booked.net

Share

mm5.jpgCasă de Cultură, în locul Căminului Cultural de la Potoceni, Bază Sportivă modernă, în vecinătatea şcolii de coordonare Căpăţâneşti şi teren de sport multifuncţional, amenajat în curtea şcolii gimnaziale Potoceni

Până la acest moment, Executivul Primăriei Mărăcineni, coordonat de Titel Măleanu, fie din funcţia de primar, fie din cea de administrator public, a fost implicat într-un amplu proiect pentru modernizarea infrastructurii de patrimoniu în sistemul local de Învăţământ. Toate cele trei şcoli de pe raza comunei oferă acum condiţii asemănătoare instituţiilor omonime de la oraş. Asta în ce priveşte susţinerea directă a actului de învăţământ.

Cât despre asigurarea condiţiilor pentru parcurgerea orelor de sport dar şi pentru ocuparea timpului liber, copiii şi tinerii din Mărăcineni au deja la dispoziţie două săli de sport amenajate în incinta şcolilor de la Căpăţâneşti şi Mărăcineni. De asemenea, în imediata apropiere a şcolii de coordonare de la Căpăţâneşti se află în faza de finalizare o sală de sport de categoria „şcolară”. Pentru vara viitoare, administraţia Mărăcineni pregăteşte şi amenajarea unui teren de sport multifuncţional, cu gazon sintetic, ce va fi amenajat în incinta şcolii Potoceni.

Dar cea mai importantă promisiune pe care Titel Măleanu a făcut-o tinerilor din Mărăcineni, prin preluarea unui propuneri venită chiar din partea acestora în timpul campaniei electorale de la locale, se referă la redimensionarea proiectului pentru modernizarea bazei sportive Mărăcineni şi susţinerea performanţei sportive la echipa  locală de fotbal „Unirea”.   

Nu în ultimul rând, primarul Titel Măleanu are deja predat la CNI (Compania Naţională de Investiţii) documentaţia tehnică pentru reabilitarea Căminului Cultural din satul Potoceni şi transformarea acestuia în Casă de Cultură.

mm2.jpg

mm4.jpg

mm3.jpg

mm1.jpg

 

Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)