Share

sansa_beceni4.jpgPrimăria Beceni este beneficiar al unui proiect european care şi-a propus să promoveze incluziunea socială, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, investiţia în educaţie, formare profesională pentru competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii, prin cursuri de formare profesională pentru 360 de persoane şi prin sesiuni de orientare şi consiliere profesională.

Administraţia de la Beceni a demarat în urmă cu aproape un an şi jumătate un proiect finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, din Fondul Social European, prin care persoanele din grupul ţintă sunt motivate să se perfecţioneze prin cursuri de formare profesională.

„Suntem la jumătatea proiectului,spune primarul Laurenţiu Constantin, pentru că este început în urmă cu un an şi jumătate. Primul obiectiv este ajutorarea persoanelor defavorizate. Acesta este, de fapt, grupul ţintă la care ne adresăm: copii, vârstnici, familii în situaţii financiare precare. Vizăm să rezolvăm probleme sociale, medicale şi, nu în ultimul rând cursuri de calificare, pentru a le putea găsi locuri de muncă celor care sunt înscrişi la cursuri. Spre exemplu, pentru secţia de Mase Plastice am organizat cursuri de lucrător în domeniul maselor plastice pentru primii 50 de salariaţi, iar angajatorul mai solicită încă 50 de cursanţi. Noi căutăm să pliem paleta cursurilor pe necesităţile la nivelul localităţii. Avem nevoie de ospătari, lucrători în comerţ… practic, scoatem la suprafaţă munca la negru şi necalificată, pentru că atunci când angajatul se duce la angajator cu diploma de calificare, acesta este nevoit să-i facă încadrarea salarială legală”.

sansa_beceni2.jpg

În cursul lunii iulie s-a deschis o nouă sesiune de calificare profesională, care vizează pregătirea cursanţilor în meseria de ospătar. Valoarea totală a proiectului este de 4 milioane de euro, procentul de cofinanţare din partea Primăriei Beceni fiind de 2%.

Primul curs, gratuit, a fost organizat în întâmpinarea solicitării unui agent economic local, care avea nevoie de operatori pentru prelucrarea maselor plastice. Au fost selectate persoane din toate cele nouă sate componente ale comunei: Beceni, Izvorul Dulce, Cărpiniştea, Valea Părului, Gura Dimieni, Floreşti, Mărgăriţi, Dogari şi Gura Dimieni, proiectul având prevăzută şi o subvenţie în valoare de 900 de lei, pentru fiecare cursant. După 30 de zile, cu o diplomă recunoscută pe piaţa muncii, primii 50 de cursanţi ai proiectului european demarat de primarul Laurenţiu Constantin îşi primeau şi locurile de muncă.
Sub sloganul „Şansă pentru Beceni! Împreună reuşim!”, echipa primarului de Beceni a reluat colaborarea cu specialiştii în formare profesională, parteneri în proiectul mare, în luna februarie fiind deschisă o altă sesiune colectivă de informare şi consiliere profesională. Scopul sesiunilor colective de informare şi consiliere profesională a fost, pe de o parte, evaluarea membrilor grupului ţintă în vederea identificării aptitudinilor şi potenţialului individual şi, pe de altă parte, orientarea profesională a acestora către o calificare în concordanţă cu profilul psihologic, aptitudinile şi competenţele individuale, dar şi cerinţele pieţei muncii, ca soluţie pentru nevoile şi problemele identificate în rândul membrilor comunităţii marginalizate.

sansa_beceni8.jpg

„Acceptăm cu greu faptul că în 2019 în România ne confruntăm cu situaţii precum: sate fără acces la utilităţi (apă, electricitate etc), rata abandonului şcolar creşte de la an la an, 1 din 8 copii merge flămând la culcare, persoane cu mai puţin de 8 clase nu se pot angaja/continua studiile sau obţine o calificare profesională etc. Deşi nu avem super puteri pentru a schimba peste noapte destinul oamenilor care trăiesc în aceste comunităţi marginalizate, totuşi, dispunem de un instrument suficient de puternic pentru a le fi ceva mai bine,comenta, la una dintre întâlniri, primarul Laurenţiu Constantin.Proiectul „Şansă pentru Beceni - Împreună reuşim!” vine în sprijinul acestor oameni care poate au pentru prima dată o şansă reală de a construi un viitor mai bun pentru ei şi copii lor”.

sansa_beceni7.jpg

sansa_beceni3.jpg

sansa_beceni5.jpg

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Proiect de viaţă
la 40 de ani

Ziua de 21 februarie este închinată, spre sărbătoare, limbii materne, ceea ce ne-ar putea îndreptăţi să spunem că este şi ziua comunităţii din care facem parte.
Oamenii pot avea idei bune pentru orice fel de proiect la orice vârstă, însă conform cercetărilor, aceia care au atins bariera celor 40 de ani, care în folclorul românesc este cunoscută sub sintagma „a doua tinereţe”, au mai multe şanse de a-şi transforma ideile într-un real succes şi să depăşească mai uşor problemele.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)