booked.net

Share

maracineni_autobuze_2.jpg* Comuna Mărăcineni este între cele dezavantajate

Cel puţin aceasta este explicaţia mai indulgentă a unora dintre primarii de comune membre în ADI „Buzău-Mărăcineni”. 

Părtinitor, nu în sensul că primarul Toma ar întreţine vreo prietenie cu o parte dintre primarii colaboratori, şi că i-ar mai ierta de câteva sute de milioane (vechi) lunar, ci mai degrabă ar fi vorba despre calcule contabile, făcute în secretariatul ADI (n.a.- am înţeles că luxos până la opulenţă) care să aducă maxim de subvenţie, chiar dacă în asociaţie sunt şi comune al căror buget anual aproape că s-ar înjumătăţi dacă ar face o astfel de plată. Şi, mai spun primarii că sensul părtinitor face trimitere şi la interesul vădit al celor de la conducerea Trans Buss, secondaţi de conducerea ADI, ca aceste subvenţii să acopere cât mai mult cu putinţă, din necesarul total, astfel încât partea Primăriei municipale să fie mai... accesibilă (dacă se poate, spre zero!).

Primarul de Mărăcineni este cel care „a aprins fitilul”, având în vedere că sumele impuse de conducerea ADI – subvenţie curse autobuze şi preţul abonamentelor pentru elevi – ajung aproape la 10 miliarde de lei vechi pe an. De altfel, este suficient să fie prezentat exemplul Mărăcineniului pentru ca fiecare dintre cei interesaţi, sau curioşi, să sesizeze deviaţiile, fie de ordin financiar, fie în structura logicii. Chiar şi neiniţiat în astfel de calcule, dacă ar fi să apreciem valoare unei subvenţii, principalul reper ar fi, evident, distanţa (lungimea traseului) pe care circulă autobuzul.

constantin_dumitru.jpgPe Valea Slănicului, de exemplu, Trans Buss ajunge în primele trei comune: Mărăcineni, Săpoca şi Cernăteşti, până la ultima staţie de pe teritorul comunei Cernăteşti (Fulga) fiind 25 de kilometri. Pe teritorul ultimei comune traseul este cel mai lung – 12 km, Săpoca – 8 km şi Mărăcineni – 5 km. O logică de minim bun simţ indică cele mai multe cheltuieli în dreptul Primăriei Cernăteşti, în timp ce populaţia comunei Mărăcineni, o localitate, practic, lipită de municipiul Buzău, ar trebui să sesizeze doar o mică diferenţă de costuri faţă de locuitorii oraşului.

Pe diatanţa amintită sunt în funcţiune două trasee: nr. 2 şi nr. 22 (plus curse gen „convenţii”, pentru orele de vârf şi schimburile doi şi trei). Surpriza pentru navetiştii din Mărăcineni este că cei de la ADI nu le calculează doar costul curselor cu care ei vin acasă, ci toate cursele care traversează comuna (n.a.- se mai adaugă şi traseele spre Vadu Paşii – curse normale şi „convenţii”, trei staţii pe teritoriul comunei Mărăcineni). Conducerea ADI spune că locuitorii comunei Mărăcineni folosesc şi porţiuni din traseul 22, precum şi din traseul 11! Mai mult, sumele pentru subvenţii sunt „umflate” prin folosirea unor coeficienţi, „adaptaţi la situaţia din teren”. În cazul Mărăcineniului este vorba despre o taxare la numărul de locuitori (Mărăcineni are peste 15 mii de locuitori, iar celelalte două fiecare sub 5 mii), manieră de calcul ce nu este folosită în cazul celorlalte două comune prezentate, ceea ce face ca Primăria acestui UAT să fie dezavantajată.

Dincolo de injusteţea calculelor, se pare că inclusiv maniera autoritară în organizarea activităţilor şi repartizarea atribuţiilor financiare a dus la acumularea de tensiuni în cadrul ADI. Ultimele comentarii au scos în prim plan varianta introducerii în schemă a Consiliului Judeţean, care să-şi asume o parte însemnată din plata acestor subvenţii, dar dinspre această instituţie se pare că deja s-a transmis că se vor discuta lucruri concrete după stabilirea bugetului pe acest an. Ceea ce înseamnă că două-trei luni primarii pot negocia, sau veni cu propuneri...

 

Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Deşi m-am stabilit de aproape doi ani în Zagreb, Croaţia, şi m-am adaptat destul de bine, fiindcă am copiii şi nepoţii alături, nu pot să nu mă gândesc la ţara şi locurile unde am văzut lumina zilei şi am trăit peste trei sferturi de veac, străduindu-mă să le fac cunoscută istoria, să prezint unele personalităţi care au dat viaţă şi faimă acestor locuri.

Cu salutări prieteneşti!

Începuturile şi evoluţia iluminatului la  Buzău

Aplicarea prevederilor Regulamentului Organic (prima lege organică cvasiconstituţională a Principatelor Române promulgată de către administraţia reusească în perioada 1831-1832 şi valabilă până în 1856) a presupus şi rezolvarea unor probleme edilitar-urbanistice de o deosebită importanţă pentru locuitorii târgului Buzăului: şoseluiri, pavaje, drenarea apelor pluviale şi reziduale, strângerea  şi depozitarea gunoaielor, alimentarea cu apă şi iluminatul uliţelor.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)