booked.net

Share

Maracineni_s2.jpgPrimarul comunei Mărăcineni şi Executivul administraţiei publice locale şi-au propus să încheie anul în forţă şi au programat o nouă investiţie în interesul comunităţii, fiind vorba despre demararea unei prime campanii pentru  asfaltarea străzilor din comună,

 după încheierea lucrărilor de instalare efectivă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. Este vorba despre asfaltarea unui lot de 19 străzi comunale, repartizate în toate cele trei sate componente a UAT Mărăcineni.

La acest moment, se poate spune că pentru primarul Titel Măleanu expresia populară „Toamna se numără bobocii” are o transpunere fidelă în realitate. După o perioadă mult prea... prelungită de „ifosele” unui constructor, cel puţin neserios, a apărut în spaţiul public şi informaţia conform căreia DJ 203K ar putea fi finalizat şi pe tronsonul care străbate comuna Mărăcineni, în cel mult 10 zile! Unii ar spune că primarul de Mărăcineni nu ar avea de ce să-şi aroge merite în derularea respectivului proiect, dar este cunoscut faptul că Titel Măleanu a fost mereu „în coasta constructorului”, de multe ori determinând atât ritmul lucrărilor, cât şi calitatea.

Dar realizarea care va influenţa nivelul de trai în comunitatea Mărăcineni este, fără îndoială, instalarea reţelei locale pentru distribuţia gazelor naturale. În judeţul Buzău au mai fost derulate alte investiţii asemănătoare, în câteva comune, dar pentru fiecare dintre acele localităţi buzoiene au fost aprobate doar lucrări de extindere a reţelelor existente. Proiectul pentru instalarea reţelei de gaze naturale la Mărăcineni, la care se adaugă şi investiţia Trans Gaz pentru instalarea conductei magistrale de aducţiune, Verneşti – Potoceni, este singura investiţie pe domeniu, de la zero, aprobată în perioada postdecembristă!

Maracineni_s3.jpg

Proiectul pentru asfaltarea celor 19 străzi, a cărui finanţare a fost obţinută pe programul naţional „Anghel Saligny”, şi care va fi demarat în cursul lunii viitoare (octombrie,2023), cu un cost de peste cinci milioane de lei noi, este o primă etapă propusă pentru modernizarea străzilor de interes local din cele trei sate ale comunei Mărăcineni. Programul va fi continuat anul viitor, iar echipa primarului va încerca să atragă inclusiv finanţări europene, pe lângă investiţiile care vor fi susţinute de la bugetul local. 15 dintre cele 19 străzi anunţate pentru modernizare, vor fi asfaltate pentru prima dată, acestea fiind, de altfel, în vetrele de sate extinse pe latura estică a localităţii.

Străzile care vor fi asfaltate pe programul „Anghel Saligny”

Aleea Industriilor

Strada Păcii

Strada Prelungirea Păcii

Strada Pandurii – Tronson 1

Strada Pandurii – Tronson 2

Strada Soarelui

Strada Zefirului

Strada Filantropiei

Strada Premier Rezident

Strada Speranţei

Strada Prieteniei

Strada Unirii

Strada Renaşterii

Strada Tăbăcaru

Strada Constituţiei

Strada Prelungirea Câmpului

Strada Căminului

Strada Canal

Strada FDT Vasile Şerban

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)