booked.net

Share

Maracineni_13.jpgAlte 41 de străzi şi 1963 de locuinţe completează zestrea patrimonială în cele trei sate componente – Potoceni, Căpăţâneşti şi Mărăcineni

Reabilitarea canalului pentru irigaţii şi revigorarea activităţii în Bazinul Legumicol Mărăcineni, dar mai ales accesarea finanţării pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale în cele trei sate, acestea au fost, încă de la primul mandat, promisiunile majore în faţa cetăţenilor. Asfaltarea tuturor străzilor, reabilitarea sistemului sanitar sau dotarea Învăţământului local la nivelul instituţiilor de profil din municipiu, au constituit, ulterior, priorităţi pe agenda primarului Titel Măleanu. Tot de la început, primarul de Mărăcineni a luat o decizie, în acord cu Consiliul Local, care avea să modifice radical strategia de dezvoltare a localităţii. S-a hotărât extinderea zonei de intravilan, pe cele două laturi – est şi vest. În acest fel, la Mărăcineni piaţa imobiliară a devenit extrem de ofertantă, iar administraţia locală a fost obligată să facă primul pas… parcelarea şi trasarea străzilor! Primarul Titel Măleanu spune că odată cu extinderea zonei de intravilan, practic, suprafaţa locuibilă a comunei s-a dublat!

„Acum, toate drumurile au denumire, toate sunt publicate în Monitorul Oficial. Urmează să numerotăm şi casele. O parte dintre imobile sunt racordate la reţeaua de electricitate şi la cea de apă. Pentru o parte dintre ele sunt inclusiv extinderi la reţeaua de canalizare. Vorbim despre un procent de aproximativ 30%, dintre imobilele care sunt finalizate, ori sunt încă în construcţie”,spune primarul Măleanu.

Din nefericire, atunci când vine vorba despre sistematizarea zonei, primele probleme apar la capitolul drumuri. Toate drumurile agricole (n.a. – noua suprafaţă de intravilan a fost conturată pe foste suprafeţe agricole, toate proprietăţi particulare) aveau o lăţime de doar patru metri, iar străzile care conturează noile cartiere de locuinţe ar trebui să măsoare, conform legislaţiei în vigoare, cel puţin şase metri! În condiţiile în care proprietarii nu vor să renunţe la o parte din proprietate, pentru întregirea drumurilor, nu se vor putea întocmi documentaţii pentru accesarea de fonduri, fie guvernamentale, fie europene, în primul rând pentru înfiinţarea unei reţele de canalizare, care să funcţioneze paralel cu cea existentă, pentru că regulamentele sunt clare: drumurile trebuie să măsoare cel puţin şase metri!

Maracineni_12.jpg„Şi acea zonă va trebui racordată la reţeaua veche de canalizare, spune primarul de Mărăcineni, doar că va fi foarte costisitor, pentru că în cazul fiecărei reţele noi, ce urmează să fie racordată la reţeaua veche, vor trebui amenajate puţuri de pompare, pentru că nu este „cădere”.  În capătul străzilor perpendiculare pe DJ 203K se vor amenaja astfel de „artificii” tehnice. Este foarte mult de muncă şi nu poate fi vorba să se termine în patru ani, de exemplu”.

Pe de altă parte, din discuţiile cu primarul comunei Mărăcineni, am înţeles că fondurile locale sunt la limită şi investiţii de tipul racordărilor la reţeaua de canalizare ar putea să suporte amânări! Explicaţia: Primăria Mărăcineni a fost nevoită să susţină de la bugetul local cheltuieli foarte mari pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale. Este vorba despre cheltuieli care nu au fost „prinse” în proiectul gazelor şi se referă la numărul mare de branşări noi, altele decât cele care au fost inventariate pe lista proiectului.

„Oamenii trebuie să ştie că toată documentaţia proiectului pentru gaze a fost dimensionat pe reţeaua de canalizare, cea veche. Până am obţinut finanţarea situaţia urbanistică la Mărăcineni s-a modificat radical. Practic, pentru a racorda cât mai multe gospodării (construcţiile noi) la reţeaua de gaze am folosit aproape toate rezervele noastre. Mai mult, am apelat şi la ajutorul Consiliului Judeţean, unde am găsit înţelegere şi am primit 10 miliarde de lei vechi!Pe de altă parte, am constatat, spre exemplu, că va trebui să facem acelaşi „artificiu” tehnic şi va trebui să amenajăm un puţ de pompare pentru a fi racordată la reţeaua de canalizare noua Bază Sportiv Tip II, care este în construcţie! Este vorba despre un proiect de utilitate publică şi va trebui să-i acordăm o poziţie avansată pe lista noastră de lucrări. Problema, aşa cum spuneam, este că suntem cu rezervele financiare la limită, şi m-aş bucura ca şi oamenii să înţeleagă atunci când anumite termene se mai lungesc!”, a spus primarul Titel Măleanu.

Revenind la problemele cu noile cartiere din zona de extindere a comunei, la cele cu drumurile vor mai apărea şi altele. De exemplu, odată conturată noua zonă rezidenţială, cu activităţi cotidiene de sine stătătoare, de familie, se va constata că şcolile, grădiniţele şi dispensarele, cele din vatra veche, vor fi prea departe! Primăria nu are rezerve în acea zonă, de aceea soluţia nu poate fi alta decât  cumpărarea de teren de pe piaţa liberă.  Noua zonă rezidenţială a mărit VATRA SATULUI cu aproape 700 de hectare.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)