Share

constantin_dumitru2.jpgPentru mulţi dintre noi este clar că cei aproape 30 de ani postdecembrişti s-au scurs într-o prea mare libertate, fără coerenţă în actul de guvernare, ceea ce înseamnă că, la nivel naţional, cu greu am putea vorbi despre un proiect unic, care să urmărească etape clare în dezvoltarea societăţii.

 Şansa comunităţilor mici, a comunelor, a fost doar un vot cât mai inspirat, din patru în patru ani, care să garanteze „specializarea” administraţiilor locale în aplicarea de proiecte de interes public pentru ridicarea nivelului de trai al populaţiei. În lipsa unei viziuni de ansamblu, cu „reţete” de guvernare modificate din patru în patru ani, pentru care calificativul a fost întotdeauna nesatisfăcător, reuşitele unor echipe în adminitraţiile publice din teritoriu au devenit adevărate poveşti de succes.

O eventuală listă care să cuprindă echipe care au performat în actul administrativ local ar putea începe, nu numai la nivelul judeţului, cu Mărăcineni de Buzău. Actuala echipă care formează Executivul administraţiei publice din comuna Mărăcineni este constituită din 2008, când primar a fost ales Constantin Dumitru, actualmente regăsit în postura de administrator public. O retrospectivă a activităţii administraţiei publice din Mărăcineni scoate în evidenţă două proiecte importante pe care echipa lui Constantin Dumitru le-a avut în vedere: reabilitarea Mărăcineniului ca bazin legumicol şi pregătirea localităţii în vederea dezvoltării imobiliare.

„Reabilitarea canalului de irigaţii, spune Constantin Dumitru, a fost o promisiune făcută în prima campanie electorală, dar a devenit, în timp, o ambiţie personală. Am trăit experienţe mai puţin plăcute, m-am lovit de o legislaţie care mă determina mai mult să renunţ, dar aplicând metoda paşilor mărunţi şi folosind relaţii cu oameni aflaţi în poziţii cheie în administraţia centrală am reuşit să readucem apa pe canalul de irigaţii. Ca o prelungire a acestui proiect, este important că am reuşit să convingem autorităţile centrale că trebuie să găsim soluţii pentru ca agricultorii să nu plătească apa pentru irigat. Am înfiinţat acel OUAI al legumicultorilor din Mărăcineni şi acum avem acces la subvenţii de la Guvern. Mai mult, fiind astfel organizaţi pe viitor putem pune la punct un proiect major de investiţii în infrastructura de irigaţii în bazinul legumicol Mărăcineni, cu care să accesăm fonduri europene”.

Reabilitarea canalului de irigaţii, adică conectarea la canalul hidroenergetic şi subtraversarea albiei majore a râului Buzău, s-a făcut doar cu susţinere financiară de la bugetul local. Se spune că în momentul în care actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a văzut documentaţia tehnică pentru organizarea şantierului, dar mai ales când a aflat detalii despre mărimea echipei de lucru, ar fi exclamat: „Numai un nebun s-ar fi înhămat la o astfel de lucrare!”. Concomitent, echipa din Primăria Mărăcineni a pus în practică proiecte care vizau modernizarea infrastructurii rutiere, astfel că, tot din fonduri de la bugetul local au fost asfaltate primele 10 străzi de interes local. În acest moment, la nivelul comunei Mărăcineni este în derulare un proiect de asfaltare, pe două componente, care va fi terminat în toamnă şi va acoperi modernizarea şi asfaltarea tuturor străzilor de pe raza comunei. De asemenea, au fost continuate două proiecte preluate, în faze diferite, de la vechea administraţie: finalizarea lucrărilor la un nou local de şcoală în satul Mărăcineni şi construirea reţelei de canalizare, concomitent cu reabilitarea şi extinderea reţelei locale de apă potabilă. La momentul 2008, reţeaua de apă potabilă dispunea de două foraje, pentru ca în 2018 să ajungă la nouă!

„Înfiinţarea reţelei de canalizare şi modernizarea şi extinderea reţelei de apă potabilă au fost două proiecte care au creat premisa înfiinţării serviciului public de gospodărire locală, spune Constantin Dumitru, pe care l-am completat cu serviciul de salubritate. De altfel, acest ultim serviciu public amintit îl prestăm şi în câteva comune de pe Valea Slănicului, astfel că avem venituri suplimentare la nivelul societăţii de gospodărire înfiinţată. Existenţa unor astfel de servicii presupune, implicit, ridicarea nivelului de trai, precum şi ridicarea cotei de atractivitate a zonei din punct de vedere imobiliar. În faţa unei astfel de perspective, am hotărât că un pas important pentru dezvoltarea localităţii era întocmirea unui nou Plan Urbanistic General. Zona intravilanului a fost extinsă, administraţia locală a dezvoltat noi proiecte de sistematizare, reţelele de apă şi de electricitate au fost suplimentate progresiv, astfel că la acest moment în Mărăcineni au apărut cartiere noi, iar populaţia aproape că s-a dublat. Administraţia locală şi-a impus un ritm de lucru care, se pare, nu stimulează şi reacţia beneficiarilor, adică a cetăţenilor. De fapt, nu cred că ar putea fi vorba despre ritmul de lucru, cât mai ales de refuzul unora dintre cetăţeni de a fi parte integrantă la aceste proiecte. Un exemplu în acest sens: la acest moment derulăm proiectele de asfaltare a tuturor străzilor din comună, dar descoperim că sunt mulţi cetăţeni care nu sunt racordaţi la... reţeaua de canalizare. Suntem obligaţi să facem intervenţiile din mers, dar în acele puncte vor apărea probleme. Terenul se va lăsa, pentru că nu va fi compactat după proceduri normale. De aceea eu consider că este important ca cetăţenii să răspundă cu mai multă deschidere la ofertele noastre, astfel încât respectul să fie reciproc”. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Prin Dispoziţia nr. 125/22.05.2019 Consiliul judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 29.05.2019, ora  09:00.

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 
.................................
BuzăuFEST – ediţia a III-a
30 mai – 02 iunie 2019

BuzăuFest, festivalul de promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va avea loc în perioada 30 mai – 02 iunie. Activităţile din cadrul evenimentului vor avea loc în Municipiul Buzău şi în staţiunea Sărata-Monteoru.

................................

Săptămâna Naţională
a Voluntariatului,
proiecte implementate
de CJ Buzău

Săptămâna 13 - 19.05.2019 este sărbătorită în întreaga ţară, de către organizaţiile şi instituţiile publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităţilor, drept Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV).

................................

Deputat Sorin Lazăr:

"Mi-am exprimat

dorinţa ca România

să devină un partener

comercial şi investiţional

al Chinei”

Marcând împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie şi Cooperare între România şi Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.
...............................
Întâlnire bilaterală
România - China
pe teme de agricultură
la Palatul Parlamentului

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegaţia chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, preşedintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, şi conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice reprezentată de deputaţii Alexandru Stanescu- preşedinte, Dănuţ Păle- vicepreşedinte şi Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

................................

Ministrul
Apelor şi Pădurilor,
Ioan Deneş,
în vizită la Buzău
Marţi, 7 mai 2019, ministrul Apelor şi Pădurilor, dl. Ioan Deneş va efectua o vizită în judeţul Buzău.
..........................................
 
PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL