booked.net

Share

teren1.jpgLa finalul săptămânii trecute, Primăria Mărăcineni a fost gazda şi organizatorul unui eveniment local, la finalul căruia cei mai tineri dintre locuitori s-au declarat mulţumiţi. Pe locul fostului teren de fotbal, din spatele Şcolii de Coordonare

 de la Căpăţâneşti, a fost inaugurat un teren sportiv multifuncţional, pe un model propus de Compania Naţională de Investiţii (CNI) în cadrul Programului Naţional „Baze Sportive Tip II”.

„Am reuşit să finalizăm şi să dăm în folosinţă în timp record noua Bază sportivă Tip II, construită în incinta Şcolii Gimnaziale „Clemenţa Beşchea” din Căpăţâneşti. Proiectul „Teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei, tenis şi fotbal” a fost realizat prin Compania Naţională de Investiţii, având o valoare de 1,2 milioane lei, plus TVA”, este mesajul postat de primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, pe pagina de Facebook a Primăriei.

teren5.jpg

La inaugurare au participat senatorul Lucian Romaşcanu, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, deputaţii PSD  Romeo Lungu, Andi Cristea şi Laurenţiu Ţepeluş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Petre şi subprefectul Constantin Cristea.

teren4.jpg

„Vedetele” întâlnirii au fost copiii, după cum spune şi primarul de Mărăcineni, cărora le şi este destinată baza sportivă cu nocturnă, clădire pentru vestiare şi terasă, alei pietonale şi spaţii verzi. Două echipe alcătuite din elevi de clasa a IV a, din Mărăcineni şi Cernăteşti au inaugurat noul complex sportiv.

teren3.jpg

Spaţiul de joc are suprafaţa de 40 x 20 metri pătraţi, aşa cum cer normele federaţiilor sportive, şi are numeroase dotări exterioare: fileuri de tenis şi volei cu stâlpi mobili, porţi de handbal, panouri de baschet, bănci pentru rezerve, panouri mantinelă de protecţie şi multe altele.

De remarcat că în comuna Mărăcineni este în faza de implementare încă o investiţie ce va mări infrastructura sportivă locală. Este vorba despre amenajarea încă unei baze sportive, de data aceasta pe model „Tip I”, un proiect acreditat de Federaţia Română de Fotbal, care la final, pe lângă zona multifuncţională sportivă, prevede şi amenajarea unor tribune cu 500 de locuri şi nocturnă.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)