, care a început să circule într-un spaţiu oarecum închis (la nivelul administraţiilor publice, mai exact cabinetele primarilor) prin care se încerca o explicaţie privind lipsa investiţiilor de interes public prin care să fie înfiinţate sau extinse reţele de gaze naturale.

 Aceste tipuri de proiecte/investiţii erau reclamate mai ales în condiţiile în care România este un stat producător de gaze naturale, dar populaţia nu beneficiază de respectivul serviciu public decât într-un procent de puţin peste 10%.  Asta în condiţiile în care în Ungaria, de exemplu, 80% din gospodării beneficiază de gaze naturale, iar statul respectiv nu are astfel de zăcăminte! Se spunea că proiectele pentru reţele de gaze naturale ar fi fost considerate investiţii de lux, pentru spaţiul românesc(?!), iar prioritare erau asfaltările şi reţelele de apă-canal. Cât priveşte sursa unei astfel de informaţii, o parte arăta către Bruxelles, alţii creditau chiar guvernanţii autohtoni. Una peste alta, în toamna anului trecut Guvernul Dăncilă anunţa că legislaţia românească privind investiţiile în reţele de gaze naturale a fost pusă în acord cu cea europeană, gest care lasă de înţeles cine purta grija robinetului la gaze pentru cetăţeanul de rând, din România!

Tot în cursul anului trecut, judeţul Buzău avea să fie anunţat ca unul dintre beneficiarii proiectului naţional pentru investiţii în aducţiuni de gaze pentru populaţie, poziţie care avea să fie obţinută graţiei implicării actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, deputatul Marcel Ciolacu, susţinut de ceilalţi colegi parlamentari buzoieni. Până la acest moment la Buzău deja au fost constituite asociaţii de comune, cu implicarea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Neagu, organisme care ar putea obţine mai uşor finanţări pentru viitoarele investiţii în reţele de gaze naturale.

Comuna Mărăcineni face parte din grupul UAT-urilor de pe Valea Slănicului, între primele asociate la nivel de judeţ, care are completă documentaţia în baza căreia să poată fi contractată investiţia. Ultimele două avize au fost obţinute, conform spuselor administratorului public Constantin Dumitru, de la Compania de Apă Buzău, zona Verneşti şi de la OUAI Verneşti, două organizaţii care deţin în zonă conducte subterane pentru transportul apei de consum, respectiv pentru irigaţii. După cum se ştie, investiţia iniţială în proiectul de gaze la Mărăcineni (şi mai departe pe Valea Slănicului, dar şi spre Posta Câlnău) este operaţiunea de subtraversare a albiei majore a râului Buzău, de la Verneşti pe malul stâng la Mărăcineni (satul Potoceni), lucrare ce va fi făcută, imediat ce timpul va permite, de către societatea TRANSGAZ, care are prevăzută o astfel de investiţie pe anul în curs. Odată amenajată staţia de distribuţie la Mărăcineni, administraţiile locale vor trebui să concesioneze zonele prin care va trece conducta principală către un constructor şi tot administraţiile locale, în baza proiectelor depuse, vor trebui să obţină finanţarea.

Tocmai această etapă, următoare celei de realizare a subtraversării, a intrat acum, după instalarea Guvernului Orban, într-o anumită zonă a incertitudinii, pentru că în teritoriu au ajuns semnale că finanţările pentru proiectele de gaze nu mai au o sursă sigură. Documentaţia realizată de administraţia Mărăcineni este, acum, depusă la FDI (Fondul pentru Dezvoltarea Investiţiilor), un program promovat de fostul guvern social democrat, dar care acum a fost suspendat de Guvernul Orban. Din nefericire nu a fost pus în loc nimic! Pe de altă parte, primarii în teritoriu au înţeles că şi liberalii ar fi de acord să fie demarat un al treilea program de investiţii tip PNDL, dar, aşa cum s-a exprimat deja premierul Orban, ar trebui să fie atrase finanţări europene.

Într-o asemenea situaţie, administratorul public din Primăria Mărăcineni, Constantin Dumitru, consideră că varianta cea mai la îndemână ar fi contractarea unui credit bancar, iar în condiţiile în care ar apărea şi finanţarea de la Guvern sau de la Comunitatea Europeană, să poată fi făcute decontările.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)