booked.net

Share

apa_potabila.jpgÎn prima decadă a lunii aprilie, primarul comunei Bălăceanu, Gică Geangoş, a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanţare pentru modernizarea sistemului de alimentare a localităţii cu apă potabilă. Din partea Ministerului Dezvoltării,

 documentele au fost semnate tot de un buzoian, fiind vorba despre secretarul de stat Alexandru Stoica. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” şi are o valoare de 7.015.249 lei.

„Odată cu obținerea finanțării, spune primarul Gică Geangoş, am intrat în linie dreaptă pentru concretizarea acestui proiect, pentru ca în comuna Bălăceanu să funcţioneze un sistem de alimentare cu apă potabilă la cele mai noi standarde”.De la primul gospodar al comunei aflăm că reţeaua de alimentare cu apă potabilă a fost dată în folosinţă încă din anul 2000, iar finanţarea obţinută de la Ministerul Dezvoltării va fi folosită pentru lucrări de modernizare, care constau în: amenajarea unei staţii noi pentru pomparea apei şi alte două module pentru clorinare şi potabilizarea apei. De asemenea, va fi construit un nou bazin pentru colectarea apei din subteran.

Gigel_Geangos.jpgO a doua etapă în implementarea proiectului presupune reorganizarea branşamentelor şi a componentelor pentru măsurarea consumului de apă. „Ne-am propus ca toate branşamentele să fie scoase pe domeniul public, pentru că cele mai multe au fost instalate în curţile cetăţenilor, şi totodată vom monta şi contoare noi, spune primarul Geangoş. Pentru că şi etapa licitaţiei pentru adjudecarea contractului a fost depăşită, constructorul va aborda în cel mai scurt timp proiectarea în teren, după care se va trece, efectiv, la executarea lucrărilor.

Un proiect ce a fost acceptat la finanţare, şi pentru care primarul Geangoş a semnat contractul de achiziţie, este inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi se referă la dotarea Şcolii Gimnaziale din localitate cu aparatură şi tehnică şcolară şi mobilier, valoarea totală a finanţării fiind de opt miliarde de lei vechi.

În faza de achiziţie se află şi alte două proiecte, care au obţinut finanţare de la  AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) prin Grupul de Acţiune Locală GAL „Crivăţul de Sud”. Concret, este vorba despre amenajarea unor cabine la terenul de sport, precum şi montarea unor canapele pentru spectatori.

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)