Share

manea2.jpgPentru administraţia publică a comunei Săpoca, funcţia de administrator public şi-a dovedit cu prisosinţă utilitatea. Acuzat de incompatibilitate de către inspectorii A.N.I. (Agenţia Naţională pentru Integritate), în urma unei campanii politice de urmărire a primarilor social democraţi,

 fostul primar Iulian Manea s-a văzut obligat să renunţe la mandat, dar a ales să-şi continue activitatea în folosul comunităţii din postura de administrator public, funcţie aprobată de Consiliul Local. De reamintit că lui Iulian Manea i se imputase faptul că în calitate de primar a mai făcut parte şi din Consiliul de Administraţie al Spitalului de Neuropsihiatrie, de unde şi starea de incompatibilitate. Chiar dacă inspectorii ANI constataseră o anume realitate, în fapt fostul primar Iulian Manea nu-şi depăşise atribuţiile, mai ales că funcţia deţinută nu era remunerată.

În timp ce inspectorii ANI raportau şefului statului din acea perioadă îndeplinirea misiunii(!), primarul Manea a cedat prerogativele funcţiei viceprimarului, iar cu girul Consiliului Local s-a dedicat activităţii de promovare şi implementare a proiectelor de interes public, pentru care urma să obţină finanţare fie de la Guvernul României, fie de la Uniunea Europeană. Ca şi în cazul altor primari buzoieni, pe care ANI i-a obligat să renunţe la prima funcţie în administraţia locală, Iulian Manea şi-a asumat misiunea deplasărilor aproape săptămânale la Bucureşti sau Constanţa, acolo unde funcţionează instituţii prin intermediul cărora pot fi obţinute finanţări pentru proiecte de investiţii. Înainte de a ceda funcţia de primar, Iulian Manea finalizase un prim proiect cu finanţare europeană, prin care în satul Măteşti avea să funcţioneze una dintre cele mai frumoase şcoli din judeţ. După investiţia făcută de Consiliul Judeţean Buzău, pentru reabilitarea şi modernizarea sursei de apă, dar şi extinderea reţelei de apă potabilă, proiectul european obţinut de fostul primar Manea avea să fie, la momentul respectiv, cea mai mare investiţie de interes public implementată în comuna Săpoca după momentul 1989. De altfel, pentru că Iulian Manea provenea din rândul cadrelor didactice, infrastructura sistemului local de învăţământ avea să fie una dintre priorităţile sale. Astfel, lângă şcoala de la Măteşti avea să fie construită şi o grădiniţă nouă, iar Şcoala de Coordonare, din satul Săpoca, a intrat într-un proces de reabilitare, graţie implementării unui proiect cu finanţare de la Guvernul României (PNDL), o investiţie de aproape 35 de miliarde de lei.De asemenea, Căminele Culturale din satele Măteşti şi Săpoca au traversat un process de modernizare, de la bugetul local fiind cheltuite 10 miliarde de lei. În această perioadă, Primăria Săpoca este angrenată în procedura de selecţie a constructorului pentru execuţia unui teren multisport, acoperit. Obiectivul este amplasat în imediata apropiere a stadionului vechi. Finanţarea, în valoare de 4,5 miliarde de lei a fost obţinută prin GAL Valea Slănicului. În prezent se finalizează cărţile funciare şi ridicări topo pentru toate străzile, în vederea semnării contractului de finanţare printr-un program guvernamental, în vederea asfaltării.

Conştient că cele mai multe şi mai mari investiţii financiare în zonele rurale din România vor trebui aduse prin intermediul instituţiilor coordonate de Comisia Europeană, administratorul public Iulian Manea a fost promotorul unor asociaţii de interes comunitar – A.D.I. (Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară). Aşa a apărut ADI Valea Slănicului, ce a devenit funcţională pe structura GAL-urilor (Grupuri de Acţiune Locală), un proiect implementat de Uniunea Europeană încă din perioada de preaderare (înainte de anul 2007). De actualitate a devenit o altă asociere între comunele de pe Valea Slănicului, iniţiată de administratorul public Iulian Manea, prin intermediul căreia se doreşte implementarea unei alte investiţii de interes public - reţeaua magistrală de aducţiune a gazelor naturale. Iulian Manea spune că într-o primă fază asocierea fusese gândită între comuna Săpoca şi comuna Beceni, pentru promovarea de proiecte de investiţii pe domeniul protecţiei Mediului. Dar, pentru că s-a ivit oportunitatea implementării proiectului de aducţiune a gazelor naturale, administratorul public Iulian Manea a pus la dispoziţia colegilor de pe Valea Slănicului, de la Mărăcineni până la Beceni, asociaţia deja funcţională.

În ce priveşte preocuparea de moment a administraţiei publice săpocene dar şi a administratorului public Iulian Manea, se poate spune că localitatea, recunoscută la nivel naţional după renumele spitalului de Neuropsihiatrie, dar şi pentru tradiţiile gastronomice zonale: cârnaţi preparaţi după reţeta apropiată de cea folosită de marca „Pleşcoi” şi pastramă de oaie, sau de pe urma activităţilor în domeniul legumiculturii, ce au luat amploare în ultimii 25 de ani, are toate şansele să beneficieze de alte două investiţii majore de interes public: reţeaua de gaze naturale şi reţeaua de canalizare şi tratare a apelor menajere.

Cele două investiţii au toate şansele să fie executate una după alta, astfel ca unitatea administrativă Săpoca să parcurgă şi să încheie încă o etapă de modernizare. De altfel, în această perioadă administratorul public Iulian Manea are discuţii avansate la nivelul conducerii Companiei de Apă Buzău, către care a fost concesionat serviciul public de distribuire a apei potabile, şi care ar putea prioritiza proiectul de execuţie a reţelei de canalizare la nivelul comunei Săpoca.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Prin Dispoziţia nr. 125/22.05.2019 Consiliul judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 29.05.2019, ora  09:00.

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 
.................................
BuzăuFEST – ediţia a III-a
30 mai – 02 iunie 2019

BuzăuFest, festivalul de promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va avea loc în perioada 30 mai – 02 iunie. Activităţile din cadrul evenimentului vor avea loc în Municipiul Buzău şi în staţiunea Sărata-Monteoru.

................................

Săptămâna Naţională
a Voluntariatului,
proiecte implementate
de CJ Buzău

Săptămâna 13 - 19.05.2019 este sărbătorită în întreaga ţară, de către organizaţiile şi instituţiile publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităţilor, drept Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV).

................................

Deputat Sorin Lazăr:

"Mi-am exprimat

dorinţa ca România

să devină un partener

comercial şi investiţional

al Chinei”

Marcând împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie şi Cooperare între România şi Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.
...............................
Întâlnire bilaterală
România - China
pe teme de agricultură
la Palatul Parlamentului

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegaţia chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, preşedintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, şi conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice reprezentată de deputaţii Alexandru Stanescu- preşedinte, Dănuţ Păle- vicepreşedinte şi Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

................................

Ministrul
Apelor şi Pădurilor,
Ioan Deneş,
în vizită la Buzău
Marţi, 7 mai 2019, ministrul Apelor şi Pădurilor, dl. Ioan Deneş va efectua o vizită în judeţul Buzău.
..........................................
 
PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL