booked.net

Share

maracineni1.jpg*Comisia de recepţie este aşteptată după încheierea perioadei Stării de Urgenţă.

*A fost surmontat un episod mai puţin plăcut în derularea proiectului pentru aducerea gazelor naturale, graţie unei concesii din partea Trans Gaz, care a acceptat modificarea traseului iniţial.

La finalul anului trecut, administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, lista nu mai puţin de şase proiecte de investiţii de interes public, cu caracter prioritar,  pentru cinci dintre ele fiind obţinute finanţări europene. Al şaselea proiect este pe lista finanţărilor guvernamentale.

Lista la zi

Este semnat contractul de execuţie pentru o investiţie unicat la nivel judeţean, probabil şi naţional, fiind vorba despre construirea unei case praznicale, un proiect european obţinut prin GAL (Grupul de Acţiune Locală) „Valea Slănicului”, în valoare de 130 de mii de euro. Obiectivul urmează să fie construit pe lângă Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Mărăcineni. De asemenea, tot prin GAL „Valea Slănicului” este atrasă  o finanţare de 200 de mii de euro, pentru construirea unui Centru Multifuncţional care, după finalizarea lucrărilor, va fi preluat în administrare de fundaţia condusă de preotul Milea. Proiectul se află în faza finală de obţinere a avizelor, dar Primăria Mărăcineni deja s-a achitat de obligaţia executării lucrărilor neeligibile (procentul de coplată la proiect, de la bugetul local), fiind vorba despre lucrările de împrejmuire şi amenajarea spaţiului destinat lăcaşului, dar şi aducerea utilităţilor la poarta viitoarei instituţii.

Prin AFIR Constanţa (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor în mediul Rural), Constantin Dumitru a reuşit să aducă în fazele finale de aprobare alte două proiecte ce vor fi finanţate tot cu bani europeni. Este vorba despre amenajarea unui parc de joacă pentru copii, în zona Mangă, valoarea investiţiei fiind de 35 de mii de euro, dar şi amenajarea unei zone cu plantaţie pomicolă, sub titulatura „Parc studiu biodiversitate – Natura site 2000”, o investiţie în valoare de 45 de mii de euro.

Recepţia după... pandemie!

platformaok.jpg

La acest moment, un alt proiect european se află în faza de recepţie, comisia de specialitate fiind aşteptată după încheierea perioadei cu restricţionări impuse de Ordonanţele Militare, urmare a instituirii Stării de Urgenţă.

Este vorba despre finalizarea lucrărilor la platforma betonată pentru depozitarea gunoiului de grajd, o lucrare executată în condiţii de maximă securitate a mediului. Finanţarea a venit de la Banca Mondială, prin  Ministerul Apelor şi Pădurilor. În ce priveşte acoperirea procentului de coplată, cu finanţare de la bugetul local, Primăria Mărăcineni a suportat cheltuielile pentru amenajarea drumului de acces până în zona platformei, dar mai ales acoperirea cheltuielilor pentru amenajarea reţelei pentru accesul la energie electrică. Aşa cum arată şi imaginile, platforma pentru depozitarea gunoiului de grajd de la Mărăcineni este, de departe, cea mai modernă din judeţ, iar pentru asigurarea securităţii amplasamentelor administraţia locală a racordat obiectivul la reţeua locală de supraveghere video.

De asemenea, au fost executate primele lucrări la faza de fundaţie a viitoarei săli de sport, ce va fi amenejată în imediata apropiere a Şcolii de Coordonare  din satul Căpăţâneşti.

platforma4.jpg

Impediment surmontat

Totuşi, principalul proiect în derulare rămâne aducţiunea de gaze naturale. După mai multe perioade de încercări şi inevitabile confruntări cu legislaţiile pe domeniu, sau pur şi simplu înfruntând atitudini birocratice excesive, proiectul „Gaze la Mărăcineni”  a fost dat pe „repede înainte” de actualul administrator public Constantin Dumitru. Proiectul susţinut de administraţia Mărăcineni face parte dintr-un plan de investiţii pentru aducţiunea şi extinderea reţeleleor de gaze naturale pe teritoriul judeţului, practic, cea mai mare investiţie de interes public, şi implicit în favoarea cetăţenilor, ce se vrea implementat în judeţul Buzău de la momentul 1989.

Documentaţia realizată de echipa coordonată de administratorul public Constantin Dumitru a trecut toate „canoanele” legislative şi nonlegislative şi pare că  are cele mai multe şanse la accesarea următoarei etape: contractarea lucrărilor pentru executarea reţelei locale pentru distribuirea gazelor. O astfel de informaţie are veridicitate  mai ales după consumarea vizitei unei delegaţii din partea Trans Gaz, motivul fiind surmontarea unui episod mai puţin plăcut în derularea proiectului local. Specialiştii de la Trans Gaz  fuseseră informați că, pe traseul viitoarei conducte pentru alimentarea cu gaz a rețelei comunale, sunt proprietari de terenuri care se opun lucrărilor. Cu hărțile în față și cu certitudinea că pot apela la înțelegerea altor proprietari de terenuri, Trans Gaz a fost de acord să modifice traseul inițial. Din nefericire, orice modificare la proiect „cere” o perioadă alocată unor avize suplimentare, ceea ce presupune prelungirea termenelor alocate, efectiv, lucrărilor. Promisiunea fermă a specialiştilor de la Trans Gaz este că în luna septembrie lucrările primei etape de aducţiune vor începe! 

Deputatul Dănuţ Păle:

„Personalul ANSVSA

își va primi drepturile”

Proiectul de Lege pentru completarea articolului 39 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.

Acest proiect, inițiat de deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al unităților subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Citeşte aici...

 

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)