booked.net

Share

sorin_tanase.jpgPerioada de pandemie a încetinit motoarele multora dintre administraţilor locale din România, şi nu sunt puţine cele care au încetat aproape total orice activitate care ar presupune investiţii financiare. În Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) de mărime medie sau mică primarii,

 alături de Executivele primăriilor, apelează la tot ce înseamnă experienţe personale în ale administraţiei publice, mai mult, întrebuinţează orice relaţie umană care ar conduce la o pistă spre obţinerea unor garanţii financiare, toate acestea pentru continuarea unora dintre proiectele locale.

Este ştiut faptul că în perioada 2017-2019 (chiar şi după preluarea guvernări de către liberali) în judeţul Buzău au fost deschise mai multe şantiere pentru investiţii de interes public. Oportunitatea se datora prezenţei liderului social democrat Marcel Ciolacu, mai întâi în poziţia de vicepremier, apoi în cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor (a patra demnitate în stat) situaţie în care spre Buzău au fost trimise cele mai multe fonduri guvernamentale de la Revoluţie încoace. În perioada amintită, fiecare dintre administraţiile locale buzoiene a obţinut finanţare şi a implementat diverse proiecte de investiţii: pe infrastructură rutieră, Sănătate, Învăţământ, Servicii publice – apă curentă, canalizare, colectare deşeuri menajere.

Pentru un UAT de mărimea comunei Săgeata, şansa la dezvoltare a fost tocmai perioada în care demnitarul buzoian Marcel Ciolacu a deţinut funcţii importante la Guvern sau la Parlament. Primarul Comunei Săgeata, medicul veterinar Sorin Tănase, avea pregătire proiecte pentru reabilitarea şi dezvoltarea sistemului local de Sănătate.

centru_medical_sageata.jpg

„Pe Sănătate, eu zic că stăm relativ bine, spune primarul Sorin Tănase, adică avem medici de familie la nivelul tuturor comunităţilor, astfel încât toţi oamenii să beneficieze de actul medical la ei în localitate. La Baniţa nu era dispensar, populaţia este foarte îmbătrânită şi nu puteam accepta ideea ca ei să se deplaseze în alt sat, de aceea am amenajat în incinta unei foste şcoli un dispensar modern, cu grupuri sanitare. Am conectat dispensarul la reţeaua de internet pentru ca medicul să poată elibera reţete. La Găvăneşti, am cumpărat o clădire a fostei Cooperative de Consum şi am modernizat toată clădirea. Am făcut două cabinete medicale moderne, cu grupuri sanitare, o sală de festivităţi, încălzire centrală şi deja incinta este în funcţiune.

În satul Săgeata am construit un Centru medical, clădirea este finalizată, dar pandemia ne-a cam încurcat socotelile, pentru că medicii s-au cam ferit să mai dezvolte activităţi în zone rurale, dar sperăm să intrăm în normalitate. La acest Centru de Sănătate este vorba despre asigurarea unor servicii medicale în plus faţă de medicina de familie, adică să poată lucra un medic specialist care să poată face o ecografie. De altfel, un medic stomatolog deja a început să lucreze”.

centru_medical_sageata_2.jpg

Centrul medical de la Săgeata, un amplasament la care primarul Tănase mai are de executat lucrări pentru împrejmuiri şi amenajarea curţii exterioare, poate polariza activităţi medicale de specialitate (imagistică) pentru populaţia localităţilor pe tronsonul Vadu Paşii – Robeasca (ieşirea spre judeţul Brăila), fiind vorba de aproximativ 25 de mii de locuitori. Sunt date primare deloc de neglijat de un medic specialist, iar perioada de pandemie nu ar trebui să constituie un impediment.

punct_sanitar_beilic.jpg

 

Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Deşi m-am stabilit de aproape doi ani în Zagreb, Croaţia, şi m-am adaptat destul de bine, fiindcă am copiii şi nepoţii alături, nu pot să nu mă gândesc la ţara şi locurile unde am văzut lumina zilei şi am trăit peste trei sferturi de veac, străduindu-mă să le fac cunoscută istoria, să prezint unele personalităţi care au dat viaţă şi faimă acestor locuri.

Cu salutări prieteneşti!

Începuturile şi evoluţia iluminatului la  Buzău

Aplicarea prevederilor Regulamentului Organic (prima lege organică cvasiconstituţională a Principatelor Române promulgată de către administraţia reusească în perioada 1831-1832 şi valabilă până în 1856) a presupus şi rezolvarea unor probleme edilitar-urbanistice de o deosebită importanţă pentru locuitorii târgului Buzăului: şoseluiri, pavaje, drenarea apelor pluviale şi reziduale, strângerea  şi depozitarea gunoaielor, alimentarea cu apă şi iluminatul uliţelor.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)