booked.net

Share

gaze2.jpgOdată cu consumarea evenimentului pentru lansarea oficială a proiectului „Înfiinţare sistem distribuţie gaze naturale (…)” în comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru – „Titel Măleanu” bifează încă un obiectiv ce va completa lista de realizări în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală.

Astăzi (n.a.- 15 septembrie, 2022) şeful administraţiei locale din comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru, a organizat o conferinţă de presă care a avut ca scop lansarea oficială a proiectului de investiţii locale denumit generic „Gaze la Mărăcineni”. Evenimentul a reunit, pe lângă echipa de lucru a primarului de Mărăcineni, oficialităţi judeţene dar şi de rang parlamentar. Consiliul Judeţean a fost reprezentat de preşedintele Petre Emanoil Neagu şi vicepreşedintele Adrian Petre, în timp ce deputatul social democrat Romeo Lungu a transmis mesajul colegilor parlamentari pentru sprijin necondiţionat şi susţinerea iniţiativelor din teritoriu. A răspuns invitaţiei şi prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea, iar din partea Ministerului Dezvoltării a luat cuvântul secretarul de stat Alexandru Stoica, unul dintre cei mai activi buzoieni în zona guvernamentală, mai precis pe palierul investiţiilor de interes public, pentru ridicarea nivelului de trai în comunităţile din zonele rurale ale judeţului: reţele de apă potabilă, canalizare sau implementare reţele de aducţiune a gazelor naturale.

gaze3.jpg

Un invitat special a fost din partea Trans Gaz SA România, Ionel Sârbu, director, companie care, după cum se ştie, tocmai ce a încheiat proiect propriu – Subtraversarea râului Buzău (între Verneşti şi Mărăcineni) – pentru aducţiunea de gaze pe Valea Slănicului.

Marii absenţi la eveniment au fost preşedintele Camerei Deputaţilor, parlamentarul buzoian Marcel Ciolacu şi Ion Sterian directorul Trans Gaz România.

La finalul discuţiilor s-a asumat ideea că cele 15 luni rezervate etapei de realizare efectivă a reţelei de gaze în cele trei sate ale comunei Mărăcineni reprezintă un interval de lucru ce poate fi respectat de constructor, astfel că la „Revelionul dintre 2022 şi 2023, conform declaraţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, gospodinele din Mărăcineni pot pregăti bunătăţile pentru masa de peste an la cuptorul încălzit cu gaze naturale!”.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)