Share

primar_beceni.jpgReţelele de socializare sunt folosite, cu insistenţă, pentru răspândirea ştirilor false, „fake news”, o practică ce nu mai ţine cont de perioada campaniilor electorale, de exemplu, atunci când, pentru a obţine cât mai multe voturi combatanţii îşi coafează propriile imagini, ori încearcă să nuanţeze acţiunile adversarilor politici, care să fie proiectate într-o lumină defavorabilă.

Știri pe surse Buzău

30 iunie la 22:46 · 

Așa se ''reciclează'' în comuna Beceni - Valea Părului 
Stația de transfer a gunoiului nu mai funcționează de 2-3 ani .
Costul total al stației de transfer valorează 779.326,97 euro din care 669.382,71 euro finanțare europeană, iar 109.944,26 Euro, contribuția proprie a beneficiarului.
În timp ce stația de transfer a gunoiului este în stand by ,operatorul de salubrizare depozitează gunoiul menajer pe un teren viran .
Pe surse o altă acuză se aduce aceleiași firme de salubrizare care ar deversa rezultatul vitanjării în apropierea râului Slănic rezultând poluarea acestuia .
Domnul primar Laurențiu Dumitru ați adus o finanțare europeană pentru a vă menține funcția de primar și a ține stația de transfer a gunoiului închisă ? 
Sătenii sunt nevoiți să suporte disconfortul olfactiv rezultat de aceste deșeuri pe timpul verii.
În urma acestei postări autoritățile vor fi sesizate .

beceni3.jpg

 

Într-un astfel de context pot fi încadrate obiceiurile unora dintre cetăţenii comunei Beceni, care se „antrenează” pentru alegerile locale de la primăvară răspândind informaţii false despre activitatea primarului în funcţie. Dar, pentru că cei care se ocupă cu bârfa pe la colţuri nu sunt tocmai curajoşi, în sensul că ar trebui să-şi asume informaţia pe care o răspândesc, ei apelează la „profesionişti”, administratori de site-uri aşa zis jurnalistice. Aşa am descoperit, cu ceva zile în urmă, o informaţie care prezenta o situaţie nu tocmai plăcută, ce ar exista la Beceni, unde primarul Laurenţiu Constantin nu ar fi interesat să aplice un program corect de gestionare a deşeurilor menajere. Imagini surprinse de la sol, dar şi din aer (!), prezentau grămezi imense de gunoi menajer chiar în imediata apropiere a Staţiei de transfer.

Ziarul Muntenia, atât în perioada în care era pe piaţă inclusiv în varianta tipărită, dar şi acum, când vine în întâmpinarea cititorilor cu informaţii în spaţiul virtual, a colaborat în repetate rânduri cu primarul comunei Beceni. Consider că inginerul Laurenţiu Constantin face parte dintr-un grup restrâns de şefi de administraţii locale pe care orice comunitate, nu numai din judeţul Buzău, şi i-ar dori pentru a beneficia de expertiza lor. În judeţul Buzău au fost înfiinţate, cu fonduri europene, două staţii de transfer a gunoiului menajer – pe Valea Slănicului şi pe Valea Buzăului, cu centre de comandă la Beceni, respectiv Cislău. De asemenea, tot cu bani europeni, dar în perioada de preaderare, două comune buzoiene – Costeşti şi Stâlpu, au beneficiat de fonduri europene pentru înfiinţarea de servicii de salubrizare şi selectare a gunoiului menajer. În toate cele trei cazuri, condiţia Uniunii Europene a fost ca respectivele activităţi să fie păstrate cel puţin cinci ani de la implementare, obligaţie de care primarul în funcţie s-a achitat. La această oră, staţia de transfer de la Beceni face parte din Serviciul local de salubrizare.

beceni2.jpg

La o săptămână de la anunţarea „dezastrului” ecologic de la Beceni, pe un site de ştiri preluate, am avut curiozitatea să verificăm în teren. Sigur că nici urmă de mormanele de gunoaie prezentate în mai multe poze. Mai mult, presupunând că primarul de Beceni ar fi intervenit pentru remedierea situaţiei, la doar şapte zile de la apariţia ştirii fake ar fi trebuit să observăm măcar locul în care ar fi fost acele gunoaie. În zona Staţiei de transfer nu este nimic din care să înţelegem că: gunoaiele ar fi fost îngropate, ar fi fost arse, ar fi fost încărcare şi transferate… oricare din aceste activităţi, recente, ar fi lăsat urme! În schimb, am văzut altceva, tot în zona Staţiei de transfer a gunoiului menajer: două zone de crâng, cu plantaţii tinere, de plop şi sălcioară, din cei 5000 de puieţi care au fost plantaţi în diverse zone pe teritoriul comunei Beceni, în ultimii trei ani. În zona Staţiei de transfer, chiar jurnaliştii de la Muntenia au plantat puieţi de plopi, alături de elevi de la Liceul din localitate şi de la Şcoala gimnazială Dimiana!

Puţin probabil ca acele poze care prezintă mormanele de gunoi să fie din zona cu pricina, chiar dacă momentul publicării a fost ales exact când vegetaţia este la fel de dezvoltată în ambele ipostaze: în teren şi în foto. Imaginea realizată din aer poate fi trucată foarte uşor, iar cea în care în plan depărtat arată albia râului Slănic, nu prea corespunde cu realitatea!

De aceea, concluzia redacţiei ziarului Muntenia este că ştirea, preluată din păcate de un site ce se vrea profesionist, este una fake! Mai mult, pentru că judeţul Buzău este „curtea” ziarului Muntenia, adică mai ştim şi noi ce se mai întâmplă pe ici, pe acolo,  putem să anticipăm că informaţia este „produsă” de un anume grup, de care promitem că ne vom ocupa în perioada următoare, grup din care face parte, fără pretenţia de a deţine cea mai corectă informaţie(!), viitorul contracandidat al primarului în funcţie, care s-ar fi gândit că ar putea să se „socotească” în ipostaza de prim gospodar al comunităţii! Dar, până se va striga „catalogul” catindaţilor, aşa cum am spus, vom avea suficiente ocazii să vă ţinem la curent cu ştiri adevărate. Şi dintr-o tabără, şi din cealaltă!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Marţi, 17 septembrie,
Şedinţă extraordinară
la Consiliul Judeţean

Ordinea de zi aici...

................................

Deputat Sorin Lazăr:

"Mi-am exprimat

dorinţa ca România

să devină un partener

comercial şi investiţional

al Chinei”

Marcând împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie şi Cooperare între România şi Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.
...............................
Întâlnire bilaterală
România - China
pe teme de agricultură
la Palatul Parlamentului

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegaţia chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, preşedintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, şi conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice reprezentată de deputaţii Alexandru Stanescu- preşedinte, Dănuţ Păle- vicepreşedinte şi Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

................................

Ministrul
Apelor şi Pădurilor,
Ioan Deneş,
în vizită la Buzău
Marţi, 7 mai 2019, ministrul Apelor şi Pădurilor, dl. Ioan Deneş va efectua o vizită în judeţul Buzău.
..........................................
 
PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
Ion Sârbu,
omul care l-a repus
în drepturi
pe Nicu Constantinescu
M-am duelat  ieri cu un necunoscut pe tema respectului...Daca il datoram sau nu oamenilor ce au traversat secolul, cu pacate sau nu, cu 100 de ani in spate, dar cu merite incontestabile....
Am găsit azi un argument palpabil...Un articol vechi , din 2011, despre fostul prim secretar Ion Sarbu ....care , a dat o alta fata municipiului Buzau...
Multi nu au habar de aceste nume, dar iubesc istoria...
Cu bune, cu rele, cea adevarata, cea pe langa care trecem in fiecare zi...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL